I forbindelse med ’Forskningens Døgn’ inviterer Lyngby-Taarbæk Forsyning, den 23. april til foredrag med adjunkt Patrick Munk, der fortæller om, hvordan de på DTU kan studere udbredelsen af resistens i dyrelort, i miljøet og i mennesker ved at undersøge, hvad der bliver skyllet ud i toilettet. Efter foredraget er der rundvisning på renseanlægget.

Pressefoto Lyngby-Taarbæk Forsyning

I forbindelse med den landsdækkende videnskabsfestival ’Forskningens Døgn’ inviterer de til foredrag med adjunkt Patrick Munk. Han fortæller om, hvordan de på DTU bruger moderne DNA-teknikker og supercomputere til at studere hyppigheden og udbredelsen af resistens i dyrelort, i miljøet og i dig – ved at undersøge, hvad du og dine medborgere skyller ud i toilettet.

Efter foredraget byder de på rundvisning på deres renseanlæg, Mølleåværket, der et af de mest avancerede af sin slags i Danmark. Hør om anlægget, der hvert år modtager ca. 10 millioner kubikliter spildevand – altså det beskidte vand, der blandt andet bliver skyllet ud i toiletter og ryger gennem kloakkerne fra virksomheder og 150.000 borgere i kommunerne Lyngby-Taarbæk, Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal. Når spildevandet har været gennem renseprocessen, er det så rent, at det kan blive ledt ud i Øresund – og undervejs i processen udnytter vi de ressourcer, der er i spildevandet, til blandt andet at producere grøn strøm.

Forskningens Døgn
Arrangementet er en del af hele programmet for “Forskningens Døgn i Kgs. Lyngby” fra 20.-26. april – se det fulde program HER

Vil du med?
Hvis du kunne tænke dig at deltage, skal du sende en mail til dem med navn og billetantal. Der er nemlig et begrænset antal pladser – max 30 deltagere efter først til mølle-princippet. Mailen, du skal skrive til, er: kommunikation@ltf.dk

Hvor og hvornår
Tirsdag den 23. april kl. 16.30. Foredraget tager ca. 60 minutter, og herefter er der rundvisning fra ca. 17.30-18.30. Adressen er Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby.

Kilde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev