10 år med krig, krudt og kanoner

Garderhøjfortet kan på Befæstningens Dag – søndag den 24. september 2023 – fejre sit første runde jubilæum! I hele 10 år har fortet formidlet militærhistorie!

Garderhøjfortet stod færdigt helt tilbage i 1892, og det blev brugt aktivt til 1920. I 2013 åbnede fortet som museum og tilbyder i dag rundvisninger, børneaktiviteter, undervisningsforløb, teambuilding og ikke mindst populære Escape Rooms til interesserede. Derudover fejrer fortet også begivenheder som Fastelavn og Halloween, ligesom man deltager i større arrangementer – eksempelvis Befæstningens Dag og Golden Days.

“Garderhøjfortet er bygget til at være hemmeligt og vi har derfor brugt de sidste 10 år på at gøre det kendt, at fortet eksisterer og ligger her midt i et villakvarter i Gentofte. Mange naboer vidste ikke, hvad det var der lå i deres baghave, men gennem tilbagevendende traditioner såsom et stort fastelavnsarrangement og en uhyggelig hyggelig dag med aktiviteter omkring Halloween og så selvfølgelig den helt aktuelle Befæstningens Dag, hvor vi hvert år byder flere hundrede gæster gratis indenfor. På den måde er det lykkedes at få det hemmelige fort på landkortet” fortæller Kristine Adler-Nissen, der er leder af fortet.

Jubilæumsdagen

I forbindelse med jubilæet er der på jubilæumsdagen gratis adgang til fortet og dermed en hel række spændende aktiviteter for hele familien. På de grønne områder kan man opleve brandbiler fra Gentofte Brandmuseum samt veteranambulancer og materiel fra fortets aktive tid. I de interaktive udstillinger kan man opleve, hvordan det var at være soldat på fortet under 1. verdenskrig, og børnene kan få en soldaterbog og prøve at træne, som man nu gjorde på fortet i 1915. Og ikke mindst så affyres Garderhøjfortets største kanoner kl. 12, hvorefter Hjemmeværnets Musikkorps fra København musicerer!

Rundvisninger på Befæstningens dag foregår kl. 10.15, 10.45, 11.15, 12.45, 13.15, 13.45, 14.15 ellerog 14.45. Pladserne uddeles efter først til mølle-princippet.

Se øvrige arrangementer på Befæstningens Dag her.

Foto: Garderhøjfortet. Presse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev