Hvad kendetegner egentlig vinene fra det spanske vindistrikt Toro? Det er først og fremmest vin med stor fylde og en rigtig god integreret syre, så balancen er simpelthen spot on. Typisk opdager man mørke, modne frugter, en smule marmelade med et strejf af sødme og lakrids, og så er fadlagringen på amerikanske fade nærmest obligatorisk. Kort fortalt: Perfekte vintervine!
Har du fået lyst til at prøve Toro, så afspejler vinene fra Francisco Casas området på bedste og ærligste vis. Det er ret høj kvalitet, men stadig til fornuftige penge. Vi håber du kan lide dem 😊
Los Bayones 2018 Finca La Manga
Forrygende “fuldblods-spanier” med masser af power og krydderi! I smagen er det en tør, silkeblød og afbalanceret vin, hvor kompotfrugt og de røgede aromaer fra 14 måneders fadlagring især kommer til udtryk.
Som skabt til rødt kød, vildt, lam eller krydrede gryderetter.
Camparrón Reserva 2015 Toro
Trods næsten 15% alkohol opleves vinen nærmest mild og slet ikke anmassende. Masser af røde bær og lækker friskhed. Lagret i amerikanske tønder i 12-15 måneder.
En flot tæmmet Toro-vin, som vil blive gode venner med næsten alle serveringer med lam, okse eller gris.
Viña Abba 2017 Toro
Kongevin fra Toro – både kvalitet og anmeldelser overmatcher mange af de berømte vine fra nabodistriktet Ribera del Duero!
Druerne kommer fra over 40 år gamle vinstokke, og vinen har fået 14 måneders fadlagring. Vinen smager fantastisk nu efter 6 års modning – og især til solide kødretter.
Kort om Toro: De fleste kender vinene fra Rioja, Ribera del Duero og Priorat. Men mange har endnu til gode at få øjnene op for den relativt nye region Toro, som ligger i det nordvestlige Spanien.
Regionen ligger i den vestlige ende af Castilla y Leon langs Douro-floden (Ribera del Duero) og fik officielt DO-status i 1987. Klimaet i Toro er ekstremt og har en meget kort vækstsæson på grund af dens sommervarme. Det er meget varmt og tørt i sommermånederne og meget koldt om vinteren.
Rødvinene laves på Tinta de Toro (Tempranillo) og klassificeringen af vine er den samme som i Rioja, hvor man har de samme krav til fad- og flaskelagring. Reglerne for Crianza (lagret to år med seks måneder på tønde), Reserva (lagret tre år med et år på tønde) og Gran Reserva (lagret fem år med to år på tønde) gælder stadig.
Vin fra Toro appellerer primært til dem som holder af store, dristige vine, som laves på den traditionelle metode, men også på de mere innovative ”new world”-metoder. Selvom frugtprofilen er lidt mørkere end i Rioja-vinene, vil de helt sikkert behage de fleste med deres modne frugt og helt tydeligt præg af egetræslagring.
Holte Vinlager