GentofteNatten er tilbage i topform fredag den 30. september og byder på en eftermiddag og aften, hvor hele Gentofte myldrer af kulturoplevelser.

Bibliotekerne er også med i programmet med koncert på hovedbiblioteket og når hovedbibliotekets litteraturkonsulent Signe Pallisgaard interviewer dette års modtager af Gentofte Kulturpris, Lars Brygmann. Læs mere nedenfor.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Se hele programmet for GentofteNatten her 

Forfattermøde: Søren Ulrik Thomsen

Torsdag den 22. september kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

I dette underholdende og livsbekræftende foredrag tager Søren Ulrik Thomsen tilhøreren med ned i erindringen med udgangspunkt i sin anmelderroste bog Store Kongensgade 23 – et reflekterende erindringsessay fuld af minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler.

OBS! På grund af overvældende interesse er arrangementet flyttet fra Dyssegård Bibliotek til Gentofte Hovedbibliotek, så flere kan deltage.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Strik og lyt

Mandag den 26. september kl. 17.30-19.00 Dyssegård Bibliotek

Tag dit strikketøj, dine hæklerier eller din broderiramme under armen og kom til Strik og lyt på Dyssegård Bibliotek. Over tre mandage i træk kan du sidde og sysle med dit håndarbejde sammen med andre ligesindede, imens du kan lytte til oplæsning af den fantastiske roman Døgnkioskmennesket af Sayaka Murata. Så tag en pause, kom ned i gear og vær med til en række hyggelige aftener. Der er også Strik og lyt den 3. og den 10. oktober.

Gratis.

Tilmed dig her 

Trine Engholm Michelsen: Storfyrstinden af Gentofte

Mandag den 26. september kl. 19.00-20.30 Jægersborg Bibliotek

En af de modige og snu modstandsfolk, der arbejdede utrætteligt på at skaffe efterretninger om tyskernes planer og indsatser under Anden Verdenskrig, er Gentoftes egen Jutta Graae, med spionnavnet “Storfyrstinden”. Hendes historie er i 2021 fortalt i ord og billeder af forfatter og Ph.d. i international politisk historie, Trine Engholm Michelsen, som denne aften gæster Jægersborg Bibliotek med et foredrag om den skjulte side af ‘det kæmpende Danmark’. Ikke kun boede og virkede “Storfyrstinden” hovedsageligt i Gentofte, men det gjorde store dele af den øvrige efterretningsbevægelse også. Derfor er historien om Danmarks efterretningsarbejde under krigen også en historie om Gentoftes borgere, der brugte deres netværk, boliger og ressourcer til at etablere et solidt fundament for modstanden og samarbejdet med MI6 i London og efterretningstjenesten i Stockholm.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Forældre-café: Digitalisering i børnehøjde

Torsdag den 29. september kl. 16.30-17.30 Gentofte Hovedbibliotek

Forældre-café er for dig, der har børn i alderen 0 til 6 år og er nysgerrig på viden om forældreskab, børn og trivsel. I samarbejde med Dagtilbud i Gentofte Kommune inviterer vi til en række hyggelige og uformelle arrangementer. Hver gang med et kort oplæg, tid til spørgsmål, gode råd fra pædagoger og mulighed for at møde andre forældre.

Hvis du har dit barn med, tilbyder vi en lille aktivitet for børnene, mens I deltager i Forældrecafé. Café Henning er åben til kl.18, hvor I kan købe mad eller take away.

Torsdag den 29. september: Digitalisering i børnehøjde

Hør, hvordan Dagtilbud i Gentofte med projekt “Leg og læring med strøm på” arbejder med digitale legeredskaber og bruger digitale gadgets til at give leg en ny dimension.

Efter et kort oplæg er der tid til spørgsmål og snak med andre forældre.

Kommende forældre-café: Torsdag den 13. oktober: Giv sproget vinger ->>

Gratis.

Tilmeld dig her 

Fællesspisning og klassikerfokus: James Joyce

Torsdag den 29. september kl. 17.00-20.30 Dyssegård Bibliotek

Lise Lotte Frederiksen, cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab, fortæller med indlevelse og sans for detaljer om James Joyce, som nok mest er kendt for romanen Ulysses, der netop i år fylder 100 år. Lise Lotte gennemgår det helt særlige ved romanen og dens billede af Dublin, men kommer især ind på novellesamlingen Dublinfolk. Biblioteket bestiller gerne værkerne hjem, hvis du vil læse dem på forhånd. Efter foredraget er der mulighed for at deltage i fællesspisning med mad bragt ud fra Café Henning. Vi byder på et glas vin.

Der er særskilt tilmelding til fællesspisning under billetbestilling.

Foredrag (gratis): Kl. 17.00-18.30 Fællesspisning (95 kr.): Kl. 19.00-20.30

Tilmeld dig foredraget her 

Tilmelding til foredrag + fællesspisning her 

Biblo, bedste og børnebørn (5-12 år)

Fredag den 30. september kl. 13.00-14.30 Dyssegård Bibliotek

Henter du dine børnebørn efter børnehave eller skole? Så hiv dem med på biblioteket! Den sidste fredag i måneden laver vi hyggelige aktiviteter for bedsteforældre og deres børnebørn. Vi skal høre om gamle dage, lave flotte stamtræer, digte skøre rim og remser og være kreative. Også fredage 28. oktober og 25. november.

Praktisk information: Alder: 5-12 år. Kun børn skal have billet.

Gratis.

Tilmelding her 

Kulturprisen: Mød Lars Brygmann

Fredag den 30. september kl. 16.15-17.30 Ordrupgaard Café ved Chaya, Vilvordevej 110

Lars Brygmann modtager i år Gentofte Kommunes Kulturpris for sit virke som skuespiller. Oplev Lars Brygmann i samtale med Gentofte Hovedbiblioteks litteraturkonsulent Signe Pallisgaard, når borgmester Michael Fenger overrækker ham prisen i Ordrupgaards Café.

Gratis.

Book billet her 

Koncert: The Orgelheimers

Fredag den 30. september kl. 20.30-22.00 Gentofte Hovedbibliotek

Kom til en vild og underholdende koncert, når The Orgelheimers spiller en blanding af dansabel surf, blues og soul. Bandet består af intet mindre end 2 x orgel, guitar og trommer, og deres energiske livekoncerter har gjort dem berygtede i hele landet, hvor det som regel er endt i sveddryppende fællesdans. Koncerten er en del af GentofteNatten, og der er mulighed for at deltage i en hyggelig fællesspisning i hovedbibliotekets Café Henning før koncerten.

Fællesspisning (95 kr.): Kl. 19.00-20.30 Koncert (gratis): Kl. 20.30-22.00

Køb billet til fællesspisning her 

Tilmeld dig koncerten her 

Lørdags.dok: Kongernes fald

Lørdag den 1. oktober kl. 10.30-11.59 Gentoftegade Bibliotek

De samlede nationen og erobrede verden. Men så blev det personligt. I midten af 1970’erne rejser de unge, jyske speedwaykørere Hans Nielsen og Erik Gundersen til England for at jage drømmen om at blive verdensmestre ligesom deres idol, Ole Olsen. Men det står hurtigt klart, at der kun er plads til én på tronen. Historien om dansk speedways storhedstid handler om et nært bånd mellem tre mænd, som med tiden skifter fra venskab til iskold rivalisering – båret af deres ambition om at blive den bedste og vinde guld til Danmark. Filmen Kongernes fald nøjes ikke med at skildre et højdramatisk stykke Danmarkshistorie, men er også et underholdende gensyn med den epoke, hvor dramaet udspiller sig, nemlig 1970’erne og 80’erne.

Gratis. Ingen tilmelding

Quiltefest

Lørdag den 1. oktober kl. 12.00-16.00 Jægersborg Bibliotek

Drømmer du om at komme i gang med quiltning eller patchwork? Så har du chancen til efterårets store quiltefest på Jægersborg Bibliotek. Her har quiltefællesskaber fra hele Gentofte slået sig sammen om en dag, hvor du både kan få hjælp til ufærdige projekter (UFO’er) se en udstilling med smukke quiltede værker, deltage i workshop’en ‘messy quilts’ samt meget mere. Quiltefesten er for alle, der har lyst til at lære at quilte eller som gerne vil finde et fællesskab at quilte i. Biblioteket byder på kaffe og te hele dagen.

Til quiltefesten kan du deltage i ‘messy quilts’-workshop med Marie Høi Hansen. Marie er indehaver af instagramprofilen ‘@my_messy_quilts’ og har siden 2020 helliget sig den quiltetradition, der hedder ‘messy quilts’, fordi man her suspenderer de rette linjer og linealerne til fordel for en sansende og legende tilgang til quiltning.

Til denne en-times workshop kan du møde Marie og lære, hvordan hun arbejder med tekstilerne på sin egen måde.

Gratis.

Tilmeld dig “My Messy Quilts”s workshop kl. 14.30-15.30 her 

Film: Om Lyra og kompasset – med introduktion af Dennis Jacob Rosenfeld

Lørdag den 1. oktober kl. 13.00-15.30 Ordrup Bibliotek

Forfatter Philip Pullman formåede med sin His Dark Materials trilogi at skabe en kæmpesucces og samtidig lægge sig ud med den katolske kirke. Bøgerne er et knivskarpt angreb rettet mod det tyranni, som religiøse institutioner igennem tiderne har udsat utallige borgere for. I 2007 instruerede Chris Weitz filmatiseringen af den første bog i trilogien og måtte kæmpe bravt for at bibeholde så meget af den kritik som muligt. På rollelisten er blandt andre Nicole Kidman og Daniel Craig, og filmen er spækket med en lang række visuelle effekter. Forfatter og foredragsholder Dennis Jacob Rosenfeld giver en introduktion til filmen, dens tilblivelse og bøgerne, der ligger til grund for den.

Alder: Fra 11 år. Både børn og voksne skal have billet.

Gratis.

Tilmeld jer her 

Det sker også:

Klimaspot – Få gode råd på dit bibliotek

Onsdage fra kl. 10-12 i ulige uger på Hovedbiblioteket

Onsdage fra kl. 10-12 i lige uger på Gentoftegade Bibliotek

Kig forbi, og vi guider dig til gode vaner og grønne løsninger.

Gratis. Ingen tilmelding.

Magic the Gathering

Torsdage kl. 17.00-20.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Spilnørderne Mattias og Suni sidder klar til at lære dig det fantasy-inspirerede kortspil Magic The Gathering, og vi har masser af decks og kort, som du kan låne.

Læs mere her –>

Gratis. Ingen tilmelding.

Forfattere om fredagen

Fredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

Jesper Dalhoff og bibliotekets personale byder velkommen til en hyggelig eftermiddag med litteraturoplæsning.

Gratis. Ingen tilmelding.

Biblioteket anbefaler: Hyggekrimier til kommende regnvejrsdage

Kan du lide hyggelige historier med en humoristisk undertone? Krimier, der er lidt mere optaget af relationer, samfund og gåder end af at skræmme livet af dig?

Englænderne kalder det cosy crime, og Sir Arthur Conan Doyles’ Sherlock Holmes og Agatha Christies detektiver Miss Marple og Hercule Poirot er de mest kendte og elskede inden for genren. Så er du til mord uden blod, er der mange gode bøger at finde, hvis du klikker herunder.

Find perfekt “whodunit”-læsning til efteråret her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev