Tove Ditlevsen døde for godt 45 år siden, men hendes forfatterskab er stadig spidende aktuelt og vedkommende. Hun skrev råt og kompromiløst om emner som psykisk sygdom, misbrug, begær og køn til et publikum, der måske ikke var helt klar til det.

Ditlevsens værker har dog fået en kæmpe opblomstring i de senere år, og nu har forfatter Jens Andersen skrevet en indsigtsfuld og omfattende portrætbog om hende.

I den anledning lægger han vejen forbi Hovedbiblioteket, hvor han byder på et kig ind i Ditlevsens flamboyante og kompromisløse liv. 

OBS. Der stadig billetter til foredraget med Cecilie Lind på onsdag på Gentoftegade Bibliotek, hvor hun fortæller om sin bog “Pigedyr”, der netop har vundet kritikerprisen, som den bedste danske bog i 2022.

 Find billet til Cecilie Lind her           Nordisk Råds Litteraturpris 2023 Nordisk-raads-litteraturpris-nominerede-2023.png 

Kirsten Hammann og Niels Frank er årets danske nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Og de er kommet i fornemt selskab med 12 værker fra de andre nordiske lande. Se hele listen her.

 Se alle årets nominerede bøger        Glamrock og artpop: Den britiske 70’er-scene    Glamrock-artpop.png    

Mandag den 6. marts kl. 17.00-18.30     Gentofte Hovedbibliotek

Tag med på en musikalsk tidsrejse, når vi sætter fokus på den engelske musikscene i 1970’erne, hvor The Beatles var opløst og glamrocken med David Bowie i spidsen havde gjort sit indtog.

John Nørskov fortæller om det skelsættende årti, spiller musik og viser koncertklip fra tidsperioden.

Gratis.

 Tilmeld dig glam og artpop her           Henrik Mikkelsen: En historie om mennesket    Henrik-mikkelsen-en-historie-om-mennesket.png    

Mandag den 6. marts kl. 19.00-20.30Gentofte Hovedbibliotek

Henrik Mikkelsen er medforfatter til bogen En historie om mennesket: Homo Sapiens og meningen med tilværelsen, som tager os med tilbage i tiden og ud i verden for at forstå den rolle, som “leg” har spillet i menneskets udvikling.Henrik kommer forbi Hovedbiblioteket og fortæller om bogen.

Entré: 25 kr.

    Køb billet til foredraget her           Bo Green Jensen om Michael Strunge    michael-strunge.png    

Tirsdag den 7. marts kl. 18.00-21.00     Jægersborg Bibliotek

Forfatter Bo Green Jensen var personlig ven med digteren Michael Strunge og var dermed vidne til hans liv og forfatterskab. 

I dette foredrag fortæller Bo Green Jensen om mennesket og forfatteren Michael Strunge og drager paralleller til blandt andre Rimbaud, David Bowie og Ian Curtis. 

Vi indleder foredraget med en visning af Torben Skjødt Jensens dokumentar om Michael Strunge, Væbnet med ord & vinger fra 2018.

Gratis.

 Tilmeld dig her           Foredrag: Jens Andersen om Tove Ditlevsen    Foredrag-Jens-andersen-om-tove-ditlevsen.png    

Onsdag den 8. marts kl. 17.00-19.00     Gentofte Hovedbibliotek

Hør Jens Andersen fortælle om den kompromisløse forfatter med udgangspunkt i sin nye portrætbog DITLEVSEN – EN BIOGRAFI.Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur, foredragsholder og forfatter til en lang række andre prisbelønnede biografier om bl.a. H.C. Andersen, Dronning Margrethe, Astrid Lindgren, Kronprins Frederik og Kim Larsen.

Entré: 25 kr.

 Find billet til foredraget her           Quiz i Vangede    quiz i Vangede.jpg    

Onsdag den 8. marts kl. 19.00-21.00    

Vangede Bibliotek

Kom og vær med, når vi denne aften skal quizze om alt mellem himmel og jord. Kategorierne består af en blanding af værternes påfund, aktuelle emner og publikumsønsker. 

Hvis du ikke har et hold i forvejen, så meld dig bare til alligevel – vi finder et til dig.  

Gratis.

 Tilmeld dig quiz-aften i Vangede her           LØRDAGS.DOK: Kaos i Kina    loerdags-dok-kaos-i-kina.png    

Lørdag den 11. marts kl. 10.30-12.00     Gentoftegade Bibliotek

I 2008 investerer den kinesiske regering 586 milliarder dollars i infrastruktur for at holde gang i økonomien under finanskrisen. I Hunan-provinsen står et privat entreprenørfirma for byggeriet af sektion 14 i et gigantisk motorvejssystem. 

Med unik adgang har instruktør Zhang Zambo fulgt byggeriet over en 4-årig periode. Motorvejen skal bygges på bekostning af private hjem og ordentlige vilkår for arbejderne. 

Problemerne eskalerer, da entreprenørfirmaet kommer i konflikt med de lokale vejmyndigheder. De har hyret lokale gangstere til at tæve arbejderne, og det får alvorlige konsekvenser.

Gratis – ingen tilmelding

 Se hele LØRDAGS.DOK programmet her           Biblioteket anbefaler: Bogen Snelandet    yasunari-kawabata-snelandet.png    

Vores litteraturformidler Paul har læst Snelandet af Yasunari Kawabata og han beskriver den som en stemningsfuld og bevægende roman, der med en klar og skarp prosa udfolder skønheden i omgivelserne og det komplekse, stille og smertefulde forhold, der udvikler sig mellem bogens karakterer.

 Læs hele anmeldelsen her           Det sker også på bibliotekerne:    

Bøger og barselMandag den 6. marts kl. 10.30-12.00 på Vangede Bibliotek

Quiltning for alleMandag den 6. marts kl. 11.00-13.00 på Jægersborg Bibliotek

Fransk salonOnsdage i lige uger kl. 16.00-17.30 på Ordrup Bibliotek

StrikkecaféTorsdage i lige uger kl. 14.00-17.00 på Gentofte Hovedbibliotek

Forfattere om fredagenFredage kl. 14.00-16.00 på Vangede Bibliotek

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev