​Politikere i Region Hovedstaden søger borgere til Opgaveudvalget om en værdig sidste tid​. Har du lyst til at dele dine meninger og gode ideer til, hvordan de i sundhedsvæsnet skaber rammerne for en tryg og værdig afsked med livet?

Er du en ældre borger fra Region Hovedstaden, der som patient med en alvorlig, livstruende sygdom har gjort dig erfaringer fra et af regionens hospitaler – eller er du pårørende til en ældre borger, der er, eller har været, indlagt med en alvorlig, livstruende sygdom i den sidste tid? så hører de meget gerne fra dig.

Vi vil gerne lære af dine erfaringer, som patient eller pårørende, og blive klogere på, hvad der skalkendetegne behandlingen i sundhedsvæsenet i de sidste måneder eller uger af livet. I opgaveudvalget skal borgere og politikere bl.a. drøfte emner som livsforlængende behandling og inddragelse af pårørende i den sidste tid.

Borgerne tages med på råd
Et opgaveudvalg er et udvalg, hvor politikere, borgere og kommuner sammen skal finde løsninger på konkrete udfordringer i sundhedsvæsenet. Opgaveudvalgene skal bidrage med nye ideer til fremtidens velfærd i Region Hovedstaden, og skabe et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen for borgere i Region Hovedstaden.

Hvem sidder med?
Opgaveudvalget kommer udover 15 borgere til at bestå af tre politikere fra Region Hovedstaden, to politikere fra kommunerne, en hospitalsdirektør og en enhedschef fra Center for Sundhed i Region Hovedstaden.

Hvem kan deltage?
I opgaveudvalget om en værdig sidste tid, vil vi gerne høre fra både dig, der er eller har været patient, og dig der pårørende til en nuværende eller tidligere patient.

Er du over 50 år, kan du deltage som enten nuværende eller tidligere patient eller som pårørende. Hvis du er under 50 år, kan du deltage i udvalget som pårørende.

Hvornår er møderne?

  • ​Møderne i opgaveudvalget afholdes på Gentofte Hospital og vil finde sted i efteråret og vinteren 2023/24, således, at udvalgets anbefalinger kan forelægges regionsrådet i foråret 2024.
  • Rekruttering af borgere vil ske i august 2023 og det første møde vil ligge i september.
  • Der vil være fire møder af ca. 3 timers varighed.
  • Frist for ansøgning til opgaveudvalget er 1. september.

Meld dig her

Læs mere

Læs mere om Opgaveudvalget om en værdig sidste tid ​

Foto: ABW

Tilmeld dig vores nyhedsbrev