Så er det snart: Det er tid til julegaver og til nytårsforsætter for 2023. Vi anbefaler kulturoplevelser under træet og kulturoplevelser på to-do-listen til det nye år.

Kunst og kultur gør også godt, hvis du skal have frisk luft mellem fejringerne eller et fristed fra årstidens trængsel og alarm.

Find inspiration til det hele her.

Rigtig god jul og god fornøjelse!

PS: Kan du lide nyhedsbrevet, så send det videre til naboer, venner og familie, som kan tilmelde sig med et klik herunder.

Nye medlemmer kan melde sig til her 

JULEFERIE PÅ ORDRUPGAARD

Olafur Eliasson, Weather the Weather, 2016

Trænger du til at klare hjernen med kunst og frisk luft, så kig forbi Ordrupgaard i julen, hvor du stadig kan opleve udstillingen Vilhelm Lundstrøm. Farvens og formens fornyer, som lukker 15. januar 2023. Kombinér med en tur genem kunstparken, hvor værker af førende samtidskunstnere inviterer til leg i landskabet.

Mangler du en gave? Så giv et årskort til Ordrupgaard – et helt års kunst-, design- og arkitekturoplevelser.

Planlæg besøget her 

Køb årskort her 

ØREGAARD MUSEUM – KUNST OG KAFFE MED UDSIGT

Øregaardsparken er smuk med vinterdrys. Tag en rundtur eller nyd udsigten til parken fra Øregaard Museums café. Museet inviterer indenfor til cool kunst fra svenske Halmstadgruppen: Den svenske kunstnerkreds blev dannet i 1929 af seks kunstnere med en stærk vision, I kan følge gennem 5 årtier: At udforske og etablere den moderne kunst i Sverige.

Planlæg besøget her 

IMPONER TIL JULEMIDDAGEN: FEM FACTS OM HVID JUL

Viden virker – det ved Experimentarium, og vil du have fintunet dit smalltalkrepertoire, så du kan imponere til julemiddagen, får du her fem facts om, hvad der skal til, for at få hvid jul. Besøger I Experimentarium kan I opleve den hyggelige peberkageby, gå på opdagelse i videnskaben bag Pixars fantastiske tegnefilm og finde endnu mere viden, I kan dele ud af.

Fem facts fra Experimentarium 

BRÆND KRUDTET AF PÅ GARDERHØJFORTET

Hænger ungerne i gardinerne og glæder sig til juleaften? Så tag en tur forbi Garderhøjfortet i weekenden. I kan lege soldater i udstillingerne, lave gammeldags julekort, skrive med pen og blæk og gå på jagt efter drillenisser. Der er åbent 10.30 til 16 i weekenden og i dagene mellem jul og nytår fra den 27. til den 30. december fra kl. 11 til 15.

Planlæg besøget her 

ÅRETS BEDSTE….

Bibliotekerne er altid klar med inspiration til dine læsepauser – nu det er højsæson for årslister, så det får du her: Fire litteraturformidlere har samlet deres favoritter fra 2022 og giver bøgerne et par ord med på vejen. Klik ind og find din næste læseoplevelse – der er meget godt i vente.

Find favoritterne her 

GAVETIP: EN VELFORTJENT PAUSE I MØRKET

Avatar, Whitney Houston, Den bestøvlede kat – Gentoftes to biografer har masser af stærke film klar, når I trænger til en julefri pause. Og kender du nogen, der fortjener et par gode timer i biografernes bløde mørke, så giv et gavekort til en god filmoplevelse.

Gavekort og billetter til Gentofte Kino 

Gavekort og billetter til MovieHouse Hellerup 

FYLD DEN SIDSTE VENTETID MED FOLK OG RØVERE

Er ventetiden lang for familiens børn, så tag dem med i teatret: Bellevue er klar med årets sidste Folk og Røvere i Kardemomme By – det er tirsdag, onsdag, torsdag kl. 16 i næste uge. Skal der teater under juletræet, så er det oplagt med et gavekort til Bellevue – find linket herunder.

Find billetter her 

Køb gavekort til Bellevue Teatret her 

NYTÅRSGAVEN I KULTURHUSET I BYENS HUS

Allerede nu kan du sikre dig billet til årest måske første koncertoplevelse. Det er det nye spillested KULØR i Kulturhuset i Byens Hus, der inviterer til koncert med Alberte Winding og band. Glæd dig til at starte året med en af dansk musiks mest nærværende stemmer. Det er fredag den 20. januar 2023 kl. 20.

Køb billetterne her 

Få overblik over kulturarrangementer nær dig Savner du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblik over arrangementer her 

Kontaktinformation

Kulturklub Gentofte Ahlmanns Allé 6 2900 Hellerup

Skriv til Kulturklub Gentofte på kulturklub@gentofte.dk

Kulturklub Gentofte er et samarbejde mellem kulturinstitutioner og -aktører i Gentofte Kommune. Som abonnent på nyhedsbrevet får du overblik over aktuelle kulturoplevelser i Gentofte. Gentofte Kommune administrerer klubben – læs om persondata på gentofte.dk/databeskyttelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev