Sommeren er på hæld, men den er ikke slut – den smukke sensommer har vi lidt endnu, og Thorbjörg Hafsteinsdottir, der er uddannet sygeplejerske, ernæringsterapeut, life-coach og yogalærer, har forfattet følgende, der kan tjene som inspiration til på bedste vis at forberede efterårets og vinterens komme: 

“Selvom jeg langt fra er mæt af sol og varme så glæder jeg mig alligevel til tusmørke, vanter og stearinlys.

Jeg har nydt den korte sommer, især de tre uger derhjemme i Island, som jeg plejer, i min vidunderlige Adalvik. Den smukke og uberørte natur, stillheden, fri for veje, biler eller forbindelse til verden udenfor. Hver dag er som at være både tilskuer og deltager i en af David Attenborough´s naturfilm. Tænk at være så priviligeret at gå tur med vilde polar ræve, følge med de nysgerrige og sjove sælers liv og leg i bugten lige uden for vinduet og opleve falke kæmpe om deres bytte, daglige bade i det kolde Atlanterhav og vandre i bjerge og klipper. Det er ikke bare en ferie, hvor jeg oplader batterierne, men et retreat for krop, sjæl og ånd. Jeg ville ønske at jeg kunne tage dig med en dag! Hvem ved!

Glæden ved rutiner

Jeg er god til rutiner, har haft mange år til at øve mig. Det er så befriende og nemt, når autopiloten er slået til, og du ikke skal bruge så meget energi på at tænke og fundere over, om du gider, har tid, om det kan betale sig o.s.v. Du gør det bare. Sunde rutiner anbefaler jeg varmt og underviser i på mit nye opdaterede online kursus, som begynder 2. oktober. Sund og stærk overgang på seks uger!

Sådan ser mine morgen- og formiddagsrutiner ud:

Står op kl 6-7

Det gør jeg hver dag. Af flere grunde. Jeg træner kl 7 fire gange om ugen. At stå op på samme tidspunkt hver morgen giver bedre søvn uden afbrydelser. Det er vigtigere end altid at gå i seng på samme tidspunkt. Jeg sørger dog for, at få mindst 7 timer søvn.

Jeg laver blide stræk i fem minutter

Det går helt enkelt ud på at bevæge kroppens samtlige led; hals og nakke, arme, hofter og lænd, knæ (stå med let bøjede knæ og brug hænderne til hjælp med at rulle først den ene vej og så den anden), ankler og tæerne også!

Æble Cider Eddike i vand

1 spsk eddike i stort glas ikke helt koldt vand. Godt for blodsukker balance og insulinfølsomhed, fedtforbrænding og fordøjelsen.

Morgentoilette

Jeg renser mit ansigt med mild sæbe – i øjeblikket bruger jeg Cera Ve SA Smoothing Cleanser fra apoteket.

Før træning

Kollagen pulver 10 g + creatine 5 mg + glycine 5 mg blandet i vand.
Træning i en time: Hiit (high intensity interval training) udenfor i Fælledparken.

Efter træning

Valle protein pulver (Whey protein powder), rystet i vand. Ikke på træningsfri dage.
Tilskud; Spermidine, Berberine, NAC, DIM, D-vitamin. EQ Omega-3 fiskeolie. For energi, gener, inflammation og hormoner.

Bad og hudpleje

Til ansigt bruger jeg Matryxil 10% HA først og så Cera Ve Facial Moisturising Lotion m SPF 30.

Smørkaffe

Den kender alle efterhånden! Hvis ikke, finder du opskrift i min nye bog: “Sundhed har ingen alder”.

Arbejde i fem timer afbrud af korte “trænings snacks”

Jeg spiser ikke snacks, men nyder effekten af træningssnacks. Undersøgelser viser, at korte 2 minutters træninger x antal gange i løbet af dagen er super effektive for metabolisk sundhed, hjertet, og insulinfølsomhed samt øger udholdenhed og forebygger de uønskede ændringer, der kan ske i muskler, når man sidder alt for længe uden at bruge dem. Use them or lose them! Prøv f.eks. armbøjninger og squats, “sprællemand”.

Vand

1 1/2 l. vand indtil kl 13.

Grønt eller rød juicepulver inden jeg spiser frokost

For at optimere aktive plantestoffer til hormonbalance, inflammation og energi. Jeg spiser ikke grøntsager nok til at dække mit behov.

Ostevafler

De er så nemme at lave, smager godt, er sukkerfri, glutenfri og ketoflexible, og du kan variere dem på mange måder, som madvafler eller snack til eftermiddagen. Bag dem alle på een gang og opbevar dem i køleskab, eller stil dejen på køl og bag én ad gangen, og nyd den mens den er lun.

Fire til fem stk.

 • 100 g mandelmel
 • 50 g glutenfri havregryn
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 50 g reven ost
 • 4 spsk olivenolie, koldpresset (eller smør)
 • 1 dl vand (eller plantemælk hvis det er dessert)
 • Salt
 1. Rør dejen sammen. Den skal ikke være for tynd, men forholdsvis tyk.
 2. Bag i smurt vaffeljern, i den tid det nu tager i dit.
 3. Kom det pålæg på, du har lyst til; f.eks. parma skinke, tomat og agurk, eller avocado, mayo og purløg.

Skip evt. osten i dejen og erstat den med lidt kanelpulver, og nyd den med sukkerfri syltetøj og pisket fløde. I weekenden kan jeg også godt finde på at nyde den som en amerikansk pandekage med smør og Sukrin.sirup på.”

Med funktionel medicin som grundlag for ernæringsterapi tilbyder Thorbjörg også private konsultationer, udbyder kurser og forfatter bøger. Læs meget mere her.

Foto: Thorbjörg. Pressefoto.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev