Klimaet er på dagsordenen både lokalt, nationalt og globalt, og i de næste par uger sætter vi særligt fokus på klima og bæredygtighed på Gentofte Bibliotekerne. Hvad kan vi selv gøre for klimaet?

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Forlagsaften: People’s præsenterer Anna Mejlhede, Walther Rebernik, Julia Lahme og Anne Mette Kirk

Tirsdag den 19. april kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Ender du tit med at læse bøger af de forfattere, du allerede kender, eller har du bare brug for en omgang læseinspiration? Så kom til forlagsaften på Hovedbiblioteket, hvor People’s fortæller om forlaget, og du kan møde forfatterne Anne Mette Kirk: BLÆST, Julia Lahme: Det er bare en fase, Anna Mejlhede, som netop er udkommet med sin roman Håbets ø og advokat og forfatter Walther Rebernik, som har skrevet JÆGER og OFFER. Forlaget deler goodiebags ud til alle tilmeldte. Aftenens moderator: Lotte Thor.

Gratis.

Tilmed dig her 

Klimaspot: Få gode klimaråd på dit bibliotek

Tirsdag den 19. april kl. 16.00-18.00 Dyssegård Bibliotek og Onsdag den 20. april kl. 10.00-12.00 Gentoftegade Bibliotek

Kom ned på biblioteket og få inspiration og vejledning til, hvordan du kan spise klimavenligt, transportere dig grønnere og spare på energien i hjemmet.

Det er gruppen Klimaspot fra Gentofte Kommune, der står bag initiativet.

Klimaspot foregår: Hver tirsdag fra 16-18 på Dyssegård Bibliotek Hver onsdag fra 10-12 på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Læs mere her 

Flere generationer gør Gentofte renere

Onsdag den 20. april kl. 15.00-16.30 Dyssegård Bibliotek

Det er sundt at gå, og naturen har brug for hjælp til at få det affald fjernet, folk smider omkring sig. Hvorfor ikke kombinere de to? Hank op i dine børn eller børnebørn og kom forbi biblioteket, hvor du kan låne grej til at samle affald. Spadser en tur, hvor I kan få vendt verdenssituationen samtidig med, at I hjælper naturen. Når I kommer retur, venter der en lille forfriskning og mulighed for at hygge med en god bog eller et spil.

Arrangementet afvikles også 10. maj.

Gratis. Ingen tilmelding.

Klimacafé

Onsdag den 20. april kl. 16.30-19.00 Jægersborg Bibliotek

I samarbejde med Jægersborg Bibliotek inviterer borgergruppen Bæredygtigt Byliv Jægersborg til en række klimacaféer, hvor klima og miljø i nærområdet er på dagsordenen. Mød andre, der ønsker at gøre en forskel for miljøet og klimaet i Gentofte, og deltag i debatter, oplæg ogudvikling af gode idéer.

Til denne klimacafé fortæller landskabsarkitekt Marianne Levinsen om Lindevangsparken – som et eksempel på, hvad samarbejde om vand kan betyde i en bydel. Måske også her i Jægersborg? Biblioteket byder på vådt og tørt til arrangementet.

Hvad er Klimacafé? Vi mødes en gang om måneden til et oplæg om klima lokalt og en god debat. Efter oplægget vil der være fri debat ved bordene og lidt forfriskninger.

Næste Klimacafé er onsdag den 11. maj kl. 16.30-19.00.

Gratis. Ingen tilmelding.

Læs mere her 

Filmklubben: Eftermiddagsfilm

Torsdag den 21. april kl. 15.00-17.15 Gentofte Hovedbibliotek

Vi viser det anmelderroste amerikanske drama fra 2021 med Will Smith, der spiller Richard Williams, far til de to tennisstjerner, Venus og Serena.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Lars Dybdahl: Det danske møbelboom

Torsdag den 21. april kl. 19.00-21.00 Jægersborg Bibliotek

Det danske møbelboom i 1945-1975 er historien om dansk møbeldesigns gyldne tid. Hans J. Wegner, Finn Juhl og Arne Jacobsen førte an i det internationale gennembrud for ‘Danish Modern’. Moderne organisk stil blev folkeeje sammen med de nye FDB-møbler, hvor Børge Mogensen udstak kursen, og Verner Panton skabte sit farverige popdesign. Samtidig fik stålets industrielle æstetik en ny international vitalitet med Poul Kjærholm. Linjerne trækkes frem til nutiden og tilbage til mellemkrigstidens konfrontationer mellem det traditionelle og det moderne. Lars Dybdahl, der er designforsker og forfatter til bl.a. bogen Det danske møbelboom 1945-1975, fører os denne aften stilsikkert gennem bogens mange spændende møbelhistorier.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Legeformiddag for ukrainske familier

Fredag den 22. april kl. 10.00-12.00 Vangede Bibliotek

Hver fredag inviteres ukrainske familier med børn i alle aldre til hygge med legetøj, børneaktiviteter, bøger og tegnefilm et par timer. Der vil være kaffe og kage til arrangementet, og der er rig mulighed for at møde nye legekammerater. Hver fredag kl.10-12. Det er gratis at deltage.

Ingen tilmelding

Læs mere om rådgivning for ukrainere på biblioteket 

BOGfest for børn

Lørdag den 23. april kl. 11.00-15.00 Gentofte Hovedbibliotek

Tag børn eller børnebørn under armen og kom til BOGfest på Hovedbiblioteket.

Denne dag fejrer vi de gode fortællinger fra Norden! I kan på dagen opleve skønne børnebogsforfattere og illustratorer, quizze, danse og deltage i tegneworkshop. Vi indretter Nordens største læsehule i Øregårdssalen. Scenen trilles frem på Bibliotekstorvet, hvor vi gør plads til børnebogsforfatterne Stian Hole, Kim Fupz Aakeson og Peter Madsen. På græsset uden for biblioteket tænder vi bål og får besøg af historiefortællerne Martin og Jorgo, der kender alverdens historier om vikinger og folkesagn fra Norge.

Se programmet for BOGfest her 

Jazzkoncert: TrioKant

Lørdag den 23. april kl. 13.00-15.00 Dyssegård Bibliotek

Kom til en eftermiddag i jazzens tegn med den velklingende jazz-trio TrioKant. Trioen spiller en skøn blanding af kendte amerikanske jazzstandards og dansk jazz, som den bl.a. kendes fra Kai Normann Andersen. Forårsstemningen bredes yderligere ud med danske sange fulde af friskhed og sødme – og der må meget gerne nynnes, tralles og synges med. Denne stilistiske klangblanding leveres på smukkeste vis af: Marianne Cæcilia Eriksen: Alt- og sopransaxofon, Morten Rolskov Westergaard: Guitar, Ole Rasmussen: Kontrabas. Det vil være muligt at købe lidt vådt til ganen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Video: Eva Tind om kvinder, videnskab og kunst

Se eller gense samtalen mellem forfatter Eva Tind og bibliotekets litteraturformidler Christine Fur Fischer om romanen Kvinden der samlede verden, der handler om den danske zoolog Marie Hammer, som med sin forskning i mosmider fandt bevis for, at alle kontinenter tidligere har dannet ét samlet superkontinent.

Se samtalen her 

Biblioteket anbefaler Jeppe Krogsgaard Christensen: Fra hus og hjem – et forsøg

Litteraturformidler Merete Larsen-Ross anbefaler Jeppe Krogsgaard Christensens Fra hus og hjem – et forsøg, der ifølge forfatteren selv er et forsøg på at beskrive de rum, vi forstår som et hjem. Men i forfatterens stemningsmættede fortællinger kommer vi også under huden på os selv – ganske ubevidst.

Læs Meretes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev