Er der en forening, en person eller en gruppe, der har gjort en forskel for dig? Så er det nu, du kan indstille kandidater til Gentofte Kommunes Initiativpris.

OBS. Indstil din kandidat inden 1. marts.

Læs mere her og indstil din kandidat inden tirsdag den 1. marts 

Kulturmøde 2022

Tirsdag den 1. marts kl. 17-19

Byens Sal i Byens Hus, Hellerupvej 24

Del dine idéer, find nye samarbejdspartnere og hør om mulighederne for kulturprojekter i Gentofte Kommunes puljer og festivaler.

Tilmeld dig her 

Litterær inspirationsaften

Mandag den 7. marts kl. 17.00-19.00 Gentofte Hovedbibliotek

Forlaget Lindhardt og Ringhof og biblioteket byder velkommen til en forrygende litteraturaften med inspiration til alle, der er med i en læseklub eller bare holder af det skrevne ord. Få tips til en lang række gode læseklub-romaner, og mød fire spændende forfattere, der alle tager dig med ind i deres skrivende univers og præsenterer helt nye romaner. Læsefællesskabet, læseglæden og læselysten er i fokus, når vi slår dørene op for et brag af en aften i læsningens tegn. Der er goodiebags til alle tilmeldte.

Du kan møde følgende forfattere: Leif Davidsen: Lenins bodyguard Torben Vigh: Mine 30 år som livvagt Marie Hougaard: Vi troede vi skulle Anna Juul: Penge og Bacon

Gratis.

Tilmeld dig her 

FLYTTET TIL 6/4:Nikolaj Coster-Waldau: Against the Ice og Naja Mikkelsen: I Ejnar Mikkelsens slædespor

Onsdag den 6. april kl. 16.30-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Interviewet med den danske verdensstjerne Nikolaj Coster-Waldau om Netflixfilmen Against the Ice samt foredraget med Naja Mikkelsen, der er barnebarn af polarforskeren Ejnar Mikkelsen, er desværre rykket fra 8. marts til 6. april. Hvis du allerede har bestilt billet, er din billet overført til den nye dato. Hvis du ikke har tilmeldt dig endnu, kan du gøre det herunder.

Gratis.

Læs mere om Nikolaj Coster-Waldau og tilmeld dig her 

Læs mere om Naja Mikkelsen og tilmeld dig her 

Bliv mere klimavenlig

Onsdag den 9. marts kl. 17.00-18.30 Dyssegård Bibliotek

Du ved det egentlig godt. Klimakrisen kræver mindre rødt kød, bedre affaldssortering og færre bilture. Men så blev det mandag, og du kom for sent op. Og ungerne skal afleveres inden det vigtige møde. Og når hele dagen skrider, ryger tiden du ellers havde planlagt at bruge på sund, velsmagende vegetarmad. Så når du står blandt fortabte blikke i supermarkedet klokken kvart over fyraften, tager vanerne over, og de gode intentioner gemmes til en anden gang. Men bare rolig. Det er ikke din skyld. Vi mennesker er dårlige til at ændre vaner. Heldigvis er der hjælp at finde i videnskaben. Gennem de sidste 30-40 år er vi blevet meget klogere på, hvordan man påvirker både andres og egen adfærd. Det vil adfærdsekspert Anton Wrisberg fortælle om, når han introducerer dig til kunsten at nudge dig selv til en mere klimavenlig adfærd.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Gentoftegades historie

Onsdag den 9. marts kl. 16.50-18.30 Gentoftegade Bibliotek

Lasse Persson har gennem 29 år været gentofteborger med stort G, og særligt kvarteret omkring Gentoftegade har hans interesse. Lasse færdes dagligt i gaden og har kendskab til de handlende og deres forretninger. I dette oplæg viser Lasse gamle fotografier og fortæller om Gentoftegade før og nu, om beboerne, bygningerne og miljøets udvikling gennem flere århundreder.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Film: Radioactive – om Marie Curie

Onsdag den 9. marts kl. 19.00-21.00 Jægersborg Bibliotek

Marie Curie er en af vor tids mest kendte videnskabskvinder, men hvor meget kender du til hendes liv? Marjane Satrapis visuelt smukke film fra 2019 handler om denne verdenskvinde. Filmen giver et unikt indblik i et kvindeliv, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem genialitet, sygdom og idealisme. Biblioteket byder på popcorn og en Marie Curie-drink.

Gratis.

Tilmeld dig her 

De første 100 år med kvindelige rektorer: Med kridt, kraft og kærlighed

Torsdag den 10. marts kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Marianne Zibrandtsen, Lis Levinsen og Kirsten Cornelius er tidligere gymnasierektorer på hhv. Aurehøj Gymnasium, Østre Borgerdydskole og Falkonergårdens Gymnasium. De fortæller om deres arbejde med bogen Med kridt, kraft og kærlighed.

Den kæmpe frihed, de tidligste kvindelige rektorer havde og modigt brugte til at skabe deres egne skoler, er langt mere begrænset i dag, hvor politikerne i stadig stigende grad styrer og regulerer skoleformen. Men opfindsomheden og modet har de nuværende kvindelige rektorer stadig. Bogen udkom i 2021 og kan købes til arrangementet.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Foredrag: Skal Gentoftes borgere bo i højhuse?

Torsdag den 10. marts kl. 17.00-19.00 Ordrup Bibliotek

Kom til foredrag og debat om den grønne omstilling ved forfatter Simon Kjær Hansen. Klimakrisen er over os, og hvordan klarer vi os igennem den uden at sætte grundlæggende værdier over styr? Kan det ske på en måde, så vores livskvalitet bliver bedre? Skal vi flytte ud i økologiske landsbyer, eller skal vi blive i byen og bygge boliger i højden? Simon Kjær Hansen mener det sidste. Han har skrevet bogen Et forsvar for storbyen, hvor han argumenterer for, at vi bør satse på store velfungerende byer, hvor slagordene er: tæt, højt og fælles. Egon Clausen er aftenens ordstyrer.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Litterær koncert: Winterreise møder Hungerhjerte

Torsdag den 10. marts kl. 19.00-22.00 Gentofte Hovedbibliotek

Litteratur og musik går op i en højere enhed, når Mads Elung-Jensen, Karen Fastrup, Tore Leifer og Gad Kadosh, lader bestsellerromanen Hungerhjerte møde Franz Schuberts store sangværk Winterreise.

Tore Leifer, kendt fra DR, introducerer Winterreise og taler med forfatteren Karen Fastrup om romanen Hungerhjerte, der skildrer hendes psykiske sygdom, indlæggelser på psykiatriske afdelinger og heling. Mads Elung-Jensen synger Schuberts Winterreise akkompagneret af den israelske pianist og dirigent Gad Kadosh. Få en unik oplevelse, når musikken og litteraturen beriger hinanden med hver sin fortælling om ikke at høre til i det menneskelige fællesskab.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Fællesspisning: Smørrebrød og revyviser

Fredag den 11. marts kl. 18.00-21.00 Vangede Bibliotek

Traditionen tro afholder vi fællesspisning og koncert på Vangede Bibliotek, når kvartetten ‘Den gamle grammofon’ slår tonen an til en fantastisk aften. Der er fællesspisning med smørrebrød og snaps kl. 18, og koncerten begynder kl. 19.30. ‘Den gamle grammofon’ spiller kendte revyviser igennem tiden og består af Brian Svendsen, John Skou, Birgitte Antonius og Neklas Klausen.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Dobbeltkoncert: Niels Skousen og Vilde Græs

Lørdag den 12. marts kl. 20.00-22.00 Gentofte Hovedbibliotek

Niels Skousen og Vilde Græs spiller begge musik med rod i den danske 70’er folk-scene. Skousen har med Skousen & Ingemann skabt en række ikoniske albums, ikke mindst Herfra hvor vi står fra 1971. Samtidig har hans senere albums bevist, at han stadig kan levere gribende og samfundsrevsende tekster og musik på et højt niveau. Kvartetten Vilde Græs læner sig op ad samme varme lydunivers med deres dansksprogede alternative folkrock. Med to stærke albums i bagagen og med Morten Aron Larsen fra Spids Nøgenhat, Quiet Spring og On Trial, i front, er der garanti for en stor koncertoplevelse.

Entré: 70 kr.

Køb billet her 

Biblioteket anbefaler: Station 11

Litteraturformidler Christine Fur Fischer anbefaler apokalypseromanen Station 11, som sidste år blev lavet til en miniserie på HBO Max. Romanen krydsklipper mellem årene op til, at en verdensomspændende influenza slår 99 % af verdens befolkning ihjel, og i År Tyve efter verden, som vi kender den, er brudt sammen.

Læs hele Christines anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev