Gentofte International Film Festival 2022 slår dørene op på fredag! På fredag åbner vi Gentofte International Film Festival GIFF-70, og vi glæder os meget til at byde velkommen til den ægte 70 mm. filmfestival i hele weekenden d. 29. april – 1. maj 2022. Danmarks officielle filmfestival udelukkende med film i det legendariske 70 mm. filmformat er støttet af Det Danske Filminstitut og Carlsberg.

Men inden da har vi et spændende særarrangement, nemlig i morgen tirsdag, hvor vi afholder en aften i musikkens tegn. Skuespiller og instruktør Nicolaj Kopernikus kommer forbi og fortæller om sin nye kortfilm, Stenofonen, som blev Oscar-shortlistet i år. Efter oplægget og filmen holder vi en pause, og aftenen rundes af med Giuseppe Tornatores fabelagtige film om filmkomponisten over dem alle: Ennio Morricone – The Maestro.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i Gentofte Kino!

En aften i musikkens tegn med Stenofonen & Ennio Morricone Oplev skuespiller og instruktør, Nicolaj Kopernikus’ Oscar-shortlistede mini-mesterværk: “Stenofonen”. Kopernikus introducerer selv sin kortfilm fra scenen. “Stenofonen” fortæller historien om Jørn der kæmper for at opnå sin fars anerkendelse og kærlighed. Jørn elsker musik – det er her han finder styrke og glæde, men hans far har svært ved at se hans talent. Sent i livet opdager Jørn at musikken kan sætte ham fri fra fortiden.

Efter en kort pause blændes der op for Giuseppe Tornatores fabelagtige film om filmkomponisten over dem alle: “Ennio Morricone”.

Tirsdag den 26. april kl. 19.00 Billetpris 130 kr.

Køb billetter

Velkommen! I Gentofte Kino er vi stolte over at danne rammen om en af de blot fire filmfestivaler i Europa, hvor 70mm formatet vises og hyldes. Vi var atter i år klar til at skyde festivalen i gang i januar, men endnu en lockdown gjorde, at vi igen måtte udsætte festivalen. Men nu er det tid til GIFF-70 årgang 2022, og vi glæder os til, at dele vores begejstring for 70mm formatet med jer. Der produceres ikke mange film i 70mm, men Christopher Nolans ”Tenet” fra 2020 og Kenneth Branaghs ”Døden på Nilen” viser, at formatet stadig lever. Vi glæder os derfor til, at kunne vise alle festivalens film fra vores helt egen 70mm filmprojektor. Fremviseren er en af de få tilbageværende i Europa. Gentofte Kinos imponerende Phillips DP-70mm filmprojektor blev oprindelig købt til Rialto biografen på Frederiksberg. Det var til premieren på Doktor Zivago den 6. oktober 1966. Filmen endte med at spille i to år og tre måneder i biografen i alt. Maskinen er den nyeste 70mm maskine i Danmark, og er den ene af kun tre kommercielt fungerende 70mm maskiner tilbage i landet.

Vi har igen i år sammensat et festivalprogram, som består af både helt nye og ældre film skabt af store filminstruktører, som hengiver sig til de store filmformater.

GIFF-70 byder i år på hele to danmarkspremierer. Det det er lykkes, at skaffe helt nye kopier hjem af ”Kong: Skull Island” samt mesterinstruktøren Paul Thomas Anderson nyest film, ”Licorice Pizza”

Vi håber, programmet falder i din smag. GIFF-70 er en årlig tilbagevendende begivenhed, og vores håb er fortsat, at bidrage til en øget viden om denne helt ekstraordinære filmoplevelse.

Rigtig god fornøjelse!

Sune Lind Thomsen, biografdirektør i Gentofte Kino

Rumrejsen år 2001 Kronjuvelen på GIFF-70 i år er Stanley Kubricks “Rumrejsen år 2001”. Mesterinstruktøren Christopher Nolan har arbejdet på at restaurere Kubricks originale klassiker fra 1968. Denne funklende nye kopi viste han frem på Cannes filmfestivalen for få år siden, og nu har Gentofte Kino endelig fået fingrene i kopien. Nolan udtalte i forbindelse med Cannes-premieren: “Jeg vil gerne have publikum til at forlade biografen med samme oplevelse, som jeg stod tilbage med, da jeg så filmen som barn.”

Rumrejsen år 2001 (2001: A Space Odyssey) Fredag den 29. april kl. 20.00 Med bobler og introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

2010 – Den anden rumrejse Peter Hyam’s efterfølger til Kubrick’s originale værk. Den er bygget på Arthur C. Clarke’s fortsættelse af den roman, han skrev på grundlag af sit og Kubrick’s fælles filmmanuskript til “2001”. Vi viser den originale danske 70 mm. kopi.

2010 – Den anden rumrejse (2010: The Year We Make Contact) Lørdag den 30. april kl. 13.00 Med introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

Licorice Pizza “Licorice Pizza” er optaget på ægte 35 mm. film, og derefter lavet som en 70 mm. ”blow up” kopi. Der findes ganske få af disse kopier i verden, og vi er meget stolte over at være den første biograf i Danmark, som viser en af disse sjældne kopier.

Licorice Pizza Lørdag den 30. april kl. 16.00 Med introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

Kong: Skull Island Kom med til en vaskeægte danmarkspremiere med Jordan Vogt-Roberts’ “Kong: Skull Island”! Filmen er fotograferet med Panavision og ARRI linser, og præsenteret i et 70 mm. blow-up med 5.1 DATASAT digital stereo lydspor.

Kong: Skull Island Lørdag den 30. april kl. 20.00 Med introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

Døden på Nilen “Døden på Nilen” transporterer publikum tilbage til 1930’erne og genskaber mange af de steder, der tjente som inspiration til Christies glamourøse high-society thriller. “Døden på Nilen” er produceret i slutningen af 2019 i Longcross Studierne uden for London og på location i Egypten med Panavison’s System 65 kameraer. Det er Kenneth Branagh’s tredie “70 mm. film” efter “Hamlet” (1996) og “Mordet i Orientekspressen” (2017).

Døden på Nilen (Death on the Nile) Søndag den 1. maj kl. 11.00 Med introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

Panserslaget ved Ardennerne “Panserslaget ved Ardennerne” var en optisk korrigeret 70mm kopi (rectified print), og det er vældigt spændende at iagttage hvordan korrektionen ser ud på et CinemaScope lærred. Filmen vises i Ultra Panavision 70.

70 mm. eksperten Thomas Hauerslev introducerer 70 mm. formatet, og viser demonstrerer formatets udvikling. Herefter viser vi hovedfilmen “Panserslaget ved Ardennerne”.

Panserslaget ved Ardennerne (Battle of the Bulge) Søndag den 1. maj kl. 14.00 Med introduktion til filmen og 70 mm. formatet

Køb billetter

Tilmeld dig vores nyhedsbrev