Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.

Kom til forpremiere i Gentofte Kino onsdag den 15. marts, når vi viser filmatiseringen af succesromanen, Brænd alle mine breve, med et fantastisk stjernegalleri i hovedrollerne. Det er et finstemt og rørende tidsbillede, der strækker sig over flere generationer. Fredag den 17. marts får vi besøg af instruktør og skuespillere fra den nye danske komedie Bytte bytte baby.

Du kan opleve Sam Mendes’ storslåede filmkærlighedsbrev Empire of Light, der udspiller sig i en historisk biograf i de helt rette omgivelser. Se også en sublim Cate Blanchett som kontroversiel dirigent i anmelderfavoritten Tàr

Der er dansk kvalitetsdramafilm på programmet – både Bille Augusts periodedrama Kysset og den gribende fortælling om kvindehjemmet på Sprogø – Ustyrlig.

Brendan Fraser modtog i nat en velfortjent Oscar for sin hovedrolle i The Whale, og vi har sat en særlig visning op den 22.marts, hvis man gerne vil nå at se den rørende film på det store lærred.  

Der er også lidt til de mindste! I weekenden viser vi børnefavoritten Folk og røvere i Kardemomme By og den helt nye Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus.

Vi har som altid en række spændende særarrangementer på plakaten i Gentofte Kino. Fredag den 31. marts kan du være med til at fejre Gentofte Kinos 85 års fødselsdag med Billy Wilders film-noir-mesterværk Kvinden uden samvittighed. Søndag den 2. april viser vi Blade Runner Final Cut og den overraskende opfølger Blade Runner 2049 med introduktion ved filmkritiker Christian Monggaard. 

Læs mere videre i nyhedsbrevet. 
Print ugens program
Se alle forestillinger
Følg os gerne på sociale medier
for at få de seneste nyheder og opdateringer
om film, særarrangementer og events
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Hjemmeside
Hjemmeside
UGENS VISNINGER
Forpremiere – Brænd alle mine breve


Kom til forpremiere på Brænd alle mine breve i Gentofte Kino onsdag den 15. marts kl. 20.00Brænd alle mine breve er spillefilmen baseret på bestselleren af samme navn af Alex Schulman. Det er en fortælling, der væver tre fortællinger sammen til en historie, der overskrider både tid og rum. Alex finder ud af, at han bærer på et udefinerbart mørke efter et skænderi, og bliver besat af at komme til bunds i dets oprindelse. Han følger et spor, der fører ham helt tilbage til sommeren 1932 og vinteren 1988 og begivenheder, der vil ændre alt. I 30erne udspiller en forbudt kærlighedshistorie sig mellem Alex’ bedstemor og den unge digter Olof Lagerkrantz i skyggen af hendes kontrollerende ægtemand Sven Stolpe. Affæren vil komme til at påvirke flere generationer i årene, som følger. 

Onsdag den 15. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Bytte bytte baby –
med gæstebesøg og introduktion


Bytte bytte baby er en ny dansk komedie af instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg (Madklubben, Kærlighed for voksne), som følger to par, der begge skal være forældre. 

De glæder sig til den søde ventetid, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken er kommet til at bytte om på de befrugtede æg… Det byder på en række uventede udfordringer, da den alternative Liv er gravid med den sirlige kontrolfreak Cecilies baby. De to par aftaler at bytte babyer ved fødslen, men i mellemtiden skal de to kvinder nærmest bytte liv, mens deres forvirrede partnere forsøger at finde rundt i de mange absurde konflikter, der opstår. Mille Dinesen, Katinka Lærke Petersen, Lars Ranthe og Kasper Dalsgaard spiller de bærende roller i denne sjove komedie. 

Barbara Topsøe-Rothenborg og skuespillerne Katinka Lærke Petersen og Kasper Dalsgaard, der spiller et af de to par i filmen, vil introducere visningen fredag den 17.marts kl. 18.30. 

Fredag den 17.marts kl. 18.30:
Køb billetter her
Flere visninger:
Køb billetter her
Empire of Light


Biografernes magiske verden har været udforsket i en række fantastiske filmværker, bl.a. i Giuseppe Tornatores udødelige biografhyldest Cinema Paradiso fra 1988. I Empire of Light besøger vi de store falmende Art Deco-filmtempler i 1980ernes Storbritannien. Vi oplever filmmediets kraft gennem en kærlighedshistorie mellem et tilsyneladende usandsynligt par. Vi følger Hilary (Olivia Coleman), der er ansat i en biograf i en lille havneby, og som har mentale helbredsproblemer. Hun møder Stephen (Micheal Ward), som drømmer sig væk fra den lille by, hvor han møder modgang dagligt. Sammen finder de en følelse af samhørighed gennem deres relation til hinanden, mens de opdager, hvor helende film og fællesskab kan være. Olivia Coleman spiller et af sit livs store roller i Empire of Light. Instruktør Sam Mendes tog verden med storm med sin debutfilm American Beauty i 1999 og har siden fulgt op med succesfilm som Jarhead, Revolutionary Road, 1917 og James Bond filmene Skyfall og Spectre. Nu er han klar med et visuelt slående, følsomt kærlighedsbrev til filmens magi. 

Vælg visning og find billet her:
Køb billetter her
Ustyrlig


Instruktør Malou Reymann (En helt almindelig familie) udforsker i Ustyrlig kvindehjemmet på Sprogø, en skamplet i nyere dansk historie. Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. Vi følger den vilde og uregerlige Maren, der bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø som 17-årig. Opholdet har dog den modsatte effekt på Maren, der opildner Sørine, som efter 6 år på anstalten er blevet tilpasset tidens normer. Langsomt får de opbygget et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine. 

Ustyrlig er en gribende fortælling om retfærdighed og håb baseret på virkelige hændelser fra kvindehjemmet på Sprogø i 1930’erne. Med en fantastisk rollebesætning bestående af blandt andre Jessica Dinnage, Emilie Krøyer Koppel, Danica Curcic og Lene Maria Christensen.

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Tár


Den verdensberømte dirigent og komponist Lydia Tàr (Cate Blanchett) er en kontroversiel figur på den internationale klassiske musikscene. Hun er villig til at strække sig langt i kunstens navn for at nå sine mål og fremstår til tider hensynsløs overfor omverdenen og sine nærmeste. Denne tilgang får imidlertid potentielle konsekvenser i et kulturelt klima præget af cancel culture og nye tanker om de klassiske kunstarters mestere. Tàr er instrueret af Todd Field, og filmens score er komponeret af den Oscar-vindende islandske komponist Hildur Guðnadóttir.

Cate Blanchett udfører sit livs rolle i anmelderfavoritten Tàr. Information skriver, at Blanchett er sublim som den sublime dirigent. Filmmagasinet Ekko præciserer: “Tár er et gribende, foruroligende og lynende intelligent drama for voksne” og drysser fem stjerner over Blanchetts triumf. Oplev Cate Blanchetts sublime rollepræstation i Gentofte Kino

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Sidste chance:
The Whale


I nat vandt skuespiller Brendan Fraser en velfortjent Oscar for bedste mandlige hovedrolle for The Whale. Instruktør Darren Aronofsky tog verden med storm med Black Swan og Requiem for a Dream. Vi viser The Whale en ekstra gang den 22. marts, hvis du ikke har fået set den nu Oscar-vindende film. Engelsklæreren Charlie (Fraser) lider af svær overvægt og lever isoleret i sin lejlighed, hvor han får mad og pleje. Hans helbred bliver gradvis svækket, og han beslutter sig derfor for at genoprette kontakten til sin datter (Sadie Sink), som han forlod som 8-årig.Se Brendan Fraser forrygende comeback i Gentofte Kino.

Onsdag den 22. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Kysset


Du kan stadig nå at se Bille Augusts storfilm Kysset i Gentofte Kino, med Esben Smed og Clara Rosager i hovedrollerne i samspil med en imponerende rolleliste. Weekendavisen skriver, at Kysset er i klasse med Pelle Erobreren, og Børsen bedyrer, at den er “En nydelse på det store lærred, så skynd dig ind i biografen”. Vi kunne ikke være mere enige. Vi befinder os i Danmark, 1913, lige inden første verdenskrig bryder ud. Det bliver en skæbnesvanger aften, da den aspirerende officer Anton Abildgaard bliver inviteret til bal hos den lokale baron von Løvenskjold. Anton byder baronens smukke datter Edith op til dans uden at vide, at hun er blevet lam efter en tragisk rideulykke. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig i ham. Antons medynk gør det svært for ham at være ærlig overfor Edith, og han vikler sig langsomt dybere ind i et altopslugende net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle deres skæbne for altid.

Kysset er en storslået periodefortælling om et svært turbulent tidspunkt i verdenshistorien, hvor menneskelige skæbner bliver stillet overfor nærmest umulige valg. 

Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus


I Buklerne flytter ind hos Peddersen og Findus møder vi de små lunefulde skabninger buklere, der har brug for kaos for at trives. Ud over, at man kan lugte dem en gang imellem, lever de helt skjult. Før de boede hos Peddersen og Findus, boede de i en gammeldags landbutik. Her kunne de nemt snuppe alt, hvad de havde brug for, og de levede lykkeligt…helt indtil butiksejeren døde. Da den nye butiksejer hadede små kryb, måtte buklerne flytte. Dette er fortællingen om de tre små buklere Svunja, Tjorben og Smartö, der skal finde et nyt hjem. De må lære at arbejde sammen og følge buklernes motto: “Aldrig bare jeg alene, altid VI sammen!”. 

Der er masser af spændende udfordringer på den eventyrlige rejse. 

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
Folk og røvere i Kardemomme By


Du kan stadig nå at se den fantastisk fængende familiefilm Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino.

“Jeg mener det virkelig som et kompliment, når jeg kalder Folk og røvere i Kardemomme By for gammeldags. For den old school stopmotion stil og det gennemførte, men også traditionelle figurdesign skal nok vække minder hos en hær af voksne, når de tager børnene med i biografen.”, skriver Kinosaur i sin anmeldelse. Flere generationer har i forvejen et lokalt forhold til Thorbjørn Egners højtelskede fortælling, da den har haft årlige forestillinger på Bellevue teateret i mere end 40 år. Nu kan man få et helt nyt blik på den nostalgiske klassiker og måske introducere den for endnu en ny generation. Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Da der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm.

Vælg visning og find billetter her
Køb billetter her
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
Kvinden uden samvittighed – Gentofte Kino fylder 85!


Den 31. marts fylder Gentofte Kino 85 år – og vi byder på fødselsdagskage og visning af film-noir-klassikeren Kvinden uden samvittighed til kun 85,- kr. Billy Wilders mageløse mesterværk Kvinden uden samvittighed (1944) er alt, man kan forvente af en ægte film-noir film. En forførende kvinde (uden samvittighed), en skarp agent i fedorahat og et koldblodigt mord. Forsikringsagenten Walter Neff (Fred McMurray) møder en dag den unge forførende Phyllis Dietrichson (en til lejligheden isblond Barbara Stanwyck), som vil tegne en livsforsikring for sin mand og derefter have hjælp til at iscenesætte en ulykke for at skaffe ham af vejen. Neff lader sig forføre og vil have både Phyllis og pengene, men efter mordet bliver deres forhold hurtigt præget af mistro. Sagen kompliceres yderligere, da Neffs overordnede, Barton Keyes, begynder at fatte mistanke. 

Kom til fødselsdag i Gentofte Kino og oplev ægte film- noir-magi! 

Fredag den 31. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Blade Runner Final Cut


Filmkritiker Christian Monggaard vil introducere visningen af Ridley Scotts Final Cut og af Blade Runner. Filmen er inspireret af Philip K. Dicks “Drømmer androider om elektriske får?” og er blevet guldstandarden for, hvordan futuristiske virkeligheder skildres på film i glødende neon til udødelige synth-toner af Vangelis.

Vi befinder os i et hyperfuturistisk Los Angeles, november 2019. Deckard (Harrison Ford) arbejder som Blade Runner, der fanger og tillintetgør ‘replikanter’ – kunstige mennesker. Replikanterne bliver mere og mere menneskeagtige, og da Deckard forelsker sig i en af dem, Rachael (Sean Young), befinder han sig i et eksistentielt dilemma. 

Vi viser også Denis Villeneuves umulige opfølger Blade Runner 2049 samme aften. Der vil være en gratis popcorn ved køb af billet til begge visninger, og Christian Monggard vil gelejde publikum videre fra originalværket med en introduktion til den næste film.

Søndag den 2. april kl. 16.30
Køb billetter her
Blade Runner 2049


I forlængelse af filmvisningen af Ridley Scotts Blade Runner Final Cut viser vi Denis Villeneuves umulige opfølger: Blade Runner 2049, der er et helt lille mesterværk i sig selv. Filmkritiker Christian Monggaard vil introducere visningen. 

Det er Ryan Gosling, der træder ind i rollen som LAPD politiassistent K, der skal opklare en hemmelighed, der kan efterlade samfundet i akut kaos. Arbejdet sætter ham på sporet af Rick Deckard (Harrison Ford), som har været savnet de sidste 30 år. Ridley Scott er executive producer på filmen, der har overrasket langt de fleste skeptikere. Villeneuve har bevist sit værd som sci-fi-mester med Arrival og Dune, og Blade Runner 2049 er en vanvittig, vild og spektakulær filmoplevelse. 

Søndag den 2.april bliver en rigtig Blade-Runner- helaften! Vi viser både Blade Runner Final Cut og Blade Runner 2049 samme aften, hvor du også kan se begge film med introduktion. Der vil være en gratis popcorn ved køb af billet til begge visninger.

Søndag den 2. april kl. 19.45
Køb billetter her
Gensyn med Paris –
forpremiere med instruktørbesøg


Vi får besøg af instruktør Alice Winocour til visningen af På gensyn med Paris den 3. april kl. 20.00. Hun vil introducere filmen i samtale med biografdirektøren fra scenen. Det er efterår i Paris. Mia (Virginie Efira) kører rundt i Paris på sin motorcykel, og på et tidspunkt vælger hun at søge ly for regnen på en bistro, hvor en dramatisk terrorhandling lige pludseligt finder sted. Tre måneder senere genbesøger hun bistroen for at bearbejde traumet. Mia forsøger samtidigt at rehabilitere sit forhold til Paris efter den dramatiske begivenhed, hvor hun tager beskueren med i Paris’ ikoniske gader, kunstmuseer, restauranter, cafeer og turistattraktioner.

Gennem dybe samtaler med hendes kæreste, elsker, venner, fremmede og terror-overlevende får publikum et indblik i den moderne kvindes overvejelser om familie, parforhold, karriere og storbyens kompleksitet. 

Mandag den 3. april kl. 20.00
Køb billetter her
Flyvende farmor


Nu kan du få et nostalgisk gensyn med Flyvende farmor eller en hyggelig førstegangsoplevelse i Gentofte Kino. Vi viser Flyvende farmor i samarbejde med Gentoftegade bibliotek.Evas far er flyveleder, og hendes mor er luftkaptajn. Deres sommerferie bliver aflyst, fordi der er for mange, som skal på ferie. I stedet stikker Eva af sammen med Farmor. De tager ud for at lede efter Farfar, som forsvandt efter tre dage og nætter med Farmor. Han faldt altid i søvn, når han var meget glad, så de fleste regner ikke med at se ham igen. Farmor er dog sikker på, at de vil mødes i Rom som aftalt for længe siden. På deres tur til lands, til vands og i luften møder Eva og Farmor mange sjove folk, bl.a. buschaufføren, som hellere vil køre sporvogn, skibskaptajnen, der ikke kan komme ud at sejle igen, den syngende motorcykelbetjent og ikke mindst Egon Egern fra fjernsynet.  

Lørdag den 25. marts kl. 10.00
Køb billetter her
Se flere kommende særarrangementer herFacebook
Link
Website

Tilmeld dig vores nyhedsbrev