Kampagnesekretariatet Mere Radio har udsendt følgende PM som her bringes i uddrag:

Søndag den 1. oktober slukker radioformatet DAB og erstattes af DAB+. Tusindvis af DAB-radioer skal genindstilles for at fungere, mens en del ældre radioer ikke virker med det nye radioformat.

Hvis du holder af din DAB-radio og gerne vil undgå radiotavshed, er det nu tid til handling.

Er din radio købt efter 2012, er den klar til DAB+-signalet og skal blot genindstilles. Et sted mellem 200.000 og 400.000 DAB-radioer af ældre dato vil dog ikke være i stand til at tage det nye DAB+-format.

Fakta: Er din DAB-radio klar til DAB+?

1. Tjek om du har en DAB+-radio ved at se, om der står DAB+ på radioen eller i radioens brugermanual.
2. Genindstil din DAB-radio ved at trykke på knappen “tune”, “autotune”, “scan” eller “rescan” afhængig af modellen, du har. Kommer der herefter lyd fra radioen, er den klar til DAB+ og de nye radiokanaler.
3. Hvis DR’s radiokanaler optræder to gange på din radio, skal du indstille din radio på ny. Sluk for strømmen og lad din radio stå i 5-10 minutter og tænd derefter. Hvis det ikke virker, kan du tjekke radioens brugermanuel og læse, hvordan du gendanner fabriksindstillingerne. Ellers skal du kontakte din forhandler.
4. Er din DAB-radio købt efter 2012, er den klar til DAB+. Hvis din DAB-radio er købt før 2012, kan den fortsat være funktionsdygtig på DAB+. Det kræver, at du køber en DAB+-adapter til din nuværende DAB-radio eller dit anlæg med indbygget DAB.

DAB, Radio
DAB plus radio, foto: Mere Radio

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev