National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har onsdag morgen anholdt fire personer i en sag om investeringsbedrageri for mere end 500 millioner kroner gennem en spilleforening.

Onsdag morgen har NSK gennemført en koordineret aktion, hvor fire personer er anholdt og ni adresser på Sjælland er rangsaget. De anholdte omfatter ledende personer i en spilleforening, som mistænkes for at bedrage sine investorer.

Spilleforeningen har opereret gennem en lukket hjemmeside og en app, og har over for investorerne oplyst, at deres indskud blev sat på væddemål på blandt andet tennis- og fodboldresultater hos en etableret spiludbyder. NSKs mistanke er, at der ikke bliver spillet på sportsresultater, men at spilleforeningen fungerer som et såkaldt ponzi-scheme, hvor eksisterende investorers afkast består af nye investorers indskud.

Efterforskningen af spilleforeningen er sat i gang, efter flere banker har foretaget indberetninger om mistanke om hvidvask.

Politikommissær hos NSK, Kasper Olander Jensen, siger:

”Med dagens aktion håber vi at have stoppet et igangværende svindelnummer. En spilleforening kan være ganske lovlig, men i denne sag mistænker vi, at investorerne er blevet ført bag lyset, og der er begået investeringsbedrageri for minimum en halv milliard kroner.”

Tre af de anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby i eftermiddag klokken 16. Her vil anklagemyndigheden anmode om dørlukning. Den fjerde anholdte blev løsladt efter endt afhøring.

Personer, der mener, at de er blevet svindlet i forbindelse med investeringer i spilleforeninger på nettet, kan anmelde det på politiets anmeldelsesportal for investeringsbedrageri.

Kilde. 

Foto ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev