5 store oplevelser uden at svinge dankortet

Gratis oplevelser er altid populære, men ved du hvor de findes i Nordsjælland? Vi guider dig gerne med tips til f.eks. byvandring på egen hånd eller en filosofisk vandrerute med havudsigt. Gratis slotshaver, kunstoplevelser, Disc Golf og meget mere. I denne mail har vi udvalgt 5 gratis oplevelser du kan opleve.

LÆS BLANDT ANDET OM

·        Rhododendronparken ved Nivaagaards Malerisamling

·        Nordmandsdalen i Fredensborg

·        Statueparken ved Rudolph Tegners Museum

·        Supershelter ved Esrum Sø

·        Halsnæs Disc Golf bane

EN EKSPLOSION AF FARVER I RØDT OG LILLA

Følg stierne gennem enorme buske. Se blomster i et væld af farver. Sæt dig på en bænk og nyd roen. Ved Nivaagaards Malerisamling ligger en stor og frodig park.

Frøerne kvækker fra åkander i søen. Rhododendronbuskene strækker sig flere meter op i luften. I rhododendronparken ved Nivaagaards Malerisamling går du i hulelignende gange gennem de enorme buske. Så kommer du ud til søen. Til åkanderne. Og til farverne. Tusindvis af rhododendronblomster i sart lyserød og dyb lilla.

Tip:  Vent til rhododendronbuskene springer ud – det sker normalt i maj eller juni.

NORDMANDSDALEN VED FREDENSBORG SLOT

Skulpturer i kongelige haver forestiller som oftest antikkens ophøjede guder og gudinder. Men i Fredensborg Slotshave kan du se en attraktion, som faktisk er unik: 70 sandstensskulpturer af jævne fiskere og bønder, som de så ud i 1700-tallets Norge og Færøerne.

Skulpturgruppen hedder Nordmandsdalen, og det var Frederik 5. der tog initiativet til den i 1764.

STATUEPARKEN VED RUDOLPH TEGNERS

Gå i Ruslands lyngklædte bakker mellem statuer af kraftfulde mænd og kvinder. Fortsæt ind i Tegners museum, der runger, som en katedral, og se Rudolph Tegners enorme værker i gips, marmor og bronze.

Mænd og kvinder i bronze kigger ud over de lyngklædte bakker i parken. Og de strækker sig i hvid gips i det imponerende ottekantede museumsrum med 11 meter til loftet.

Det er en speciel oplevelse at gå rundt i Rudolph Tegners Museum og Statuepark – rolig og voldsom på samme tid, på grund af den smukke natur og den bombastiske betonarkitektur.

BO I SHELTER PÅ BREDDEN AF ESRUM SØ

I Gribskov, tæt ved Esrum Kloster og ved bredden af Esrum Sø kan du overnatte i en super bålshelter. Shelteret er placeret på en lille bakke og for foden af den er der en lille strandstrand hvor der er mulighed for at bade i Esrum Sø.

SPIL EN RUNDE DISC GOLF I HALSNÆS

Nyd naturen og vær aktiv på samme tid. Tag med ud og spil discgolf i Halsnæs.   Banen i Halsnæs består af to forskellige baneforløb med 9 Disc Golf kurve. Det ene forløb er for nybegyndere og det andet for øvede. Det er gratis at benytte Disc Golf banen i Halsnæs men husk eget udstyr.

DET ER POPULÆRT LIGE NU

❤️ Gratis oplevelser for familier med børn

❤️ Feriemagasin “Mit Nordsjælland”

❤️ Hundested Sandskulptur Festival

Tilmeld dig vores nyhedsbrev