Et åbent sind kan bidrage med overraskelser af den behageligste slags.

Senest da vi undersmagning af den nye årgang afMagali og Sebastien Treuillets’ fremragende Pouilly Fumé , blev tilbudt at smage deres rødvin fra det lille, nærmest undseelige distrikt Coteaux du Giennois.Detvar enoverraskende ko-vending – for det var et møde med en gave til alle som er indfanget vinens elegante univers, som vi primært finder i Bourgogne og Beaujolais, men nuogså fra Coteaux du Giennois. Vinens granatrøde farve, den flotte dybde er introduktionen til aromatisk disciplin af høj klasse. Det er en rødvin med en forrygende dynamik, insisterende og generøse aromaer af sorte og røde bær, og en smagsoplevelse som ruller sig blidt og harmonisk ud.

Pinot Noir og Gamay Hvor man i det centrale Loire benytter Cabernet Franctil fx Bourgueil og Saumur – så får du herrød Loire med udtalt burgundisk slægtsskabbaseret på Pinot Noir (80%)ogGamay (20%). Vin- og landbrug i skøn forening. Etiketten er en hyldest kvægracen Aubrac, som gennem århundreder har forsynet lokalområdet med trækkraft i markerne, læder til skødeskinnet, mælk og ost,og bøffer til vinen!!

14% Nydes: Nu-2025

DOMAINE TREUILLET Coteaux du Giennois
2019
Pr. fl. 139,50
v/6 fl. 125,00

Domaine La Colombette – rosé’en som vores kunder mener er for billig:-)…

Vi er bestemt ikke uenige, især i år hvor både vingården og vores speditør har sat deres priser markant op.Men alligevel holder vi prisen….49,95 v/6 fl. – alene fordi vores kvalitetsbevidste kunder er vores bedste reklame. Hvorfor ødsle ud med dyre annoncekroner, når vi i stedet kan forkæle vores vigtigste ambassadører med blid, afstemt tør domaineaftappet rosé,hvor ad libitum og kvalitetsoplevelse er en forenelig størrelse. 100% Grenache

DOMAINE LA COLOMBETTE
Rosé Pays d’Herault 2021
Pr. fl. 69,00
v/6 fl. 49,95

Pouilly eller Pouilly?

Sauvignon Blanc

Pouilly Fumé- Loire

Endelig på lager igen – Ny flot årgang!

Det er vitterlig en gylden stund med TreuilletsPouilly Fumé i glasset. Druen Sauvignon Blanc har mange facetter, og når dyrkes i hjemstavneni Loire giver det både en indsigt i klimaets, og i særdeleshed jordbundens betydning , for den endelige smagsoplevelse. Det er netop det som er forskellen på Pouilly Fumé og naboen Sancerre. Første indtryk er elegancen, den delikate friskhed, citrusnoter med afstemt “fumé” og blid fylde, med en vedholdende finale. En hvidvin der både fungerer som aperitif,til fiske- og skaldyrsretter, sågar asparges,og går særdeles godt i spænd med salater med vinaigrette/citron, som sender mange hvidvine i smagsmæssig slingrekurs.

DOMAINE TREUILLET Pouilly Fumé 2021
Pr. fl. 169,50
v/6 fl. 149,95

Chardonnay

Pouilly Fuissé – Bourgogne

Premier Cru – Hvid Bourgogne

Hver gang vi skænker Guerrins’ hvide bourgogner i glasset, kan vi nærmest smage den nænsomhed og dedikation som familien lægger i deres vine. Det gælder både for den skønne Macon-Vergisson, hvid Bourgogne til 129,95 v/6 fl. , ogisær Pouilly Fuissé Sur La Roche, som netop er blevet opgraderet til PremierCru. Og hvilken start som1er Cru , for det er den smukkeste Pouilly-Fuisse til dato. Burgundisk finesse, præcis og karakterfuld, med afstemt fylde – og vi kommer virkelig til at savne denne sublime hvidvin, når den lige om lidt er forsvundet fra hylderne.Vi ser frem imodhorrible prisstigninger på op til 50% på hvide og røde Bourgogner – så det er om at slå til nu. Begrænset antal.

DOMAINE GUERRIN Pouilly Fuissé 1er Cru 2020
Pr. fl. 299,50
v/6 fl. 269,95

APRIL 2022

LARS BJØRN VINIMPORT

Jægersborg Allé 19 – 2920 Charlottenlund

E:info@lbvin.dk T:3964 3000

Forretningens åbningstider: Tirsdag – torsdag 10-17:30 Fredag: 10-18 Lørdag: 10-14 Søndag – Mandag: Lukket

Tilmeld dig vores nyhedsbrev