Så nåede vi 2023, og vi ønsker jer et rigtig godt nytår. Vi har tænkt over, at tiden går hurtigere, jo ældre man bliver – og den er god nok, siger forskningen. Vi opfatter med alderen tiden anderledes, og derfor virker det som om, tiden går hurtigere og hurtigere. VI har også fundet den ugedag, hvor allerflest børn fødes – og vi ser på hvorfor. Endelig løfter vi sløret for Experimentariums kommende udstilling, Fremtidsmennesket, som åbner til sommer.

Flest børn bliver født om onsdagen

Der er knald i nytåret – og ikke kun med krudt. Den 31. december og 1. januar er nemlig de dage på året, hvor flest børn bliver undfanget. Mere overraskende kommer flest børn til verden på onsdage. Vi starter det nye år med et kig på moderne fødselsmønstre.

FÅ FORKLARINGEN

Derfor gik 2022 hurtigere end andre år

Hvis du synes, at tiden går hurtigere og hurtigere, er det ikke så mærkeligt: Din hjernes tidsoplevelse ændrer sig med alderen, så det virker som om årene går hurtigere og hurtigere.

LÆS MERE

Glæd dig til Fremtidsmennesket

Experimentariums kommende særudstilling ‘Fremtidsmennesket’, som åbner til sommer, zoomer ind på de nye, nære teknologier og spørger: Hvor langt vil du gå?

LÆS MERE

The Science Behind Pixar

For første gang i Europa: Kom og oplev videnskaben bag Pixars magiske animationsfilm, eksperimentér med filmskabernes værktøjer og bring Buzz Lightyear og andre Pixar-karakterer til live.

FÅ ET SMUGKIG

Køb årskort og få fri leg i hele 2023

Med et årskort til Experimentarium har du adgang til både The Science Behind Pixar, Fremtidsmennesket og alle de andre fantastiske ting, der sker på Experimentarium det næste år. Få dit årskort nu – du sparer også penge på biobilletter, mad og varer i butikken.

SE FORDELENE HER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev