Bogmessecrop.jpg 

Det er sæson for at fejre den gode, aktuelle litteratur.

Gentofte Bogmesse med hele 19 topforfattere finder sted lørdag den 22. april. Børn og børnebørn har deres egen BOGfest – det er ugen efter, den 29. april. Glæd jer til markedsstemning, gode samtaler og masser af inspiration til læsning for alle aldre og interesser på Gentofte Hovedbibliotek.

 Find programmer for begge dage her        DRØMMESYN I KUNSTPARKEN Veronica Hodges. Arkivfotocrop.jpg 

Fra den 19. april kan I opleve en svimlende smuk totalinstallation til drivhuset i Ordrupgaards kunstpark. Her svæver mere end 4.000 håndkolorerede papirblomster med dansende lethed omkring en stamme af sammenflettede grene. Værket er skabt af Veronica Hodges – hun betegner sig selv som naturaktivist og alle materialerne er lånt fra naturen. 

 Planlæg besøget her        SPEJLSCENENS SOMMERPROGRAM ER KLAR Spejlsceneforår2021crop.jpg 

Den forunderlige spejlkube ved Øregaard Museum åbner for sommersæsonen i maj: På udvalgte søndage kan du få musik, kunst, yoga og poetiske fortællinger, når Spejlscenen folder sig ud. Start din planlægning nu og sæt krydser i kalenderen.

 Se Spejlscenens program her        EN GÅTUR I DET GRØNNE – ELLEMOSEN ellemose-19.jpg 

Har du taget runden i Ellemosen? Omgivet af villahaver, men alligevel et magisk og vildt naturområde. Naturligvis med hævede stier, så du kan gå tørskoet gennem det mangrovelignende landskab. 

 Find vej her        EXPERIMENTARIUM: DERFOR SKAL DU GÅ EN TUR Garderhøjfortetcrop.jpg 

Det lokale science-center giver jer masser af muligheder for at få pulsen op i de interaktive udstillinger – og er som altid klar med årstidsrelevant viden og videnskab: Denne gang om alle fordelene ved en gåtur i naturen. God tur! 

 Find videnskaben her        FOR FRIHEDEN…  Gar-For-Danmarks-Frihed-danskere-i-de-allierede-luftvaaben-under-2.-Verdenskrig-scaled-750x425.jpg 

For Danmarks frihed – danskere i de allierede luftvåben under 2. verdenskrig. Det er overskriften på Garderhøjfortets foredrag på tirsdag den 18. april. 

Få historien om danskeres frivillige indsats i de allierede luftvåben under 2. verdenskrig. Foredragholder og forfatter Mikkel Plannthin har gennem mere end 15 år kortlagt historien, der starter den 9. april 1945.

 Læs mere og book billetter her        SIKKE ET CIRKUS I GENTOFTE KINO sikke-et-cirkusCrop.jpg 

Brug lørdag formiddag fornuftigt: Tag børnene med i biografen for at se de kendte og elskede figurer fra DR Ramasjang: I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek kan I se Lotte Svendsens Sikke et cirkus.

Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkusfamilie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Velkommen i cirkus – en hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Det er lørdag den 22. april kl. 10. 

 Book billetterne her        BYENS HUS: FÆLLESSPISNING OG SKRIVEGEJST Fællesspisning byens hus-crop.jpg 

Byens Hus er alles kulturhus – og hvorfor ikke lære huset og dine naboer bedre at kende ved en fællesspisning? Fra den 3. maj er der ugentlige fællesspisninger med god mad fra Café Henning.

 Book madbilletter her   

Kender du en ung mellem 15 og 25 år, som er glad for ord? Så fortæl dem om fællesskabet Skrivegejst, der inviterer til litteraturmøder i april og maj. Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond. 

    Find Skrivegejst og tilmeldingslink her        SKAMMERENS DATTER FOR FULD UDBLÆSNING  SkammerensDatterBellevue TeatretRobin Skjoldborgcrop.jpg

Foto: Bellevue Teatret/Robin Skjoldborg

Der er helt forrygende familieteater på Bellevue Teatret – og en god bog at læse før eller efter forestillingen: Skammerens Datter er i fuld gang med al den teatermagi, du kan forestille dig, og en fantastisk historie med masser at tale om bagefter. Forestillingen er baseret på Lene Kaaberbøls serie om Skammerens Datter og den kører frem til den 30. april.

 Find billetterne her        SPIELBERG, NIKESKO OG SUPER MARIO… MOVIEHOUSEINTERIOREMFV004crop.jpg 

Der er godt gang i filmsæsonen og MovieHouse har noget for alle blandt de aktuelle premierefilm. Er det ikke tid til at invitere en god ven i biografen?  

 Planlæg jeres besøg her        Arrangementskalendergrafik.JPG    

Få overblik over kulturarrangementer nær dig
Savner du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere. 

    Få overblik over arrangementer her           

Tilmeld dig vores nyhedsbrev