Alle medier flyder over med nyheder om krigen i Ukraine. Konflikten er kompliceret, så brug et par aftener på at forstå den ulykkelige situation i selskab med tre af landets skarpeste kendere. Samuel Rachlin, Leif Davidsen og Anna Libak gæster Gentofte Hovedbibliotek og gør dig klogere på krigen i Ukraine, på fronterne i konflikten og på de to landes historie. Første foredrag er allerede i morgen 3. marts.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Læs mere om foredragene og køb billetter her 

Samuel Rachlin: Bliv klogere på krigen i Ukraine

Torsdag den 3. marts kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Rusland har erklæret krig mod Ukraine og indledt en invasion af landet. Hvordan kunne det gå så galt? Hvorfor er Ruslands forhold til NATO blevet så dårligt, at vi skal tilbage til før Gorbatjovs tiltræden i 1985, for at finde et tilsvarende dårligt forhold? Er der nogle historiske paralleller, vi kan lære af?

Samuel Rachlin (f. 1947) er journalist og tidligere korrespondent i det daværende Sovjetunionen og forfatter til bøgerne Jeg, Putin, Det russiske forår og Den russiske verden. Han kom til Danmark som 10-årig, men er født i Sibirien og har tidligere lavet en tv-film om sin families tvangsforvisning til og ophold i Sibirien.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Leif Davidsen: Rusland og Ukraine: Broderskab i krig

Tirsdag den 8. marts kl. 17-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Leif Davidsen har længe talt om, hvorvidt Rusland udgør en trussel mod NATO og Europa – og nu er netop det spørgsmål mere aktuelt end nogensinde. Rusland har invaderet Ukraine, men hvad er Putins endelige mål? Og hvordan bør vi forholde os til den store nabo mod øst, hvor Danmark og det øvrige Europa har store økonomiske interesser. Efter foredraget er der lejlighed til debat og spørgsmål.

Leif Davidsen (f. 1950) er en af Danmarks mest populære forfattere, journalist og har i over 20 år arbejdet som udenrigsjournalist for DR.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Eftermiddags-doc: Olegs krig

Torsdag den 17. marts kl. 14.00-15.30 Gentofte Hovedbibliotek

Vi viser filmen om 10-årige Oleg, der bor i det østlige Ukraine – en krigszone der ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Mens mange har forladt det farlige område, er Oleg blevet tilbage sammen med sin bedstemor, som har taget sig af ham, siden hans mor døde. Mens han venter på, at krigen slutter, bruger Oleg tiden på at tage på eventyr med sin yngre fætter Yarik og den ældre dreng Kostia.

Oplev en anmelderrost og meget aktuel dokumentar. Filmen vandt bl.a. en Bodil og Robert for årets bedste dokumentarfilm i 2019.

Læs mere og tilmeld dig her 

Anna Libak: Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland

Torsdag den 7. april kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Siden Rusland annekterede den ukrainske halvø Krim i 2014, har Anna Libak fulgt konflikten mellem Ukraine og Rusland særlig tæt – og nu er en russisk invasion af Ukraine en realitet. Kom og hør Anna Libak fortælle om mange af de bagvedliggende faktorer for krigen og få hendes bud på, hvad fremtiden bringer.

Anna Libak (f. 1968) er i den offentlige debat særlig kendt for sin viden om Rusland, som hun har beskæftiget sig med, siden hun blev sprogofficer i forsvaret i slutningen af 80’erne. Anna Libak er en af Danmarks største eksperter i Rusland og udenrigspolitik, har dækket Rusland for tre aviser, skrevet bogen Rusland på Røde Plader og er desuden medlem af forretningsudvalget og bestyrelsen i Det Udenrigspolitiske Selskab.

Entré: 35 kr.

Køb billet her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev