Det nye Oplev-katalog med bibliotekernes efterårsprogram er nu på gaden. Hent det på dit bibliotek, og gå allerede nu ind på genbib.dk/arrangementer og meld dig til arrangementer.

Du kan også stadig nå at være med i læsekonkurrencen #barelæse på Instagram, som kører indtil 15. august. Læs mere nedenfor.

Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Bibliotekernes efterårsprogram Oplev er ude nu – hent det på biblioteket

Find bibliotekernes efterårsprogram Oplev på dit bibliotek og se, hvilke arrangementer, du skal være med til i efteråret. Det bliver et efterår fuld af litteratur, film, koncerter og foredrag, af havebesøg, sanketure, fællessang og fællesspisning, så find dine favoritter og book billet allerede nu.

Find efterårets arrangementer her 

Bag om filmen: De forbandede år 2 – Opgøret

Mandag den 8. august kl. 17.30-19.30 Garderhøjfortet

Militærhistorier Claus D. A. Skaarenborg fortæller om det omfattende arbejde som konsulent på krigsdramaet De forbandede år 2 – Opgøret, som er et vigtigt kapitel i danmarkshistorien. Til foredraget viser Skaarenborg billeder og filmklip og fortæller om det enorme researcharbejde, som ligger til grund for filmen. Han fortæller også om udfordringerne ved at skabe et historisk korrekt univers, hvor detaljer, som publikum måske ikke altid bemærker, skaber de korrekte omgivelser og kostumer, lige fra Schalburgkorpsets forskellige typer uniformer fra 1943 til 1945 til, hvorledes eksempelvis Frimurerlogen så ud maj 1945.

Skaarenborg gennemgår nogle af de forskellige locations og fortæller om optagelserne, som blandt andet fandt sted på Garderhøjfortet. Efter foredraget saluterer Garderhøjfortets Kanonlaug med fortets to største kanoner.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

#barelæse – du kan nå at være med endnu

Vinderen bliver kåret d. 19. august og får direkte besked via Instagram

eller e-mail.

#barelæse er hele Danmarks sommerlæseklub, hvor du kan blive del af et kæmpestort læsefællesskab, og vinde gode præmier, hvis du deler sin læsestund på Instagram.

Sådan deltager du i konkurrencen Det eneste, du skal gøre, er at dele din læsestund på Instagram med et billede, gerne en kort tekst og hashtagget på #barelæse, så deltager du i konkurrencen om at få lov at gå amok i en boghandel efter eget valg for 3.000 kr.

OBS! Det kræver en åben profil for at deltage på Instagram.

Er du ikke på Instagram, eller har valgt at have en lukket profil, kan du deltage ved at sende dit bidrag til konkurrencen i form af billede og billedtekst på denne e-mail: cbrg@gentofte.dk – NB: Husk at skrive #barelæse i emnefeltet. Deadline er 15. august

Læs mere om konkurrencen her 

Biblioteket anbefaler: Tre polske mesterværker i sort/hvid

Sort/hvid film er tilbage, og bare inden for det seneste år er der kommet den ene store filmperle efter den anden i det format.

Filmbibliotekar Thomas Kastberg har udvalgt tre polske film på Filmstriben, som alle står knivskarpt i det farveløse univers.

Læs Thomas’ anbefaling her 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev