VELKOMMEN TIL FERNISERING LØRDAG 4. SEPTEMBER 2021 KL. 14-16 på KELL JARNER

I DET UKENDTE RUM

malerierne udstilles af Helleruplund Kunstforening i Sognegården, Sehestedsvej 1, 2900 Hellerup

UDSTILLINGEN ER ÅBEN: TIR-FRE 10-12 + LØR 14-16 – SIDSTE DAG: LØR 18. SEPT. 14-16
FOROMTALE:
Udstillingen med Kell Jarner blev oprindeligt planlagt til januar 2021. Alt blev imidlertid lukket ned på grund af Corona – og vi måtte aflyse foråret. Det er derfor så meget mere en glæde, at vi nu kan gå i gang igen med kunstforeningen og dens udstillinger og oven i købet med samme kunstner, som skulle have åbnet året 2021.

September-udstillingens billekunstner hedder Kell Jarner. Måske er I allerede opmærksomme på, hvem han er og kan i denne tid, hvor DR1 viser programmet “Danmarks Bedste Portrætmaler 2021” erindre jer ham som deltager i programmet fra 2019. Han skilte sig ud og nåede finalen, men vandt ikke – og dog: Han blev anerkendt som en af årets bedste.

Den måde, han skilte sig ud på og derved ikke var en traditionel portrætmaler, forklarer han selv med ordene: Jeg er retoriker og maler dagligt med ord. Først hen på eftermiddagen og om
aftenen tager min anden passion over, tager maleriet over, men  et er sjældent, at jeg maler virkeligheden ind på mine lærreder. Jeg maler indefra og ud. Jeg digter med farver og er bestemt ikke skønmaler. Jeg øver mig i det uperfekte og overfaldes af det skøre. Min metode er ofte at starte abstrakt, og så male det op, som jeg ser – ligesom at tyde i kaffegrums. – Når jeg arbejder med retorik, formulerer jeg mig bevidst, når jeg maler, fabulerer jeg ubevidst.

Det bliver spændende at åbne Kell Jarner’s udstilling “I det ukendte Rum” lørdag 4. sept. kl. 14-16 og byde alle velkomne med et festligt åbningsarrangement kl. 14.15 og det bliver også spændende at opleve kunstneren som retoriker sætte ord til sin kunst på udstillingens sidste dag, lørdag 18. sept. kl. 14.15, når vi afholder salon med artist-talk.
Alle er velkomne!
Flemming Wichmann, fmd

Tilmeld dig vores nyhedsbrev