Borgere i hovedstadsområdet bruger 108 liter drikkevand hvert døgn, men det er nemt at spare på det rene vand. Lad græsplænen blive lige så gul som førertrøjen i Tour de France. Den gule farve sidder forhåbentlig godt fast på det danske cykelhåb, men din græsplæne, den skal nok blive grøn igen, lover HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab.

Har din græsplæne fået Tour-feber, så bare rolig. Den er hårdfør og kan tåle varmen. Du behøver derfor ikke at vande den. Spar de dyrebare dråber og læn dig i stedet tilbage og nyd Touren.

Man skal nyde et glas koldt vand her i sommervarmen. Også flere end normalt. Men der er andre steder, hvor man nemt kan bringe vandforbruget ned ved at ændre vaner. Meget af det handler om at være modig, når man kigger på sin have.

“Når det er så varmt, stiger vandforbruget typisk. Man drikker mere vand, man fylder måske et soppebassin og så får planterne i haven også lidt ekstra. Det skal man selvfølgelig gøre, men der er nogle ting, man kan undgå, hvis vandforbruget ikke skal stige for meget”, fortæller Anne Scherfig, sektionsleder i vandplanlægning i HOFOR.

Her er de gode vandvaner

HOFOR har fem gode råd til at komme gennem sommervarmen uden at skrue meget op for vandforbruget:

Lad være med at vande din græsplæne! Den kan sagtens klare sig uden Saml vand fra brusebadet i en spand, eller regnvand fra taget i en regnvandstønde, hvis der falder et par dråber – så kan du bruge det til at vande med, i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne. Brug en vandkande når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne. Store havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger lige så meget vand som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Så pas på med dem, brug et lille soppebassin – eller endnu bedre: køl dig ned i et af de mange havnebade eller i havet.

Hvis du følger de fem gode råd, kan du være med til at passe på det sunde drikkevand. Og så kan din græsplæne være en hyldest til Danmark i gult, når cykelrytterne rammer målstregen i Paris på søndag.

Når du vander blomsterbede og blomsterkrukker tidlig aften, så brug en vandkande i stedet for haveslangen, som bruger mange liter vand hvert minut.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev