Her er de opdaterede retningslinjer for serveringssteder

Erhvervsministeriet udsendte tidligere på ugen de foreløbige retningslinjer for udendørsservering, men de er nu blevet opdateret på baggrund af den politiske aftale.

For udendørsservering vil der ikke være krav om coronapas eller noget arealkrav, mens der for indendørsservering vil være krav om coronapas og et midlertidigt krav om forudgående bordbestilling. Helt konkret betyder det, at gæster på indendørsserveringssteder skal lave en reservation mindst 30 minutter før ankomsten.

Serveringssteder åbner med arealkrav på 2 m2 for siddende servering og 4 m2, hvis der ikke siddes ned. Det svarer til de krav, der var, inden serveringsstederne blev lukket ned i december.

”Jeg er utrolig glad for, at vi lige om lidt kan åbne yderligere op for Danmark. Det er tiltrængt for alle os, der savner at spise et veltillavet måltid lavet på restaurant eller café, eller drikke en helt frisk fadøl på en bar eller et værtshus. Det kan vi takke hinanden for. For det er danskernes imponerende indsats, der nu gør, at vi kan åbne endnu mere op for dansk erhvervsliv, end hvad vi først havde planlagt. Det er helt afgørende for serveringsstederne, der har set frem til igen at kunne byde kunder velkommen både indenfor og udenfor i solen. Det skaber liv i gågaden, sender flere danskere tilbage på arbejde og får hjulene i dansk økonomi til at rulle igen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Restauranter, cafeer mv. får lov til at holde åbent til 23 – dog med sidste udskænkning kl. 22.

Kilde

Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Del på sociale medier