Når livet er svært, kan en god samtale gøre underværker. En empatisk, uvildig person kan sætte problemerne i perspektiv og hjælpe dig til at finde styrken til at ændre, det der skal ændres. Sådan en person er Susanne vom Braucke, der er tidligere sygeplejerske og nu psykoterapeut.

Susanne vom Braucke. Foto: Kim Dahl

”Jeg har altid været optaget af, hvad der sker i relationen mellem mennesker, og hvor vigtig god kommunikation og viljen til at lytte er. Men først og fremmest har jeg gennem mit arbejde med mennesker med meget forskellige historier og baggrunde lært, at det vigtigste er at fokusere på de ressourcer, vi alle rummer – men som vi af og til har svært ved at få øje på eller tro på,” fortæller Susanne, der har en lidt anderledes tilgang end den typiske psykoterapeut.

Når du møder Susanne, er det nemlig kun første gang i hendes samtalerum, derefter foregår samtalerne i naturen, gerne i kajakken, hvor Susanne selv lader op.

”Jeg har roet i mange år og i meget forskelligt farvand. Der er altid højt til himlen, og det at skulle fokusere på roningen og mine omgivelser giver mig en fantastisk indre ro,” forklarer hun, der ikke har nogen problemer med at finde naturskønne områder i Gentofte, hvor mange af hendes klienter bor. Selvom du ikke har erfaring med at ro i kajak, sørger Susanne for trygge rammer.

Samtaler i shelter og i skoven
”Jeg gør kun brug af kajak, når det er helt stille vejr, og vandet er varmt, ligesom den kajak, du kommer til at sidde i, er bred og stabil. Intentionen med min terapi er at give dig en succesoplevelse ved at opleve, at du godt kan håndtere kajakken. Desuden vil du erfare, at ved at fokusere på den ene ting – at være i kajakken og at styre den – vil de svære tanker, du kan være opfyldt af, træde i baggrunden, og naturen og den kropslige oplevelse vil uden så mange ord give dig lindring og styrke,” fortæller Susanne.

Er du utryg ved kajakken som samtalerum, har Susanne også et shelter, eller I går ture i skoven.

”Jeg har ved flere lejligheder erfaret, at skoven forærer os redskaber til hurtigere at få øje på, hvilke ting det er vigtigt at fokusere på,” forklarer hun.

En ny vej gennem livet
Der behøver ikke være en akut krise i dit liv, før samtaler i det fri med Susanne kan give værdi. Et terapiforløb hos Susanne er også forebyggende, idet du får tænkt de dybe tanker og bliver hjulpet til at træffe de vigtige beslutninger, om der er noget meget stressfyldt, der skal fjernes fra dit liv. Nyt job, ny skole, nye venner, nye vaner… Susanne hjælper de positive forandringer i gang og giver dig redskaberne, så du ikke falder tilbage i den gamle rille.

Susanne vom Braucke er født i 1965 og flyttede til Danmark fra Tyskland som 7-årig. Hun bor i Espergærde med sin mand, og sammen har de 3 voksne børn. Hun arbejdede som sygeplejerske i distriktspsykiatrien i Helsingør, indtil hun i 2013 tog uddannelsen som par- og familieterapeut, og i dag kan hun kalde sig naturterapeut.

Samtalerne i naturen vil altid tage udgangspunkt i din unikke udfordring. Sammen med Susanne kan du finde den ro, som er nødvendig for, at du kan få øje på dine ressourcer og dermed genfinde dit ståsted og din videre vej i livet.

Kontakt Susanne og bestil tid til en samtale. 

Læs her.

Samtaler i det fri 
v/ Susanne vom Braucke
5121 9931
susanne@samtaleridetfri.dk

Følg Samtaler i det fri på Facebook 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev