Det er meget sjældent, at en af verdens største sportsbegivenheder kommer til Danmark. Men det gør Tour de France, og HOFOR har valgt at være med i den gule fest – på en meget markant måde.

Når Tour de France fra onsdag den 29. juni indtager København og sidst på ugen andre dele af landet, vil HOFOR markere det med en af Danmarks største hyldester til løbet – målt i kvadratmeter. Vi gør nemlig hele facaden og en af gavlene på Amagerværkets blok 4 Tour-gule – i alt 7500 m2.

Symboliserer afskeden med kul

Facaden på blokken består af FSC-certificerede lodrette træstammer, der illustrerer, at dokumenteret bæredygtig biomasse har afløst kul. Den smukke, organiske facade er normalt belyst af en spektakulær og prisvindende lyssætning, der, når natten falder på, får facaden til at ligne en skov med træer, der bevæger sig.

Tændes når solen går ned

Men fra tirsdag aften og ugen ud er det kunstneriske element sat på pause. Til gengæld vil lyset på facaden være lysende gult for at markere, at HOFOR er begejstret over, at verdens største cykelløb er i Danmark. Lyset tændes kort efter, at solen går ned – ca. 21:57, men for at spare på energien slukkes det igen allerede ved midnat. Så man kan sige, at det mest af alt er en symbolsk handling. Men en meget stor én af slagsen.

Hver aften frem til søndag

Blok 4 vil lyse gult fra tirsdag aften – dagen før holdpræsentationen i Tivoli – og alle aftenerne til og med søndag aften, når Touren er kommet sikkert frem til Sønderborg. Hele løsningen er fra begyndelsen tænkt grøn og energibevidst – bl.a. ved at bruge diodelys. Derfor er det lykkedes at skabe en belysning, som det i gennemsnit koster 300 kr. i døgnet at holde i gang.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev