Havbruget Musholm Lax

Dahl-Madsen ApS
Ermelundsvænget 11
2920 Charlottenlund
Mobil: 29 63 83 42
E-mail: karliver@dahl-madsen.com

Karl Iver Dahl-Madsen på Facebook

Karl Ivers blog 

Nytænkende foredrag om produktion, ressourcer og miljø
Karl Iver Dahl-Madsen er rådgivende ingeniør med speciale i vandmiljø. Via Dahl-Madsen Aps rådgiver han om strategier for samspillet mellem produktion, ressourcer og miljø, bl.a. for havbrug i Danmark og udlandet.

Det lyder kedeligt, men Karl Iver er en efterspurgt foredragsholder, idet han på spændende og humoristisk vis formidler problemstillinger om klima, natur og miljø, på en måde der bliver vedkommende for såvel fag- som lægfolk.

Seminar på Haiphong Institute for Oceanology

Erfaren underviser
Karl Iver Dahl-Madsen underviser bl.a. på CEPOS Akademi, der samler landets bedste studerende fra forskellige fakulteter, som undervises i frimarkedstænkning af en række tunge ledere fra erhvervslivet, dygtige universitetsfolk og analytikere “kendt fra tv”. Karl Iver Dahl-Madsen har endvidere været udstationeret for Danida som underviser på Asian Institute of Technology.

Som ingeniør med forstand på både samfunds- og erhvervsøkonomi har Karl Iver Dahl-Madsen en unik vinkel på de problemer, som formentligt bekymrer alle, der er i stand til at læse en avis. Hvordan løser vi udfordringer med fordeling af jordens ressourcer og stigende velstand til en voksende befolkning? Løber vi tør for råstoffer, hvordan skal vi tackle klimaforandringer, og kan vi producere mad nok til alle? Bliver der plads til den vilde natur, som alle siger de holder af, men sjældent opholder sig i?

Den ledige plads i den vilde natur

Fremtidsforskning
Som styrelsesformand for Institut for Fremtidsforskning og mangeårigt medlem af Akademiet for Fremtidsforskning er Karl Iver Dahl-Madsen ikke bange for at præsentere spådomme, der ikke sjældent trækker i den modsatte retning af de dommedagscenarier, som massemedierne ynder at formidle, måske fordi død og ulykke er “godt stof”.

Det ledige standpunkt
Det er i den forbindelse interessant at bemærke, at det synspunkt at “verden ikke går under på fredag” kan opfattes som stærkt provokerende i dagens Danmark. Af samme grund er Karl Iver også en efterspurgt paneldeltager hos politiske partier og ngo’er, der ønsker “det ledige standpunkt” med den målsætning at få en god debat. Og med Karl Ivers solide faglige fundering er debatten sikret en saglighed, som ofte kan mangle i en ofte følelsesladede diskurs kørt af mediemennesker og politikere, der ingen anelse har om hvordan energi i praksis bliver skabt og maden kommer på bordet.

Det grundlæggende synspunkt er at alle materielle knaphedsproblemer kan overkommes ved god forvaltning og anvendelse af ny teknologi.

Karl Iver Dahl-Madsen

Bestil et foredrag
Karl Iver Dahl-Madsen tilbyder foredrag der giver stof til eftertanke med overskrifter som…

Dommedag er aflyst

Er klimaforandringer et problem?

På vej mod overflod

Der er plads nok på havet

Vækst uden grænser

Vores sølvpartner, Dahl-Madsen ApS benytter sig af scenarieanalyser og matematisk modellering som grundlag for udarbejdelse af konkrete strategier og politikker og indgår i et netværk af små og store vidensvirksomheder, som kan deltage i opgaveløsningen.

Kontakt Karl Iver 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev