Hør Signe Wenneberg onsdag 27/4 kl. 17 på Hovedbiblioteket

Som en lille forårsgave inviterer Biblioteksklubben vores medlemmer gratis med til foredrag med Signe Wenneberg onsdag den 27. april kl. 17.00-18.30 på Gentofte Hovedbibliotek. Kom og bliv klogere på, hvordan du kan leve mere bæredygtigt. Se mere nedenfor.

Medlemmer af Biblioteksklubben inviteres gratis til foredrag med Signe Wenneberg om klima og bæredygtighed.

Signe Wenneberg er journalist, forfatter, foredragsholder og driver en lille ny bæredygtig øko-familie-hobby-virksomhed med sine sønner. Hun har den tilgang til klima og bæredygtighed, at ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. I hendes formidling er der ingen løftede klima-pegefingre! Bare oplysning. Hør Wennebergs bud på, hvad du selv kan gøre for at leve mere bæredygtigt.

Gratis for medlemmer af Biblioteksklubben, men der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at sikre din plads herunder.

Tilmeld dig gratis her 

Klub Klassisk: Debussy og Ravels balletter

Onsdag den 4. maj kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Impressionismens rivalister vil nogen måske kalde dem, men kvaliteten af de to herrers arbejde kan man ikke se bort fra. Det gælder også deres bidrag til ballettens verden.

Begge har de nemlig lavet bevægende og nytænkende musik til danseopførelser, og i denne udgave af Klub Klassisk skal vi opleve et udvalg af disse, herunder fulde opførelser af Maurice Ravels Boléro og Claude Debussys Prélude à l’après-midi d’un faune samt uddrag fra andre værker.

Tilmeld dig Klub Klassisk nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Judy Gammelgaard: At læse Proust

Onsdag den 4. maj kl. 19.00-20.30 Gentofte Hovedbibliotek

Psykoanalytiker Judy Gammelgaard fortæller om sin nye bog I skyggen af hvidtjørnen – samtaler med Proust.

At læse Proust kræver tid. Det kræver også, at vi – med en formulering af den franske psykoanalytiker Julia Kristeva – ejer evnen til at miste utålmodigheden. Netop det kan vise sig at være en stor udfordring i en tid, hvor vi er jaget af effektivitetskrav, og hvor informationsmængden i stedet for at øge forbindelsen til vores personlige erfaringsverden, svækker den. At læse Proust kan imidlertid være vejen ikke blot til store æstetiske oplevelser og åndelige åbenbaringer, men til selvfordybelse, ro og glæde.

Entré: 40 kr.

Køb billet her 

Morten Beiter: Mafiaen kommer

Torsdag den 5. maj kl. 18.30-20.00 Vangede bibliotek

Kom til foredrag om mafiaen i Italien med forfatter og journalist Morten Beiter. Langt de fleste har set skildringer af Vito Corleone og Tony Soprano, men de seneste år har en mere virkelighedsnær fremstilling af mafiaen spredt sig i medierne. Morten Beiter har i sammenlagt 12 år boet i Napoli og Umbrien i Italien og rapporterer i Weekendavisen om mafiaens indflydelse og tag i Italien, og om hvor brutal og allestedsnærværende den er i Europa. Få et indblik i mafiaens historie, der strækker sig fra midten af 1800-tallet, forbi 2. Verdenskrig og helt op til nutiden.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film, foredrag og musik: Stumfilmens største stjerner

Lørdag den 7. maj kl. 11.00-13.00 Ordrup Bibliotek

Kom til stumfilmgalla med film og sød musik!

Jacob Breuning, ‘Grand Sheik’ i Gøg og Gokke-selskabet Tit for Tat, introducerer en række film, vi skal se, og sætter dem ind i en filmhistorisk kontekst. Undervejs spiller pianist Lars Fjeldmose klaver til filmene, som man gjorde i biograferne i stumfilmstiden.

Ikonerne Charlie Chaplin og Gøg & Gokke levede for latteren, og deres kunst er universel og evigt aktuel. Egentlig er termen ‘stumfilm’ misvisende, for de gamle film var garneret med musik, ofte fra et opretstående klaver der skabte en særlig stemning af nærvær, som du her kan opleve på Ordrup Bibliotek.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Det sker også på bibliotekerne:

Røde Kors hjælper ukrainske flygtninge på Hovedbiblioteket

Hver mandag og torsdag står Røde Kors-frivillige klar på Gentofte Hovedbibliotek til at hjælpe fordrevne fra Ukraine med forskellige praktiske spørgsmål.

Mandage og torsdage kl. 16.00-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Kulturpauser

Hør om nye bogudgivelser og bliv præsenteret for et udvalg af aktuelle kulturtilbud. Gratis.

Tirsdag den 3. maj kl. 16.00-17.00 Dyssegård Bibliotek

Læs mere og tilmeld dig her 

Klimaspot: Få gode klimaråd på dit bibliotek

Hver tirsdag fra 16-18 på Dyssegård Bibliotek Hver onsdag fra 10-12 på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Fællessang i Vangede

Højskolesangbogen leverer lyrikken, og biblioteksleder Anders Busk står for musikken, så det eneste vi mangler er stemmerne.

Onsdag den 4. maj kl. 19.00-21.00 Vangede Bibliotek

Tilmeld dig her 

Forfattere om fredagen

Biblioteket byder på kaffe, te og småkager, mens Jesper Dalhoff og Vangedes Biblioteksgruppe byder på litteraturoplæsning, ytringsfrihed og inspiration fra andres oplevelser i kultur- og rejselivet.

Gratis. Ingen tilmelding.

Fredag den 6. maj kl. 14.00-16.00 Vangede Bibliotek

Læsernes Bogpris 2022: Her er vinderen!

Tre ugers afstemning er slut, og med overbevisende stemmetal er Gry Jexen og Kvinde kend din historie netop kåret som vinder af Læsernes Bogpris 2022. Med æren følger en check på 50.000 kroner.

Læserne er imponerede over Gry Jexens Kvinde kend din historie, som giver kvinder den plads i historien, de fortjener. Dermed blev hun vinderen af Læsernes Bogpris 2022.

Stort tillykke til Gry Jexen fra Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker og samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

Læs mere og lån bogen her 

Biblioteket anbefaler: Dukken der blev væk af Elena Ferrante

Litteraturformidler Therese West Boardman anbefaler romanen Dukken der blev væk, som den Oscar-nominerede film The Lost Daughter er baseret på.

Dukken der blev væk er skrevet inden den meget populære Napoli-serie, som blev Ferrantes internationale gennembrud, og er i modsætning til den vidtforgrenede handling i roman-kvartetten, en kort, stram fortælling om det komplekse moderskab og om kampen mellem kærlighed og frihed…

Læs Thereses anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev