Velkommen til hjerternes fest

Julen er hjerternes fest og hjerter er der som bekendt masser af i Gentofte. De kommende uger kan du julehygge på Garderøjfortet, på Ordrupgaard og på Bellevue Teatret – og på søndag på Gentofte Rådhus, hvor det store juletræ bliver tændt.

Dine biografer sikrer dig gode timer i mørket med både klassikere og nye, skarpe film – vi giver dig et par anbefalinger. Du får også tips til en god vandretur, når du trænger til det.

Og der er et hav af julekoncerter i Gentoftes smukke kirker – find dem i arrangementskalenderen på gentofte.dk/arrangementer

Husk dit coronapas og lad så julestemningen brede sig – og giv den videre, hvis du havde en god oplevelse.

JUL PÅ ORDRUPGAARD

Velkommen til et smukt julepyntet Ordrupgaard. Museet hylder alt det, der gør julen til noget ganske særligt – og samtidig bliver det demonstreret, at julen sagtens kan forenes med bæredygtighed: Den populære multikunstner Shane Brox skaber et fortryllende juleunivers af genbrugsmaterialer.

I kan lave jeres egen julepynt med Shane, lytte til juleeventyr læst op af skuespillerne Ellen Hillingsø og Katrine Greis-Rosenthal, tage på lygteture ved skumringstid i kunstparken og julejagt i samlingerne.

Planlæg besøget her 

VELKOMMEN TIL JULERØD BAGEBY

Foto: Anders Bruun

Bag og byg et pegerkagehus og tag det med på Experimentarium. Her vokser nemlig en velduftende peberkageby, og det flotteste hus kåres inden nytår af Micki Cheng, kendt fra Den Store Bagedyst.

Læs mere om kagebyen her 

AS TIME GOES BY…

Casablanca er den ultimative kærlighedsklassiker og Bergman og Bogart er sublime. Oplev filmen den 1. december i Gentofte Kino og få historisk perspektiv inden filmen, hvor biografdirektør Sune Lind Thomsen taler med filmredaktør på Dagbladet Information, Christian Monggaard, om filmkritikken som den har forandret sig gennem de sidste 25-30 år.

Find billetter og se hele Kinos program 

HOUSE OF GUCCI I HELLERUP

Endelig er den her: Ridley Scotts “House of Gucci” med drømmecastet over dem alle: Lady Gaga, Adam Driver, Jeremy Irons, Al Pacino, Jared Leto. Inspireret af den chokerende, sande historie om familien bag det italienske modehus Gucci.

Forpremiere den 1. og premiere den 2. december.

Find billetterne her 

JUL PÅ GARDERHØJFORTET

Op til jul inviterer Garderhøjfortet til julehygge for hele familien. Klip gammeldags julepynt, skriv julekort med pen og blæk, eller gå på jagt efter drillenisserne, der har stjålet telegrafistens morsebeskeder.

Få også historien om julefreden i 1914 – og start 2. juledag med et brag!

Læs mere om det hele her 

KUN KORT TID:

GENTOFTE-TAPETET PÅ ØREGAARD MUSEUM

Oplev Gentofte-tapetet på Øregaard Museum – skabt af 8.A på Tranegårdsskolen og kunstner Julie Boserup.

I dette efterår fejrer Øregaard Museum sit 100-års jubilæum med en udstilling af det bedste fra museets faste samling. Med Gentofte-tapetet kommer en ung og nutidig stemme på visit i huset, nemlig den fra 8.A på Tranegårdskolen. Sammen med billedkunstner Julie Boserup har eleverne skabt et fantastisk tapet med motiver fra Øregaard, samlingen og omgivelserne. Se det til og med den 3. december, når du alligevel ser – eller genser – jubilæumsudstillingen.

Planlæg dit besøg her 

40 ÅRS FEST PÅ BELLEVUE TEATRET

Folk og Røvere i Kardemomme By fejrer 40 års jubilæum! Og I kan stadig sikre jer billetter til den hyggelige tradition med børn og børnebørn. Som altid møder I alle de rare, skøre hyggelige indbyggere i den magiske lille Kardemomme By.

Find billetter her 

BRUG BIBLIOTEKET HJEMMEFRA

Brug for en lydbog til gåturen? En god film? Eller måske sidste nyt fra verden? Brug bibliotekets digitale samling.

Kom godt i gang her 

Så er det tid til at få julelys i øjnene og julemusik i ørerne: Tag familien med til Jul på Rådhuset på søndag den 28. november.

Julehyggen starter kl. 14 foran Gentofte Rådhus med gløgg, æbleskiver og Lions Club Hellerups tombola. Julemanden tænder træet kl. 15.

Kl. 15.30 holder Gentofte Musikskole julekoncert i rådhushallen med 160 elever, kor, blæsere, strygere, guitar og slagtøj. Alle fra 15 år og op skal vise coronapas ved indgangen til Rådhuset.

LYST TIL EN FRISK VANDRETUR?

Gentofte er fuld af naturskønne områder, spændende historier og oplevelser. På Gentofte Kommunes hjemmeside er der en samling af inspirerende vandreruter, og du får kort og fortællinger med.

Kom godt afsted her 

Få overblik over kulturarrangementer nær dig Mangler du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblik over arrangementer her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev