En ny uge er startet, og vi er klar med en masse spændende film og særarrangementer i Gentofte Kino!

Den 20. september har vi et fantastisk arrangement på programmet, når vi viser Guldpalmevinderen Triangle of Sadness, hvor instruktør Ruben Östlund og skuespiller Vicki Berlin kommer forbi og taler om filmen fra scenen. Det bliver stort!

Vi kan afsløre, at vi til Gentoftenatten fredag d. 30. september, viser den elskede klassiker Olsen Banden over alle bjerge. Filmredaktør og forfatter Christian Monggaard introducerer filmen og der vil være mulighed for at købe hans store bog om Olsen Banden på aftenen.

På onsdag d. 7. september er der forpremiere på dramaet Chiaras valg, som er den tredje film om den syditalienske by Gioia Tauro, der også har været omdrejningspunktet i hans tidligere film “Mediterranea” og “A Ciambra”, som henholdsvis har kastet lys over afrikanske migranter og det lokale roma-samfund i byen. Filmen får almindelig premiere fredag d. 9. september.

Vores næste børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek er Hjælp! Jeg er en fisk, som vi viser lørdag d. 10. september kl. 10.00

Og så til lidt af en nyhed…. SØNDAGSKLASSIKERE! Vi viser en perlerække af filmklassikere, én søndag eftermiddag kl. 16.30 hver måned, og vi lægger ud med en af de helt store, nemlig Miloš Formans Gøgereden med Jack Nicholson i hovedrollen – det er på søndag d. 11. september kl. 16.30.

Vi viser stadig både Bamse og Notre-Dame i flammer, og så er det til gengæld ved at være sidste chance for at se Penélope Cruz og Antonio Banderas i Official Competition

Vi glæder os til at tage imod jer!

Triangle of Sadness – Mød Ruben Östlund og skuespiller Vicki Berlin

Filmen ‘Triangle of Sadness’ handler om modelparret Carl og Yaya, der strander på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt på hovedet, da det viser sig, at rengøringskonen er den eneste, der ved, hvordan man fisker.

Instruktøren Ruben Östlund modtog sin anden Guldpalme i Cannes for filmen, og han har tidligere stået bag de prisbelønnede Force Majeure og The Square. Denne aften kommer han og skuespiller Vicki Berlin på besøg i Gentofte Kino, og vil fortælle om filmen fra scenen.

‘Trinagle of Sadness’ er Östlunds første engelsksprogede film, og den Oscar-nominerede skuespiller Woody Harrelson ses på rollelisten sammen med bl.a. danske Vicki Berlin og Zlatko Buric.

Tirsdag den 20. september kl. 18.30 Billetpris: 130 kr. inkl. oplæg

Køb billetter

Gentoftenatten: Olsen Banden over alle bjerge

Filmredaktør og forfatter Christian Monggaard introducerer den 13. film om den elskede forbryderbande , og der vil også være mulighed for at købe hans store bog om Olsen Banden på aftenen.

Fredag den 30. september kl. 19.30 Billetpris: 25 kr. inkl. en kop kaffe eller te.

Køb billetter fra 7. september

Forpremiere: Chiaras valg

“Chiaras valg” er en gribende og medrivende film af Jonas Carpignano.

Den store familie Guerrasio og deres venner er samlet for at fejre Claudio og Carmelas ældste datters 18-års fødselsdag. Fødselaren og hendes 15-årige lillesøster, Chiara, konkurrerer mod hinanden på dansegulvet – det er en sjov og festlig aften og den tætknyttede familie er i topform. Alt ændrer sig dog næste dag, da faren forsvinder sporløst. Chiara spørger efter ham, men får kun undvigende svar og starter i smug sin egen eftersøgning. I takt med at hun kommer tættere på sandheden om sin familie, bliver hun tvunget til at beslutte sig for hvilken slags fremtid hun selv vil have.

Filmen vandt Europa Cinemas Label ved Cannes Film Festival i 2021. Det er Jonas Carpignanos tredje film om den syditalienske by Gioia Tauro, belyst ud fra tre perspektiver; tidligere de afrikanske migranter i MEDITERRANEA og det lokale roma-samfund i A CIAMBRA.

Bemærk: Filmen får almindelig premiere fredag d. 9. september.

Onsdag den 7. september kl. 20.00 Billetpris: 115 kr.

Køb billetter

Se alle spilletider og køb billetter

Hjælp! Jeg er en fisk

Gentoftegade Bibliotek og Gentofte Kino har sammen skræddersyet et program med gode klassiske børnefilm med figurer og personer, som du også kender fra bøger og tegneserier. Denne lørdag er det den skønne animationsfilm “Hjælp! Jeg er en fisk” fra år 2000.

En fejlslagen fisketur bringer de tre fiskebørn Svip, Stella og Plum på afveje. De havner i den finurlige Professor Mac Krells mystiske laboratorium. Professoren arbejder på en eliksir, der skal gøre det muligt for mennesker at leve under vand, idet han forudser en oversvømmelse af kontinenterne. De tre fiskebørn kastes ud i en serie af sjove og spændende eventyr.

Filmen er instrueret af Stefan Fjeldmark, som også har skrevet børnebogen af samme titel i år 2000.

Lørdag den 10. september kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Kommende børnefilm i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Klassiske børnefilm: Lille Virgil og Orla Frøsnapper Lørdag d. 8. oktober kl. 10.00

Klassiske børnefilm: Gummi Tarzan Lørdag d. 5. november kl. 10.00

Klassiske børnefilm: Far til fire i byen Lørdag d. 10. november kl. 10.00

Søndagsklassikere: Gøgereden

Gentofte Kino byder velkommen til en perlerække af filmklassikere, hvor vi én søndag eftermiddag kl. 16.30 hver måned, viser en gammel klassiker. – Vi kalder det SØNDAGSKLASSIKERE. Der er nedsat pris, hvis man er medlem af Gentofte Kinos Venner.

Om filmen: “Gøgereden” er en sværvægter inden for psykisk filmkunst. Jack Nicholson spiller den voldtægtssigtede Randall McMurphy, som vurderes til at være så uligevægtig, at han anbringes på en psykiatrisk institution i stedet for fængsel. Her møder han et system – køligt personificeret gennem oversygeplejersken Nurse Ratched – hvis metoder han ikke kan acceptere. Han får opildnet de andre patienter til at kæmpe for deres rettigheder og gå imod systemet, men samtidig styrer han målrettet mod afgrunden.

Miloš Formans “Gøgereden” – baseret på Ken Keseys kontroversielle roman af samme navn – var den første film i 40 år, som vandt alle de fem ”store” Oscars: Bedste film, bedste adapterede manuskript, bedste instruktør, bedste mandlige og bedste kvindelige hovedrolle.

Søndag den 11. september kl. 16.30 Billetpris: 105 kr./75 kr. (Gentofte Kinos Venner)

Køb billetter

Kommende søndagsklassikere

Tilværelsens ulidelige lethed (The Unbearable Lightness of Being) Søndag d. 2. oktober kl. 16.30

Ung Flugt (Les quatre cents coups) Søndag d. 6. november kl. 16.30

Ingen er fuldkommen (Some Like It Hot) Søndag d. 4. december kl. 16.30

Særarrangementer i Gentofte Kino

Golden Days 2022: Ben Chawes Live-koncert

Oplev sangeren Ben Chawes live i Gentofte Kino feat. Benjamin Koppel & Szhirley – inkl. tribute to jazz-soul queens. Den 4-dobbelte prisvindende sanger Ben Chawes, som turnerer i hele verden og er hyldet af Danmarks egen Bang & Olufsen for sin lyd, kommer til Gentofte Kino.

Ved denne koncert får Chawes, og hans band, helt særligt selskab af Benjamin Koppel på saxofon og sangerinden Szhirley, hvor de hylder jazz-soul dronninger.

Det bliver intimt, nærværende, virtuost – og et brag af en koncert, fra jazz-soul-pop kunstneren Ben Chawes, der modtog prisen “Artist of the Year” fra USA.

Torsdag den 8. september kl. 20.00 Billetpris: fra 250 kr.

Køb billetter

Golden Days 2022: Psycho

Oplev Alfred Hitchcocks legendariske gyserfilm Psycho. Som en del af festivalen Golden Days 2022, byder Gentofte Kino velkommen til en række arrangementer med årets tema “Queens”.Denne aften blænder op for Alfred Hitchcocks legendariske gyserfilm Psycho.

Om filmen: Der er dømt subtil uhygge på højt plan, når den flinke Norman Bates, spillet af Anthony Perkins, tager imod folk på sit motel. Janet Leigh ses i rollen som chefsekretæren Marion Crane, der stikker af med firmaets penge og søger tilflugt på Bates Motel. Legendarisk er badeværelsesscenen. Ingen tvivl om at Janet Leigh er en af filmhistoriens største Scream Queens.

Filmen er fuld af raffinerede sekvenser, Bernard Herrmanns musik går lige i knoglerne, og John L. Russells sort/hvide fotografering er ekstraordinært effektfuld.

Lørdag den 17. september kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Vi viser stadig…

Bamse

Se alle spilletider og køb billetter

Notre-Dame i flammer

Se alle spilletider og køb billetter

Sidste chance

Official Competition

Se spilletider og køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev