Til sommer kommer Danmarks Internationale Gadeteaterfestival endnu engang til Gentofte, og forvandler gaderne til festlige teaterscener.

Der er godt nyt for alle kulturelskere. Til sommer kan Gentofteborgere i alle aldre igen glæde sig til en anderledes teateroplevelse, når Danmarks Internationale Gadeteaterfestival vender tilbage for sjette gang. Allerede nu er festivalen klar til at løfte sløret for de endelige spilledatoer, der i år bliver fra 21. til 25. august.

Ligesom tidligere år består programmet af 11 forestillinger, der spiller gratis forskellige steder i det offentlige rum. Børn og voksne kan opleve noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater med forestillinger fra Frankrig, Spanien, Holland, Canada, Australien, Chile og Argentina.

”Ligesom tidligere år har vi samlet forestillinger fra forskellige genrer,” siger festivalleder Zelis Niegaard. ”Man kan for eksempel opleve mekanisk virtual reality-teater for én tilskuer ad gangen. Der kommer en intim miniatureforestilling fra Australien, og en kæmpestor farverig gadeparade fra Spanien. Det er endda muligt selv at deltage i en danseforestilling sammen med en fransk gruppe.”

Forestillingerne vil primært foregå om eftermiddagen, mens enkelte spiller i formiddagstimerne. På festivalens sidste dag, søndag d. 25. august, er der planlagt et stort afslutningsarrangement i Øregårdsparken. Det endelige program med præcise spillesteder og tider bliver offentliggjort i løbet af de næste par måneder.

Danmarks Internationale Gadeteaterfestival har eksisteret siden 2013 og er baseret i Hellerup. Udover Gentofte besøger festivalen også ni andre kommuner på Sjælland og i Jylland til sommer. Det er muligt at holde sig opdateret på festivalens Hjemmeside, Facebook og Instagram.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev