Kulturinstitutioner, foreninger, kirker og andre grupper er klar til at tage imod dig ved årets Kultur & Festdage. Og det hele i coronasikker form.

En vandretur i naturen, historien, haven – eller i havhaven?
En god del af årets arrangementer foregår udendørs. Har du grønne fingre eller trænger du til en travetur og en god historie, så er der både havevandringer i G.N. Brandts Have, Forstbotanisk Have, hos Diakonissestiftelsen og hos Grøntofte. Og vil du gå i lokalhistorien tager Lokalhistorisk Forening dig med på ture fulde af gode fortællinger. Dansk Vandrelaugs Gentofte-afdeling inviterer også til vandreture og Grøn Guide og Naturlaboratoriet inviterer på vandringer i naturen for børn og voksne.

Eller hvad med at opleve en havhave? Foreningen Skovshoved Havhave inviterer til åbent hus på Skovshoved Havn, hvor de dyrker blåmuslinger og sukkertang.

Velkommen i Byens Hus – vi skaber sammen
Byens Hus er Gentoftes nye medborgerhus, foreningshus, kulturhus – huset er, hvad du og dine naboer gør det til. Der er allerede fuld gang i huset, og der er aktiviteter alle dage. Gentofte Jazzklub inviterer til koncert, du kan se kunst med Kunstklubben, lade ungerne fordybe sig i en spændende kunstworkshop, gå med på rundvisning og få ideer til alt det, der faktisk kan lade sig gøre. Foreningen Byens Hus tager imod, så kig forbi en af dagene.

Musik, kunst og teateroplevelser for de mindste og op
Årets festivalprogram lægger op til fine oplevelser for børn. Der er børneteater ved Dyssegårdskirken, på Spejlscenen i Øregårdsparken og ved Bellevue Teatret – naturligvis. Der er også skattejagt med gode historier om Gentoftegade, og hos Bloom Institute kan man være med til at lave et kæmpe fællesmaleri.

Koncerter for børn findes både på Garderhøjfortet, på Hovedbiblioteket og på Gentoftegade Bibliotek, ligesom der er eventyrlige musikfortællinger om biodiversitet for børn i Forstbotanisk Have.

Er du for stor til børnemusik, så kan du prøve Silent disco med Ung i Byens Hus. Unge kunstnere fra talentprogrammet Kunstcubator maler indtryk overalt i Gentofte hele lørdagen, og søndag kan du se resultaterne udstillet udenfor på Kulturskolerne i Hellerup.

Gentoftes kirker inviterer også på musikoplevelser både inde og ude, og Gentofte Gospel Choir lukker festlighederne søndag – traditionen tro.

Stort fokus på sikkerhed
Kultur & festdage skal være en sikker festival. Derfor er festivalen heller ikke helt, som den plejer at være. De helt store arrangementer gemmer vi til næste år. Men et væld af mindre arrangementer sikrer festivalstemningen, og du kan være tryg ved at deltage.

Inden du kaster dig ud i oplevelserne, opfordrer Gentofte Kommune og alle arrangører til, at du sikrer dig, at dit coronapas er klar. Det får du brug for. Husk også mundbind eller visir og god afstand til andre deltagere. Føler du dig sløj, skal du blive hjemme.

Praktisk
Hele programmet med uddybende programinfo finder du online på kulturogfestdage.dk : Det er her, vi opdaterer løbende, og det er her, du finder links til tilmelding, for du skal være opmærksom på, at der kan være begrænset plads. Vil du have et papirprogram med i lommen, ligger der et printvenligt program klar til dig – det finder du også på kulturogfestdage.dk.

Vedhæftede filer

Koncert med De onde_pressefoto_┬®Anne-Roesen.jpg

Børneteater_Chiks_Dyssegårdskirken.jpg

Gentofte Concert Band spiller ved Byens Hus.jpg

Gentofte Gospel Choir_credit_Sune_Toelloese.png

Havevandring_diakonissestiftelsen.jpg

Helleruplund Kirke_Bo Stief.jpeg

Koncert for børn_Gentoftegade Bibliotek_Kirsebaersne.jpg

Koncert i VangedeKirke_AnassaBrothers.jpg

LokalhistoriskForening_Vandretur rundt om Hundesomosen.png

UngiByensHus_SilentDisco_credit_Mathias Gran Olander.jpeg

Yasmins børneafro på Garderhøjfortet.jpg

Yoga med Kira Loeve_Charlottenlund Strandpark.jpg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev