Der findes masser af gode bud på festlige bobler til din nytårsaften. Men hvad er egentlig forskellen – og hvad skal du vælge. Med nogle få tips nedenfor er du sikret en velsmagende aften, hvor tingene går op i en højere enhed!

Begynd nytårsaften med de bedste, gerne de tørre luksusbobler – alt efter hvad budgettet kan bære. Det er når Dronningen holder sin nytårstale, at smagsløgene stadig er vågne, og man får den mest intense smagsoplevelse. Samtidig har de tørre, elegante champagner og mousserende vine en friskhed, som er med til at skærpe appetitten og de er velegnede både som velkomstdrink eller som ledsagere til nytårsmenuen, hvis der f.eks. serveres fisk, skaldyr, fjerkræ eller lyst kød.

Tørre bobler til kransekagen? Nej tak. Sukkeret i kransekagen dræber simpelthen den tørre vin fuldstændigt, og derfor anbefaler vi en demi-sec udgave, som harmonerer og komplementerer sødmen fra kagen.

Her får du 4 forrygende anbefalinger:

Frizzante Schloss Bockfliess

Frizzante er et italiensk ord og betyder ”perlende”. Denne skønne frizzante fra Østrig er tør, men stadig med tydelig smag af stenfrugter. Også en anelse muskat fornemmes i den elegante og friske smag.

Vinen vil egne sig perfekt til fisk eller som aperitif, og så smager den også forrygende uden mad!

MCC Sparkling 2018 Saronsberg

Sprudlende lækre bobler fra Sydafrika, lavet på Chardonnay og fremstillet efter Metode Traditionel – champagne-metoden. Den er et fantastisk – og spændende alternativ til den franske pendant. Stor fylde og dybde, samt en enestående flot boblestruktur.

Nyd den gerne til nytårstalen eller til små appetitvækkende hapsere.

Carte Blanche Ellner Brut

Vi mener selv, at dette er et af Danmarks bedste champagne-kup. Du får en utrolig afbalanceret og meget harmonisk champagne med små vedvarende bobler.

Det er en tør og fyldig champagne, som er specielt velegnet til aperitif og til al slags fisk eller skaldyr.

L’Authentique 1.Cru Trichet Demi-Sec

Denne halvtørre champagne er lavet efter husets oprindelige fremstillingsmetode, og er en stor nydelse! Duften er intens med pære, citron og banan samt lidt noter af kardemomme. Smagen følger op med cremet frugt og diskrete noter af grapefrugt. Eftersmagen er dejlig blød.

Det helt rigtige valg til kransekagen!

De fleste betragter champagne, som dronningen af alle bobler – eller de ”rigtige” bobler. Champagne er lækkert, men faktisk kan du også få mange fantastiske smagsoplevelser med andre mousserende vine – i alle prisklasser.

Vi ønsker dig en festlig aften!

Holte Vinlager

Tilmeld dig vores nyhedsbrev