Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.


Denne uge har vi premiere på Sam Mendes’ storslåede filmkærlighedsbrev Empire of Light og den gribende fortælling om kvindehjemmet på Sprogø – Ustyrlig.Du kan stadig nå at se Bille Augusts periodedrama Kysset, Brendan Frasers store comeback i The Whale, eller opleve en sublim Cate Blanchett i den BAFTA-vindende- og 6 gange Oscar-nominerede Tàr. Der er også lidt til de mindste! Børnefavoritten Folk og røvere i Kardemomme By er stadig på plakaten sammen med den charmerende stop-motionfilm Mumifars eventyr og den helt nye Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus.Vi har som altid en række spændende særarrangementer på programmet i Gentofte Kino. I marts kan du bl.a. opleve Stanley Kubricks mageløse sci-fi Rumrejsen år 2001, komme til forpremiere på Brænd alle mine breve og fejre Gentofte Kinos 85 års fødselsdag med film noir-mesterværket Kvinden uden samvittighed.Læs mere videre i nyhedsbrevet.Følg os gerne på sociale medierfor at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hjemmeside
Hjemmeside
Print ugens program
Se alle forestillinger
UGENS VISNINGER
Empire of Light (Premiere)


Biografernes magiske verden har været udforsket i en række fantastiske filmværker, bl.a. i Giuseppe Tornatores udødelige biografhyldest Cinema Paradiso fra 1988. I Empire of Light besøger vi de store falmende Art Deco-filmtempler i 1980ernes Storbritannien. Vi oplever filmmediets kraft gennem en kærlighedshistorie mellem et tilsyneladende usandsynligt par. Vi følger Hilary (Olivia Coleman), der er ansat i en biograf i en lille havneby og har mentale helbredsproblemer. Hun møder Stephen (Micheal Ward), som drømmer sig væk fra den lille by, hvor han møder modgang dagligt. Sammen finder de en følelse af samhørighed gennem deres relation til hinanden, mens de opdager, hvor helende film og fællesskab kan være. Olivia Coleman spiller et af sit livs store roller i Empire of Light. Instruktør Sam Mendes tog verden med storm med sin debutfilm American Beauty i 1999 og har siden fulgt op med succesfilm som Jarhead, Revolutionary Road, 1917 og James Bond filmene Skyfall og Spectre. Nu er han klar med et visuelt slående, følsomt kærlighedsbrev til filmens magi. 

Vælg visning og find billet her:
Køb billetter her
Ustyrlig (Premiere)


Instruktør Malou Reymann (En helt almindelig familie) udforsker i Ustyrlig kvindehjemmet på Sprogø en skamplet i nyere dansk historie. Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. Vi følger den vilde og uregerlige Maren, der bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø som 17-årig. Opholdet har dog den modsatte effekt på Maren, der opildner Sørine, som efter 6 år på anstalten er blevet tilpasset tidens normer. Langsomt får de opbygget et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine. Ustyrlig er en gribende fortælling om retfærdighed og håb baseret på virkelige hændelser fra kvindehjemmet på Sprogø i 1930’erne. Med en fantastisk rollebesætning bestående af blandt andre Jessica Dinnage, Emilie Krøyer Koppel, Danica Curcic og Lene Maria Christensen.

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
The Whale


Skuespiller Brendan Fraser var hele Hollywoods hjerteknuser i 90erne i film som The Mummy og George of The Jungle men forsvandt pludseligt og uventet fra rampelyset. Han har glimret ved sit fravær de sidste mange år, før han dukkede op under filmfestivalen i Venedig som hovedrolleindehaver i Darren Aronofskys The Whale. Filmen fik stor opmærksomhed over hele verden, da salen rejste sig i applaus umiddelbart efter tæppefald. Nu har Fraser lige vundet en Screen Actors Guild Award og er nomineret til en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.  Engelsklæreren Charlie (Fraser) lider af svær overvægt og lever isoleret i sin lejlighed, hvor han får mad og pleje. Hans helbred bliver gradvis svækket, og han beslutter sig derfor for at genoprette kontakten til sin datter (Sadie Sink), som han forlod som 8-årig.Instruktør Darren Aronofsky er kendt for bl.a. Black Swan og Requiem for A Dream og er nu premiereklar med The Whale med en fantastisk Brendan Fraser i hovedrollen. Filmen blev indspillet undet pandemien og er baseret på et teaterstykke, der hovedsageligt udspiller sig i et rum. Se Brendan Fraser forrygende comeback i Gentofte Kino.

Vælg visning og find billet her:
Køb billetter her
Tár


Cate Blanchett udfører sit livs rolle i anmelderfavoritten Tàr. Information skriver at Blanchett er sublim som den sublime dirigent. Filmmagasinet Ekko præciserer: “Tár er et gribende, foruroligende og lynende intelligent drama for voksne” og drysser fem stjerner over Blanchetts triumf: Den verdensberømte dirigent og komponist Lydia Tàr (Cate Blanchett) er en kontroversiel figur på den internationale klassiske musikscene. Hun er villig til at strække sig langt i kunstens navn for at nå sine mål og fremstår til tider hensynsløs overfor omverdenen og sine nærmeste. Denne tilgang får imidlertid potentielle konsekvenser i et kulturelt klima præget af cancel culture og nye tanker om de klassiske kunstarters kanon. Tàr er instrueret af Todd Field, og filmens score er komponeret af den Oscar-vindende islandske komponist Hildur Guðnadóttir.Oplev Cate Blanchetts sublime rollepræstation i Gentofte Kino

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Mumifars eventyr


Mumifars eventyr tager os med tilbage til mumitroldenes underfundige univers baseret på Tove Janssons ikoniske bøger. Da Mumi bliver sengeliggende efter et hvepsestik, vil Mumifar forsøge at muntre ham op med historier om sine eventyr. Mumifar fortæller om sin barndom, om hvordan han flygtede fra børnehjem og mødte en kendt opfinder. Mumi hører fortællingen om Mumifars rejser på havet, og om hvordan han mødte Mumimor. I Mumifars eventyr bliver vi atter inviteret ind i det magiske mumi-univers. Oplev ægte mumi-magi i Gentofte Kino. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Kysset


Se Bille Augusts storfilm Kysset i Gentofte Kino med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne i samspil med en imponerende rolleliste. Weekendavisen skriver, at Kysset er i klasse med Pelle Erobreren, og Børsen bedyrer, at den er “En nydelse på det store lærred, så skynd dig ind i biografen”. Vi kunne ikke være mere enige. Vi befinder os i Danmark, 1913, lige inden første verdenskrig bryder ud. Det bliver en skæbnesvanger aften, da den aspirerende officer Anton Abildgaard bliver inviteret til bal hos den lokale baron von Løvenskjold. Anton byder baronens smukke datter Edith op til dans uden at vide, at hun er blevet lam efter en tragisk rideulykke. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig i ham. Antons medynk gør det svært for ham at være ærlig overfor Edith, og han vikler sig langsomt dybere ind i et altopslugende net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle deres skæbne for altid.Kysset er en storslået periodefortælling om et svært turbulent tidspunkt i verdenshistorien, hvor menneskelige skæbner bliver stillet overfor nærmest umulige valg. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus (Premiere)


I Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus møder vi de små lunefulde skabninger buklere, der har brug for kaos for at trives. Ud over, at man kan lugte dem en gang imellem, lever de helt skjult. Før de boede hos Peddersen og Findus, boede de i en gammeldags landbutik. Her kunne de nemt snuppe alt, hvad de havde brug for, og de levede lykkeligt…helt indtil butiksejeren døde. Da den nye butiksejer hadede små kryb, måtte buklerne flytte. Dette er fortællingen om de tre små buklere Svunja, Tjorben og Smartö, der skal finde et nyt hjem. De må lære at arbejde sammen og følge buklernes motto: “Aldrig bare jeg alene, altid VI sammen!”. Der er masser af spændende udfordringer på den eventyrlige rejse. 

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
Folk og røvere i Kardemomme By


Du kan stadig nå at se den fantastisk fængende familiefilm Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino.”Jeg mener det virkelig som et kompliment, når jeg kalder Folk og røvere i Kardemomme By for gammeldags. For den old school stopmotion stil og det gennemførte, men også traditionelle figurdesign skal nok vække minder hos en hær af voksne, når de tager børnene med i biografen.”, skriver Kinosaur i sin anmeldelse. Flere generationer har i forvejen et lokalt forhold til Thorbjørn Egners højtelskede fortælling, da den har haft årlige forestillinger på Bellevue teateret i mere end 40 år. Nu kan man få et helt nyt blik på den nostalgiske klassiker og måske introducere den for endnu en ny generation. Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Da der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm.

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
Rumrejsen år 2001


Rumrejsen år 2001 (1968) står som en af filmhistoriens mest citerede sci-fi-mesterværker. Det amerikanske filminstitut omtaler den som ”The no. 1 sci-fi film of all time”. Året er 2001. En flere millioner år gammel monolit bliver opdaget lige under månens overflade, og en gruppe astronauter får hjælp af AI-maskinen HAL-9000 til at udforske nærmere. Rumrejsen går til Jupiter for at finde den mystiske monolits ophav, men på rejsen bliver astronauterne konfronteret med deres egen eksistens i mødet med supermaskinens intelligens og verdensrummets uendelighed.Rumrejsen år 2001 blev banebrydende gennem sin brug af specialeffekter, der aldrig før var blevet set på biograflærredet. Filmens mageløst realistiske visualisering af verdensrummet, futuristiske stil og fiktive teknologiske innovationer giver stadig genlyd i moderne filmhistorie. Kubricks visuelt slående rumfærd er nærmest obligatorisk at opleve i biografen på det store lærred.

Oplev Stanley Kubricks epokegørende rumodyssè på det store lærred i Gentofte Kino. 

Fredag den 10. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Kvinden uden samvittighed – Gentofte Kino fylder 85


Gentofte Kino fylder 85 år – og vi byder på fødselsdagskage og visning af film noir-klassikeren Kvinden uden samvittighed til kun 85,- kr. Billy Wilders mageløse mesterværk Kvinden uden samvittighed (1944) er alt, man kan forvente af en ægte film noir film. En forførende kvinde (uden samvittighed), en skarp agent i fedorahat og et koldblodigt mord. Forsikringsagenten Walter Neff (Fred McMurray) møder en dag den unge forførende Phyllis Dietrichson (en til lejligheden isblond Barbara Stanwyck), som vil tegne en livsforsikring for sin mand og derefter have hjælp til at iscenesætte en ulykke for at skaffe ham af vejen. Neff lader sig forføre og vil have både Phyllis og pengene, men efter mordet bliver deres forhold hurtigt præget af mistro. Sagen kompliceres yderligere, da Neffs overordnede, Barton Keyes, begynder at fatte mistanke. Kom til fødselsdag i Gentofte Kino og oplev ægte film noir-magi! 

Fredag den 31. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Forpremiere – Brænd alle mine breve


Kom til forpremiere på Brænd alle mine breve i Gentofte Kino onsdag den 15. marts kl. 20.00Brænd alle mine breve er spillefilmen baseret på bestselleren af samme navn af Alex Schulman. Det er en fortælling, der væver tre fortællinger sammen til en historie, der overskrider både tid og rum. Alex finder ud af, at han bærer på et udefinerbart mørke efter et skænderi, og bliver besat af at komme til bunds i dets oprindelse. Han følger et spor, der fører ham helt tilbage til sommeren 1932 og vinteren 1988 og begivenheder, der vil ændre alt. I 30erne udspiller en forbudt kærlighedshistorie sig mellem Alex’ bedstemor og den unge digter Olof Lagerkrantz i skyggen af hendes kontrollerende ægtemand Sven Stolpe. Affæren vil komme til at påvirke flere generationer i årene, som følger. 

Onsdag den 15. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Flyvende farmor


Nu kan du få et nostalgisk gensyn med Flyvende farmor eller en hyggelig førstegangsoplevelse i Gentofte Kino. Vi viser Flyvende farmor i samarbejde med Gentoftegade bibliotek.Evas far er flyveleder, og hendes mor er luftkaptajn. Deres sommerferie bliver aflyst, fordi der er for mange, som skal på ferie. I stedet stikker Eva af sammen med Farmor. De tager ud for at lede efter Farfar, som forsvandt efter tre dage og nætter med Farmor. Han faldt altid i søvn, når han var meget glad, så de fleste regner ikke med at se ham igen. Farmor er dog sikker på, at de vil mødes i Rom som aftalt for længe siden. På deres tur til lands, til vands og i luften møder Eva og Farmor mange sjove folk, bl.a. buschaufføren, som hellere vil køre sporvogn, skibskaptajnen, der ikke kan komme ud at sejle igen, den syngende motorcykelbetjent og ikke mindst Egon Egern fra fjernsynet.  

Lørdag den 25. marts kl. 10.00
Køb billetter her
Se flere kommende særarrangementer herFacebook
Link
Website

Tilmeld dig vores nyhedsbrev