Kom ind i varmen til de helt store oplevelser! Med julehøjtiden vel overstået kan man krybe ind i biografmørket med god samvittighed, og nyde de resterende juleferiedage med spektakulære, rørende og familievenlige filmoplevelser i Gentofte Kino. Se Whitney Houstons legendariske stemme genopstå i Naomie Ackies skikkelse på lærredet i I Wanna Dance With Somebody, og tag hele familien med ind at se Den bestøvlede kat og ønskestjernen.

Man bør slet ikke snyde sig selv for den vanvittige oplevelse det er at se James Camerons spektakulære Avatar: The Way of Water i 3D HFR. Vi viser filmen med landets nyeste 3D-installation og med højkvalitets, genanvendelige 3D-briller. Husk også at sætte kryds i kalenderen onsdag den 4. januar, hvor vi har forpremiere på Florian Zellers The Son.

Der er ikke mindst en række spændende særarrangementer på programmet, som du kan glæde dig til at opleve i januar! I morgen, den 28. december, starter desuden billetsalget til vores årlige 70mm-festival GIFF-70 den 27.-29. januar – du kan gå på opdagelse i årets program her.

Følg os gerne på Facebook og Instagram for at få de seneste nyheder og opdateringer

om film, særarrangementer og events

Facebook

Print ugens program

Se alle forestillinger

UGENS FILM

Forpremiere: The Son

The Son er baseret på instruktør og manuskriptforfatter Florian Zellers teaterstykke med samme navn, og er efterfølgeren til den Oscar-vinnende film The Father. Vi følger en familie, der er faldet fra hinanden, men forsøger at blive forenet igen. Familieforholdene bliver udfordret, da sønnen Nicholas (Zen McGrath) ikke føler han kan blive boende hos sin mor (Laura Dern), et par år efter skilsmissen. Han flytter ind hos sin far Peter (Hugh Jackman), hans nye partner Beth (Vanessa Kirby) og deres nye baby. Peter forsøger at stille op for sønnen, samtidigt som han jonglerer et prestigefyldt job og sin nye familie, som han ville ønske at hans egen far (Anthony Hopkins) havde gjort for ham. I forsøget på at rette op i fortiden, mister han ikke blot grebet om nuet, men muligvis også om sin søn.

The Son består af et særdeles imponerende skuespillergalleri, med Hugh Jackman, Laura Dern, Anthony Hopkins og Vanessa Kirby (kendt for mange som Prinsesse Margaret i de første sæsoner af The Crown) i de centrale roller, udover det unge talent Zen McGrath som den titulære søn. The Guardians filmanmelder Peter Bradshaw belønner den med hele 4/5 stjerner.

Onsdag den 4.januar kl. 20.00

Køb billetter her

I Wanna Dance With Somebody

Du kender hende som den ikoniske stemme bag hits som I will Always Love You og How Will I Know. I Wanna Dance With Somebody er den eventyrlige portrætfilm om Whitney Houstons rejse fra korpige i New Jersey til en af de bedst sælgende og mest prisbelønnede artister i verden.

I Wanna Dance With Somebody er en særdeles velspilt, rørende og hjerteskærende historie om Houstons succes og kamp med pressen, med en glimrende Naomi Ackie i hovedrollen som Whitney Houston.

Vælg visning og find billetter:

Køb billetter her

Avatar: The Way of Water

Fantasyfilmen Avatar: The Way of Water er James Camerons efterfølger til science fiction-eventyret Avatar fra 2009. Politikens anmelder taber kæben over 3D-billederne, Soundvenue belønner den med hele 5 stjerner, mens Information mener vi bør glæde os over, at Cameron diskuterer de helt store verdensproblemer i fantasy-format.

Jake Sully bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na’vi’er for at beskytte deres planet.

Avatar: The Way of Water er én ud af i alt fire efterfølgere til den første film om de høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Vi viser den både i det ultimative 3D HFR (High Frame Rate)-format, hvor filmoplevelsen kommer til sin fulde ret, med landets nyeste 3D-installation.

I 3D HFR afspilles filmen med hele 48 billeder per sekund, der giver langt mere realistisk og flydende bevægelse, end industristandard 24 billeder per sekund. Vi bruger også ægte Dolby 3D-system, hvilket i kombination med vores højkvalitets 3D-briller, er med til at give en helt særlig 3D-oplevelse.

Vælg visning og find billetter:

3D HFR – Køb billetter her

Den bestøvlede kat og ønskestjernen

Den Bestøvlede Kat lever en dumdristig og farefuld tilværelse, men har vist ikke længere helt styr på, hvor mange af sine ni oprindelige liv han har tilbage. Derfor begiver han sig ud på en farefuld rejse for at finde den sagnomspundne Ønskestjerne, og at få tilbage sine liv. Et herligt gensyn med en af de mest elskede karakterer fra Shrek-universet, med dansk stemme af Kristian Boland.

Det bliver noget af en rejse for Den Bestøvlede Kat og hans venner, og uden tvivl en sjov og spændende biografoplevelse for hele familien.

Vælg visning og find billetter:

Køb billetter her

Den perfekte chef

Javier Bardem er skamløst god i Den perfekte chef! Her spiller han den alfaderlige arbejdsgiver og fabriksejer af Básculas Blanco, der producerer store industrivægte til kvæg og maskiner. Fabrikken er indstillet til en prestigefyldt virksomhedspris.

Da komitéen varsler et visit, får el patrón travlt med at få det hele til at tage sig ud fra sin bedste side, hvilket ikke er helt uproblematisk, da han lige har fyret en medarbejder, der højlydt nægter at forlade sin stilling…

….og derudover har indledt en affære med den nye praktikant, der har en skjult dagsorden.

Den perfekte chef har fået strålende anmeldelser i blandt andet i Information, især for Javier Bardems fremragende hovedrollepræstation.

Vælg visning og find billetter:

Køb billetter her

KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER

Forpremiere: A Man Called Otto

I samarbejde med Biografklub Danmark inviterer Gentofte Kino til forpremiere på A Man Called Otto.

Otto Anderson (Tom Hanks) er en gammel, gnaven enkemand, der gør tingene på en helt bestemt måde og ikke har den store tolerance eller forståelse for, at tingene kan gøres på andre måder! Da en livlig ung familie flytter ind ved siden af, møder han den kvikke og højgravide Marisol, hvilket fører til et usandsynligt venskab, der vender op og ned på hans verden.

Dette er den anden filmudgave af Fredrik Backmanns roman En mand der hedder Ove. Oplev en sjov, hjertevarm og rørende historie om, hvordan nogle familier kommer fra de mest uventede steder.

Mandag den 9. januar kl. 20.00

Køb billetter her

Music for Black Pigeons – mød Jørgen Leth (inkl. et glas vin)

Jørgen Leth introducerer filmen fra scenen, når Gentofte Kino inviterer til premiere på Music for Black Pigeons.

Andreas Koefoed og Jørgen Leths film søger ind til musikkens væsen og de kreative processer med den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt – sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer.

Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.

Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles.

Prisen inkluderer et glas vin inden filmstart.

Torsdag den 26. januar kl. 19.30

Køb billetter her

(Billede: Theodore Wood, Noise Film & TV)

Koncertoplevelse: Andrè Rieu fra Dublin

Få en koncertoplevelse ud over det sædvanlige med den legendariske André Rieu i Dublin.

Denne fejringskoncert er den bedste måde at byde det nye år velkommen på. André og hans Johann Strauss orkester vil begejstre dig med romantiske melodier, populære klassikere og elskede valse.

André Rieu i Dublin er mesterens første koncert i den irske hovedstad i mere end 20 år, der bliver optaget, så det er en helt specielt begivenhed, som du absolut ikke må gå glip af.

Tag dine elskede med i biografen og nyd en forestilling fuld af musik og dans på det store lærred sammen med André Rieu.

Godt nytår.

Lørdag den 7. januar kl. 13.00

Køb billetter her

Sideways – med to glas vin før filmstart

Den sjove, kulinariske drama-komedie Sideways (2004), følger to mænd i 40erne, halvt deprimerede og forbi sin storhedstid, på en ugeslang rejse til vindistriktet Santa Barbara i Californien, for at fejre den enes forestående bryllup. Det sker naturligvis ikke uden forviklinger, og de møder nye venner på vejen, samtidig som de dykker længere ind i alt hvad vindistriktet har at byde på.

Filmen havde stor effekt på vinturismen i Californien, og mange opdagede det amerikanske vinmarker gennem netop Sideways. Billetprisen inkluderer to glas vin inden filmstart, i samarbejde med American Wine.

Onsdag den 11. januar kl. 20.00

Køb billetter her

Børnefilm: Ronja Røverdatter

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek viser Gentofte Kino endnu en klassisk børnefilm, der har rod i bøger eller tegneserier.

I Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter bor Ronja sammen med sin far Mattis og resten af røverne på den ene halvdel af en gammel borg midt ude i en stor skov. En morgen er en rivaliserende røverbande flyttet ind i den anden halvdel. En af tilflytterne er drengen Bork, og de to børn udvikler langsomt en venskab, som ingen af banderne synes særlig godt om. Men hvad gør det, når der er eventyr i luften?

Vi viser filmen med dansk tale.

Lørdag den 14. januar kl. 10.00

Køb billetter her

Operakino: Aida – fra Paris operaen 2022

Der findes få operaer hvor sammenhængen mellem det grandiose og det intime er så tæt forbundet som i Aida. Den blodige konfrontation mellem etiopierne og ægypterne sidestilles med Radamès kærlighed, (kaptajn for den egyptiske livvagt) til Aida, en etiopisk slave (datter af den etiopiske konge).

Deres kærlighed er stærkere end hadet mellem de to folkeslag, deres sociale forskelle og uforenelige perspektiver. Denne kærlighed er lige så solid som væggen, som blokerede dens fuldbyrdelse.

Til sin Paris Opera-debut har den hollandske instruktør Lotte de Beer valgt at kaste et kritisk blik på den europæiske fremstilling af koloniserede folk og opmuntre os til at gentænke vores forhold til æstetiske produktioner fra fortid og nutid. Dirigeret af Michele Mariotti og med verdenstjerner: Soloman Howard som kongen, Ksenia Dudnikova som Amneris, Sondra Radvanosky som Aida.

Søndag den 8. januar kl. 10.00

Køb billetter her

KOMMENDE OPERAKINO

Operakino: Rosenkavaleren Søndag d. 5. februar kl. 10.00

Operakino: Svanesøen Søndag d. 16. april kl. 10.00

Bemærk: Der kommer også en Operakino i marts, men denne er ikke helt på plads endnu, så yderligere information kommer på et senere tidspunkt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev