Et væld af lys glider over himlen, foråret kommer. Som hænder der knyttes, læber der skilles, foråret kommer. Den første spæde gyldne dag hvor alt kan ske, kulden slipper sit greb om kroppene og de falder og falder, ind mod hinanden. Hjertet ud af brystet, sjælen ud gennem øjnene, længslen flakkende i et nøgent ansigt, foråret kommer. Jordskred, vulkanudbrud, stormflod, en oversvømmelse, foråret kommer. Fuglene. Stjernerne. En forrevet sky. Pludselig blæst. Gadernes mange slags grå og husenes vinduer, venlige i det nye lys. Tindrende imod alle og ingen. Foråret kommer.

Juliane Preisler: “Et væld af lys glider over himlen” i Liv (1996)

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Vind bogpakke på Gentofte Bogmesse ved at donere penge til Ukraine

Røde Kors Gentofte er med på Gentofte Bogmesse på lørdag 26. marts, og hos dem kan du deltage i en konkurrence om en stor bogpakke med bøger af alle de deltagende forfattere, hvis forlag har doneret bøgerne. Når du donerer et valgfrit beløb til Røde Kors på messen, er du med i lodtrækningen om bogpakken. Vinderen trækkes kl. 15.45 på den store scene i biblioteksrummet.

Sådan deltager du

Donér et valgfrit beløb til Røde Kors Gentofte på MobilePay: 683617 for at støtte deres hjælp til ofrene for krigen i Ukraine. Derefter skal du skrive dit navn og telefonnummer på en seddel og lægge den i boksen ved Røde Kors Gentoftes stand på bogmessen.

Se program for Gentofte Bogmesse her 

Live-streaming: Flagermus ved professor Peter Teglberg Madsen

Tirsdag den 29. marts kl. 19.00-21.00 Dyssegård Bibliotek

Kom til livestreaming af Offentlige foredrag i Naturvidenskab på Dyssegård Bibliotek. Få indblik i den nyeste forskning, når førende forskere gør komplekse emner tilgængelige for alle. Foredragene streames direkte fra Søauditoriet på Aarhus Universitet. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs via sms og tweet.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Klimacafé

Onsdag den 30. marts kl. 16.30-19.00 Jægersborg Bibliotek

Vil du være med til at gøre en grøn forskel i Gentofte? Og vil du gerne møde andre, der også vil? Så er Klimacafé på Jægersborg Bibliotek noget for dig.

Borgmester Michael Fenger er med til denne klimacafé, hvor vi sammen sætter spot på klimaudfordringerne i et Gentofte-perspektiv. Hvor kommer CO2-udledningen i Gentofte fra? Hvad kommer den nye klimaplan til at betyde? Hvad gør kommunen? Og hvad skal vi som borgere og lokalsamfund løfte?

Hvad er Klimacafé? Vi mødes en gang om måneden til et oplæg om klima lokalt og en god debat samt lidt vådt og tørt. Efter oplægget vil der være fri debat ved bordene og lidt forfriskninger.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Gads Forlag: Mød Johanne Mygind, Fine Gråbøl og Johanne Lykke Holm

Onsdag den 30. marts kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Gads Forlag har udviklet en ny skønlitterær linje med markante stemmer fra både Danmark og udlandet. Denne eftermiddag kan du møde Fine Gråbøl, der modtog Bogforums Debutantpris i 2021 for sin roman Ungeenheden. Du kan også høre Johanne Mygind tale om bogen Kærlighedens år og Johanne Lykke Holm om romanen Strega.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Franske film-fredage

Fredag den 1. april kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Start din weekend med at se en god fransk film på det store lærred i Øregårdssalen. Af rettighedshensyn må vi ikke skrive titlen her, men tilmeld dig Filmklubbens månedlige nyhedsbrev her, så får du hele klubbens program.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Byttemarked på Vangede Bibliotek

Lørdag den 2. april kl. 10.00-13.00 Vangede Bibliotek

Kom til Byttemarked på Vangede Bibliotek. Byt hvad du vil af med og tag, hvad du har brug for. Det skal være ting i fin stand, og hvad du kan have i favnen. Det er muligt at købe vådt og tørt i vores hyggelige café.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Jazzkoncert: Rise Up Trio

Lørdag den 2. april kl. 13.00-14.30 Ordrup Bibliotek

Jazztrioen Rise Up Trio, der består af Mads Nørgaard (guitar), Niels Ryde (bas) og Morten Hæsum (trommer), er det nye stjerneskud på den danske jazzhimmel. De er alle tre etablerede navne i både Danmark og udlandet. Denne middagsstund spiller de egne kompositioner og lyrisk jazzmusik.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Affaldsindsamling i Dyssegård

Søndag den 3. april kl. 10.00-13.00 Dyssegård Bibliotek

Vær med til at give naturen og Gentofte en forårsrengøring og deltag i den årlige affaldsindsamling. Indsamlingen afholdes om formiddagen og alle kan være med. Vi sørger for, at I får det nødvendige indsamlingsudstyr, som gør indsamlingen nem, hygiejnisk og hyggelig. Eventen afholdes af Affald og Genbrug i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Gratis.

Læs mere her 

Koncert: Rejsen til Paris – musik fra den franske salon

Søndag den 3. april kl. 13.30-15.00 Gentofte Hovedbibliotek

Fransk salon med smuk musik på fløjte og klaver, der er sammensat med komponister fra perioden 1850 og frem, deriblandt også flere kvindelige komponister. Der serveres et traktement i pausen inkluderet i billetprisen.

Medvirkende: Knud Rasmusen, klaver & Mogens Friis, fløjte.

Pris: 150 kr.

Køb billet her 

Biblioteket anbefaler: Alt dette kunne du få af Josefine Klougart

Litteraturformidler Christine Fur Fischer anbefaler Josefine Klougarts seneste roman Alt dette kunne du få, der handler om moderskab i to generationer, minder fra en idyllisk og naturnær barndom på landet og en fars alvorlige sygdom.

Josefine Klougart gæster Gentofte Bogmesse på lørdag den 26. marts og kan opleves kl. 10.50 i Øregårdsalen i samtale med Christine Fur Fischer.

Læs Christines anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev