Nedenfor præsenterer vi dig for to spændende nyheder, som på hver deres måde er helt unikke i stilen.

Først introducerer vi dig for L’Ebrioni. Vinen, der er lavet på 70% Sangiovese og 30% Merlot, er ret speciel, idet den er lavet på den gamle metode, Governo. Governo er én af de ældste fremstillingsmetoder i Toscana. Her tørres nogle af druerne fra høsten og gæres selvstændigt. Denne most tilsættes derefter den unge vin og skaber en let eftergæring. Herved får man en kraftigere og fyldigere rødvin. Metoden er forgangsbillede for Ripasso, som man kender fra Veneto. Denne perle fra Toscana skal du unde dig selv at prøve!

L’Ebrioni 2019 Governo

Vinen er til dig, der elsker en vin med fylde, fedme, friskhed og kompleksitet. Den byder på en fantastisk smagspalet af især kirsebær, brombær, chokolade og urter. Vinen er koncentreret, harmonisk og tilpas krydret. Til sidst byder vinen på en lang, behagelig og meget afrundet eftersmag.

Vinen vil være fremragende til oksekød, pastaretter og smagfulde oste.

Næste vin kommer fra vores venner i Alsace. De har begået en lille genistreg med deres nyeste vin, som de kalder for Illegal. Og hvorfor kalder de den mon det, tænker du måske? Det gør de fordi, der ifølge reglerne i Alsace, ikke må stå to forskellige druer på etiketten. Det er ikke tilladt, hvis man vil benytte sig af appellationsangivelsen, AOC Alsace. Det har dog ikke forhindret dem i lave en ganske forrygende hvidvin med masser af smag og karakter. Stor anbefaling herfra!

Cattin Illegal 2021 Riesling/Pinot Gris

Spændende nyhed fra Alsace! Riesling kommer med friskhed i form af citrus og hvide blomster, og Pinot Gris bidrager med frugt og krydderi, der leder tankerne hen på gule blommer og kvæde.

Vinen er tør og meget alsidig. Prøv den f.eks. til sommersalater eller kylling fra grillen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev