Gentoftes lækre grønne områder og måske en stille forsommerbrise – det er bagtæppe for en god del af de kulturoplevelser, du kan glæde dig til de kommende uger.

De traditionsrige Kultur & festdage ruller gennem Gentofte om knap to uger, og her er rigtig mange fine, udendørs og coronatilpassede arrangementer, som hele familien kan deltage i.

Du kan også slappe af med god musik på plænen foran Spejlscenen, men har du coronapasset klar er det bestemt også muligt at søge indenfor til oplevelser med samtidskunst, jazz, teater eller en god film i bio-mørket.

Vil du have overblikket over alt, der sker? Så klik ind på gentofte.dk/arrangementer

God fornøjelse!

Kultur & festdage fra torsdag den 10. til søndag den 13. juni

Mere frisk luft og afstand og ingen kæmpeforsamlinger og kindkys. Det er det nye i Gentoftes traditionsrige festival Kultur & festdage – for programmet er naturligvis tilpasset coronapandemien.

Har du coronapas, er der til gengæld aktiviteter nok til at få stillet sulten efter kulturoplevelser, ny inspiration og lokalt fællesskab. Det hele løber af stablen fra torsdag den 10. juni til søndag den 13. juni.

DIN GUIDE TIL DET STORE PROGRAM

Alt for børn:Koncerter, teater, workshops, naturoplevelser og meget mere for de mindste.

Hvis du vil bevæge dig:Vandringer, yoga med udsigt, qi gong og rundvisninger .

Nyd det grønne Gentofte:Hør om haver, havhaver, verdensmål og bæredygtighed.

Lokal kulturhistorie:Besøg Sankt Lukas Stiftelsen, gå på byvandring om arkitekturhistorie og være med til en queerlæsning af et fotoalbum.

Oplevelser med kunst: Se kunst i Byen Hus, mal selv hos Bloom Institute og oplev unge kunsttalenter rundt omkring i Gentofte.

Musik skal der til: Koncerter i et hav af genrer og for de fleste aldre.

Teateroplevelser: Der er nye scener i spil, når der er forestillinger ved Bellevue Teatret, på Spejlscenen, i Byens Hus og ved Dyssegårdskirken.

Du kan selvfølgelig også bare tage en ting ad gangen og gå på opdagelse.

Al info findes samlet på kulturogfestdage.dk

SOLEN SKINNER PÅ SØNDAG –
SLÅ DIG NED VED SPEJLSCENEN

Kender du Spejlscenen? Det er den spejlbeklædte kube ved Øregaard Museum i Øregårdsparken. Både forsommer og sensommer slår museet dørene op for friluftsoplevelser for livsnydere.

Novo Quartet – prisbelønnet klassisk ensemble
På søndag den 30. maj kl. 14-15

Priserne strømmer til de unge musikere i den dansk-polske strygerkvartet NOVO Quartet. Senest blev de i 2020 kåret som vindere af P2’s kammermusik-konkurrence. Koncerten på Spejlscenen er deres første under åben himmel, og på repertoiret er ungarske Béla Bartók og tyske Johannes Brahms.

Yoga & kunst for krop og sind

Søndag den 6. juni kl. 10-11.15

Øregaard Museum og Hjerteforeningen i Gentofte inviterer til samvær og Hata-yoga foran Spejlscenen.

Spejlscenens program indtil sommerferien finder du her.

MOVIEHOUSE:
EN KRIMI TIL DIN SOMMERAFTEN?

Trænger du til et godt gys i mørket, så er den nyeste Jussi Adler Olsen-filmatisering i MovieHouse et godt bud. Med Marco Effekten får du en historien om lejemord, bedrageri og pengebegær i millionklassen.

Find dine MovieHouse billetter her

COLD SLEEP PÅ TRANEN

Foto: David Stjernholm

På Tranen kan du lige nu se danske Stine Dejas første separatudstilling i Danmark. Det er en udstilling, der behandler menneskets jagt på udødelighed. Aktuelt er omkring 400 mennesker nedfrosset ved ekstreme minusgrader. Håbet er at optø dem en dag, hvor man også kan genoplive dem. Proceduren er kontroversiel. Ikke desto mindre er kryopræservering, dvs. bevaring af mennesker ved ekstreme minusgrader, et område i vækst. Tilstanden kaldes cold sleep.

Læs mere om udstillingen her – den kan ses indtil den 18. juli i Tranen på Gentofte Hovedbibliotek.

CORONA PÅ EXPERIMENTARIUM

Gys over et nys, nak en virus og stop en pandemi… i Experimentariums interaktive Corona-tema leger I jer til viden om, hvordan corona og andre vira smitter, og hvordan vi bedst bekæmper dem. Experimentariums Corona-tema er en del af Under Huden, udstillingen om menneskekroppen, på 1. etage.

Læs mere om Corona-temaet her.

GENTOFTE KINO + GENTOFTEGADE BIBLIOTEK:
KLASSIKERE FOR BØRN

I Gentoftegade samarbejder bibliotek og biograf om at vise børnefilmklassikere. Nu er det blevet tid til at tage ungerne med på eventyr med den nysgerrige Peter Pedal. Efter filmen kan I smutte forbi biblioteket og låne et par bøger med hjem.

Det sker lørdag den 12. juni kl. 10 – billetter finder du her, de koster 35 kr.

PST: På søndag den 30. maj kan du komme til forpremiere på filmen The Father, som sikrede Anthony Hopkins en Oscar for bedste mandlilge hovedrolle.

Find billetterne her.

GENTOFTE JAZZKLUB I BYENS HUS

Heine Hansen Trio
Glæd dig til en koncert med melodi og virtuositet i højsædet: Gentofte Jazzklub præsenterer den fremragende unge pianist Heine Hansen, som er i elegant sammenspil med bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Jeppe Gram.

Book billetter og læs mere om Gentofte Jazzklub her

SOMMER PÅ BELLEVUE TEATRET

Commedy cykelsjov eller Strindberg? Bellevue Teatret har sommerforestillinger for enhver.

Start planlægningen og find billetterne her.

Få overblik over kulturarrangementer nær dig

Kulturen i Gentofte er ved at komme godt i gang. Mangler du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblikket lige her på gentofte.dk/arrangementer

Brug for et nyt sted at gå en tur?

På Gentofte Kommunes nye site får du godt overblik over Gentoftes fine, grønne områder.

Kom godt afsted her.

Kontaktinformation

Kulturklub Gentofte
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup

Skriv til Kulturklub Gentofte på kulturklub@gentofte.dk

Kulturklub Gentofte er et samarbejde mellem kulturinstitutioner og -aktører i Gentofte Kommune. Som abonnent på nyhedsbrevet får du adgang til rabatter og overblik over aktuelle kulturoplevelser i Gentotfte. Gentofte Kommune administrerer klubben – læs om persondata på gentofte.dk/databeskyttelse.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev