Det har du nu mulighed for i Jægersborg Kirke, hvor de starter sæsonen op efter sommerferien med en heldags stilleretræte fredag den 30. august kl. 9-16.

Kom og sæt fokus på, hvordan du bringer ro og stilhed ind i din hverdag. Retræten er ledet af sognepræst Lea Skovsgaard og mindfulnessinstruktør Mika Heilmann.

Hvorfor stilleretræte?
Sommeren tilbyder ro og pauser for de fleste af os. Men hvordan finder du tid til pause, når du vender tilbage til den ofte lidt fortravlede hverdag?

Du kan bruge troen eller kirkerummet som mentalt pusterum og en mulighed for afvikling i en verden, der ellers hele tiden kræver udvikling. Stilleretræten kan derfor give dig en vigtig pause, hvor du bare kan være og lytte indad uden at skulle forholde dig til nogen forpligtigelser samt indre og ydre krav. Det er et rum, der er fri for præstation, og hvor du ikke hele tiden behøver at være i bevægelse, handle, gøre og se resultater. Målet er, at du skal opleve, hvad der sker, når du tør være stille og alene med dine tanker og overvejelser en hel dag.

Mika Heilmann og Lea Skovsgaard

Program for dagen
Retræten finder sted i kirkerummet og stilheden er med os fra vi mødes om morgenen, til vi skilles igen om eftermiddagen. Mobiltelefonen er slukket og gemt væk hele dagen.

Vi indleder med en kort introduktion, hvorefter du gør dig nogle tanker om, hvad du gerne vil have ud af dagen. En gang i timen er der en kort meditation ved Mika eller en kort refleksion over en bibeltekst ved Lea.

Kl. 12. spiser vi frokost i sognegården, og bagefter går vi en tur – det hele foregår i stilhed. Derudover er der snacks og drikke tilgængelig hele dagen.

I løbet af dagen er der dog mulighed for at få en samtale med Lea eller Mika i enerum, hvis du støder på tanker, som du har brug for at dele.

VI anbefaler, at du klæder dig i komfortabelt, løstsiddende tøj og medbringer lune sokker. Du bør også tage din egen pude, måtte og tæppe med, så du kan gøre dig det behageligt.

Tilmelding
Stilleretræten koster 150 kr., der dækker udgiften til mad.

Der er maksimum plads til 25 deltagere, og tilmeldingen fungerer efter først-til-mølle-princippet. Du tilmelder dig ved at sende en mail til Lea Skovsgaard på: lsk@km.dk senest mandag den 26. august.

Du vil hurtigst mulig få besked, om der er plads, men pladsen er først din, når du har overført tilmeldingsgebyret på 150 kr. til MobilePay nr. 980916 – skriv “stille” og dit navn i kommentarfeltet.

NB. Vær opmærksom på, at der pga. ferie vil være lidt længere svartid i uge 26.

Tidligere deltagere fortæller
Siden januar 2023 har Lea og Mika samarbejdet omkring nogle velbesøgte mindfulnessgudstjenester i Jægersborg Kirke, og i januar i år udvidede de konceptet og holdt deres første stilleretræte, som blev taget rigtig godt imod.

Her er et par tilbagemeldinger fra nogle af dem, der deltog på den første retræte:

“Det var en fantastisk dag, som jeg virkelig nød. Det var som om, jeg havde været på en uges ferie. Dejligt at komme ned i gear – få “tømt” hovedet og få flere ting på plads. Tænk, at anvende kirken/kirkerummet på den måde, meget fint og godt initiativ.”

“Det var en ualmindelig smuk og mindeværdig retræte. Lea og Mika supplerende hinanden på det bedste vis, så det kristne element og nærværet, mindfulness, var i fin harmoni. F.eks. dejligt at vi bad Fadervor sammen, det betyder for mig personligt uhyre meget.”

“Personligt var jeg inden meget spændt på, hvordan det ville være for mig. Som person er jeg meget talende og udadvendt, så det er ikke lige det første, jeg ville opsøge. Men det kom lige på det rette tidspunkt, og det betød, at jeg fik arbejdet med noget, jeg havde tumlet med, og jeg fandt løsninger eller veje ud af mit rod. Det havde jeg sikkert også gjort alligevel, men her fik jeg orden i mit hoved på syv timer, og jeg gik derfra lettet og glad. Efterfølgende har jeg brugt de løsninger, jeg havde fundet frem til, så af hjertet tak.”

“Dejligt med frokost, men hvor det føltes sært ikke at tale med de andre – mere end i kirken, fordi et måltid for mig plejer at være en social handling. Jeg følte, at jeg var lidt uvenlig/indadvendt, indtil jeg faldt til ro med min mindfulde spisning. Men fint at l fastholdt, at der også skulle være tyst og talefrit da. Det giver en helt anden koncentration, end hvis der var blevet småsnakket.”

Læs mere om stilleretræten på hjemmesiden

Pressefoto Jægersborg Kirke

Tilmeld dig vores nyhedsbrev