Efter OL kommer PL – og om kort tid går det løs med de Paralympiske Lege I Tokyo. DR sender igen live fra vores Olympiske Tagterrasse, og DU er udtaget til sjove, tankevækkende paralympiske dag med fri adgang til Tagterrassen. Kom og vær med!

Se denne email i din browser

Nyt fra Experimentarium

21. aug 2021

Oplev de Paralympiske Lege på Experimentarium

24. august går startskuddet til de Paralympiske Lege i Tokyo, og på Experimentarium mærker du igen energien fra Legene. DR sender live fra studiet, og sportsfolk inviterer til at prøve parasport på egen krop. Der er fri adgang til Tagterrassen og et begrænset antal pladser, der fordeles efter først-til-mølle.

SE HVAD DER SKER

Her er de danske paralympiske atleter

25 seje paraatleter, fordelt på 8 sportsgrene. Her kan du se, hvem de er, så du ved, hvem du skal heppe på, når de fra næste uge går i kamp om medaljerne.

LÆS MERE

Kom og prøv kræfter med parasport

Hvad med en gang kørestolsrugby eller en gang blindeløb? Eller en runde riffel- eller lerdueskydning? Under de Paralympiske Lege kan du prøve sporten på egen krop i vores Arena.

SE HVAD DER SKER

Ny Youtube-film: Lav nem is uden ismaskine

Du behøver ikke en ismaskine for at lave lækker flødeis. Det kræver bare et par enkle ingredienser og lidt hjælp fra videnskaben.

SE HVORDAN

Hvad er kriterierne for at deltage i de Paralympiske Lege?

’Paraolympics’ oversættes til ’ligesom Olympiaden’. Men hvordan adskiller De Paralympiske Lege sig fra De Olympiske Lege? Hvad startede traditionen, og hvordan foregår klassificeringen?

FÅ BAGGRUNDEN

Smag på Tokyo på Experimentariums Olympiske Tag

Når flammen tændes for PL i Tokyo, er Experimentariums Olympiske Tagterrasse åben. Her byder spisestedet SMASK på japanske lækkerier, drikkevarer og bubbletea.

SE MENUEN

Hjælp os med at udvikle udstillingen “Fremtidsmennesket”

I sommeren 2023 åbner Experimentarium en særudstilling med arbejdstitlen ”Fremtidsmennesket”. Som en del af forberedelsen vil vi undersøge, hvordan danske familier ser på teknologi. Hvordan opfatter I ordet “teknologi”? Hvordan fylder teknologi i jeres dagligdag? Og hvordan tror I, det vil se ud om 10 år?

Vi leder derfor efter et antal familier med børn i udskolings-alderen, som har lyst til at deltage i korte interviews om teknologi. Er det noget for jer?

Vi tilbyder jer fribilletter som tak for hjælpen

Hvert interview tager ikke mere end 10 minutter

I skal helst ikke forberede jer for meget – vi vil godt have jeres umiddelbare tanker

Vi er parat alle ugens dage (også om aftenen) – og helst inden 1. september

Interview kan foregå over Zoom eller Teams

Interesseret? Skriv et par ord om jer selv til poulk@experimentarium.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev