Klassisk Kubrick og danske filmpremierer i Gentofte Kino. Glæd dig til masser af spændende oplevelser i biografmørket.



Denne uge byder på en række spændende forpremierer og premierer i Gentofte Kino. Kom til premiere på Hella Joofs Meter i sekundet, til
forpremiere på en helt ny fortolkning af Thorbjørn Egners højtelskede børneklassiker Folk og røvere i Kardemomme By og til forpremiere på den danske film om kvindeanstalten på Sprogø – Ustyrlig. Lige om lidt, den 8.februar, bliver der også hed forpremiere på Magic Mike’s Last Dance

Der bliver også mulighed for at opleve Stanley Kubrick’s mest kontroversielle mesterværk, A Clockwork Orange, til klassikersøndag den 5. februar.
 The Banshees of Inisherin har fået hele ni Oscar-nomineringer, med Colin Farrell og Brendan Gleeson i hovedrollerne som et umage (u)vennepar på en afsidesliggende irsk ø. Du kan stadig se Andreas Koefoed og Jørgen Leths jazzdokumentar Music for Black Pigeons, en hyldest til jazzmusik og improvisation.
Vi fortsætter også visningerne af Damien Chazelles fængende kærlighedsbrev til Hollywood: Babylon,  og det historiske drama Wannsee-konferencen, der dykker grundigt ned i de bureaukratiske tandhjul, der traf beslutningen om at udføre historiens største massemord. Ikke mindst kan du stadig nå at opleve Tom Hanks elskværdige gnavpot i A Man Called Otto.
Læs mere videre i nyhedsbrevet.


Hjemmeside
Print ugens program
Se alle forestillinger
UGENS VISNINGER
Premiere:
Meter i sekundet



Meter i sekundet af Hella Joof, er den rørende fortælling om at finde sig selv på udebane i nye omgivelser. 

Der bliver vendt op og ned på Maries liv, når hun skal flytte fra bylivet i København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs store kærlighed har fået job som højskolelærer. Han bliver opslugt af højskolelivet, mens Marie udsættes for noget af et kulturchok og ikke føler, hun bliver accepteret af de lokale. Hun begynder dog langsomt at tilpasse sig og lærer at lytte mere, end hun taler. Måske er Velling alligevel et sted for hende?
Meter i sekundet er en film om at falde til i de korte sætningers land – og om at finde sig selv.
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Forpremiere:
Folk & røvere i Kardemomme By



Vi inviterer til forpremiere på Folk og røvere i Kardemomme By i Gentofte Kino.

Kardemomme By er en dejlig by med verdens flinkeste politimand og sin helt egen sporvogn, men alt er ikke idyllisk i den lille by. De tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan truer med at gøre byen lidt mindre hyggelig ved at stjæle de ting, de har brug for, fra byens butikker og beboere. Når der sker noget helt uventet i Kardemomme By, får de tre røvere en chance for at bevise, at de måske alligevel ikke er så slemme. Glæd dig til at opleve Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en helt ny animationsfilm for hele familien.
Sådan har du aldrig set de tre røvere, tante Sofie og politimester Bastian før, og alle de velkendte sange kommer i ny skikkelse i denne farverige animationsfilm!
Lørdag den 4. februar kl. 10.00
Køb billetter her
Forpremiere:
Magic Mike’s Last Dance



Steven Soderberghs Magic Mike’s Last Dance er det sidste hede kapitel i fortællingen om Magic Mike.

Magic Mike (Channing Tatum) er efter flere års pause fra rampelyset klar til at træde ind i rollen som alle kvinders våde drøm. Salma Hayek spiller en stenrig, magtfuld kvinde, der giver ham et tilbud, han ikke kan afslå. Sammen rejser de til London for at genoplive karrieren og træne hotte nye dansere til et vildt show, men så opdager han det virkelige formål med turen…
Kom til forpremiere på Magic Mike’s Last Dance i Gentofte Kino og lad dig rive med.
Onsdag den 8. februar kl. 20.00
Køb billetter her
Forpremiere:
Ustyrlig



Vi inviterer til forpremiere på Ustyrlig af Malou Reymann (En helt almindelig familie) i Gentofte Kino. 

Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. Vi følger den vilde og uregerlige Maren, der bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø som 17-årig. Opholdet har dog den modsatte effekt på Maren, der opildner Sørine, som efter 6 år på anstalten er blevet tilpasset tidens normer. Langsomt får de opbygget et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine.
Ustyrlig er en fortælling om retfærdighed og håb, baseret på virkelige hændelser fra kvindehjemmet på Sprogø i 1930’erne.
Mandag den 6.februar kl. 20.00
Køb billetter her
Klassikersøndag:
A Clockwork Orange



A Clockwork Orange (1971) skulle blive en af mesterinstruktør Stanley Kubricks mest kontroversielle film. Filmen blev trukket fra britiske biografer, og forbudt i flere lande på grund af sin eksplicitte skildring af ungdomsvold. Filmen er baseret på Anthony Burgess’ roman med samme navn. Den opfinder sit helt eget sprog – Nadsat – en blanding af russisk og cockney, som ungdomsbanderne taler i fortællingen.
Den kriminelle Alex lever i et fremtidsdystopisk samfund, hvor han hænger ud på den lokale mælkebar med sine ‘Drooger’, klædt i overalls og bowlerhatte. Han får sit kick fra porno, vold og Beethoven, men en dag bliver han pågrebet, og straffen bliver mindst lige så nådesløs som hans forbrydelser.
Med en glimrende Malcolm McDowell i hovedrollen som Alex DeLarge, uforglemmelige synth-toner, futuristiske 70er-omgivelser og ikoniske kostumer af Kubricks faste kostumedesigner Milena Canonero, er filmen blevet legendarisk og et absolut must for alle filmelskere.
Søndag den 5. februar kl. 20.00
Køb billetter her
The Banshees of Inisherin



The Banshees of Inisherin er en sort komedie om afbrudt venskab på en afsidesliggende irsk ø. Anmelderne er svært begejstrede for den vilde venskabsfortælling, der har fået seks stjerner i Filmmagasinet Ekko og er blevet nomineret til ni Oscar-priser. 

Vi følger de to bedste venner, Padraic (Colin Farrell) og Colm (Brendan Gleeson), der står over for en livsomvæltende konflikt, da Colm pludseligt beslutter sig for at afslutte deres venskab. Padraic forsøger fortvivlet at finde ud af, hvad der er årsagen, og konflikten eskalerer i takt med, at han tilnærmer sig Colm på stadig mere insisterende vis.
The Banshees of Inisherin er instrueret af den Oscar-vindende instruktør Martin McDonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Babylon



Oscar-vinder Damien Chazelle (La La Land, Whiplash), er tilbage med en ny storslået film om store drømme: Babylon. Hollywoodfilm om film er en egen lille genre i sig selv, og Babylon er blevet et fængende kærlighedsbrev til filmbyen og dens utrættelige maskineri. Filmen var nomineret til fem Golden Globe-priser og vandt prisen for bedste originalmusik, komponeret af Chazelles efterhånden faste komponist, Justin Hurwitz. 

I Babylon tager vi på en vild tidsrejse tilbage til midten af 1920erne, hvor vi følger den aspirerende skuespillerinde Nellie LaRoy, der drømmer om sit store gennembrud. En dag sniger hun sig ind på en sydende branchefest, hvor alle de store Hollywood-stjerner befinder sig, og champagnen flyder i blide strømme. Her møder hun blandt andet tidens største stumfilmidol, Jack Conrad (Brad Pitt). Der hviler dog en uro over festlighederne, da lydfilmen er ved at melde sin uigenkaldelige ankomst i Hollywood, og hierarkiet i drømmernes bliver nu ændret nådesløst.
En overdådig, medrivende film om store ambitioner i drømmemaskinen Hollywood.
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Wannsee-konferencen



Wannsee-konferencen er den gribende fortælling om de bureaukratiske begivenheder, der fik Holocaust som direkte konsekvens. Matti Geschonneck præsenterer os for helt almindelige mennesker, hvis handlinger bliver monstrøse, idet de kommer frem til den ‘endelige løsning på det jødiske spørgsmål’, under den såkaldte Wannsee-konferencen, den 20. januar 1942. Invitationen lød på morgenmøde med efterfølgende morgenmad og var planlagt af topnazisten Reinard Heydrich. I skuespiller Philipp Hochmairs gestaltning er han karismatisk og charmerende, og tilsyneladende langt fra det uhyre hans handlinger reflekterer.
Filmen består af en række fantastiske skuespilpræstationer, og fremragende håndværk i alle led af produktionen.
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
A Man Called Otto



A Man Called Otto har modtaget strålende kritik fra de danske anmeldere. Berlingskes anmelder skriver, at den er “Lige det, der kan jage vinterdepressionen på flugt”, og Filmmagasinet Ekko omtaler den som “Et hjertevarmt kram og tiltrængt påmindelse om livets skønhed”.
Otto Anderson (Tom Hanks) er en gammel, gnaven enkemand, der gør tingene på en helt bestemt måde. Han ejer ikke den store tolerance eller forståelse for, at tingene kan gøres på andre måder. Da en livlig ung familie flytter ind ved siden af, møder han den kvikke og højgravide Marisol, hvilket fører til et usandsynligt venskab, der vender op og ned på hans verden og sorte livssyn.
Oplev en sjov og hjertevarm historie med en fantastisk Tom Hanks i hovedrollen, om hvordan nogle familier kan komme fra de mest uventede steder.
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Music for Black Pigeons



 Music for Black Pigeons, instrueret af Andreas Koefoed og Jørgen Leth, søger ind til musikkens kunstneriske kerne og de bagvedliggende kreative processer.

Filmen har den danske jazzmusiker og komponist Jakob Bro som omdrejningspunkt – sekunderet af nogle af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere, heriblandt Bill Frisell, Lee Konitz og Midori Takada. Men er det overhovedet muligt at sætte ord på musikkens væsen? Filmen handler om at være til stede i nuet, om at spille og improvisere, om at videreføre arven fra generationer af jazzpionerer.

Filmholdet har fulgt Jakob Bro gennem 14 år, og overværet hans musikalske møder med musikere på tværs af generationer og landegrænser.
Gennem Bros kompositioner udforsker filmens karakterer musikkens rum, og giver poetiske, livsbekræftende og humoristisk svar på i hvert fald nogle af de spørgsmål, der stilles.
Onsdag den 1. februar kl. 17.15
Køb billetter her
Mumier på udebane



Opdag en spændende verden i Egypten, hvor der findes en 3000 år gammel by beboet af mumier, langt under jorden.

I i Mumier på udebane skal prinsesse Nefer giftes med Thut, men det er der ingen af dem, der har særligt meget lyst til. Nefer vil gerne have sin frihed, og Thut bryder sig ikke om forpligtelser. Det er dog gudernes ønske, og derfor skal de to giftes indenfor syv dage med den vielsesring farao har skænket Thut. I mellemtiden bliver der gennemført en arkæologisk ekspedition på overfladen, hvor Lord Silvester Carnaby finder en vielsesring i en egyptisk grav. Nu kan han endelig blive berømt arkæolog og opdager, men ringen har vist allerede en ejer. For at finde ringen og opfylde gudernes vilje, skal Thut, hans yngre bror Sekhem, kæle-krokodillen Croc og Nefer, kravle op på overfladen til den menneskelige verden. Dermed følger vi tre mumier på udebane, der skal infiltrere det moderne London og genfinde ringen, som Carnaby har fundet.
Vælg visning og find billetter:
Køb billetter her
Operakino:
Rosenkavaleren – fra Berlin Statsopera 2020



Oplev Rosenkavaleren fra Berlin Statsopera 2020 i biografen. I denne elegante forestilling ved wieneraristokratiet skal vi opleve allehånde fortrædeligheder i de fine familier. Den ubehøvlede baron Ochs auf Lerchenau afbryder sin kusine Feldmarskalindens morgen-tête-à-tête med sin unge elsker Octavian, for at få hende til at hjælpe med sine bryllupsplaner, som er mere drevet af økonomiske interesser. Han ved ikke, at Octavian, der er bestemt til at være rosernes kavaler, senere vil forelske sig i selve bruden…
Under overfladen af sin let strømmende dialog og overdådig musik udforsker Rosenkavaleren udviklingen blandt de menneskelige relationer, både personlige og samfundsmæssige. Begyndende med den skandaløse kærlighedsaffære for unge Octavian og den ældre, fortryllende Marskalinde, udvikler Octavian sit ungdommelige incitament til romantisk kærlighed.
Søndag den 5. februar kl. 10.00
Køb billetter her
KOMMENDE SÆRARRANGEMENTER
Klassikersøndag:
Sheriffen skyder på det hele



Sheriffen skyder på det hele (1974) er en hysterisk morsom parodi på Hollywoods mange episke westernfilm. Et vanvittigt karaktergalleri og en perlerække af mindeværdige action-scener er med til at gøre Sheriffen skyder på det hele til en vild filmoplevelse.
Filmens store helt er den sorte jernbanearbejder Bart (Cleavon Little), der bliver udnævnt til den første sorte sherif i byen Rock Ridge, i stedet for at blive hængt. Han har dog lidt svært ved at blive accepteret i byen, men får sat sig i respekt ved hjælp af revolvermanden Waco Kid (en formidabel Gene Wilder). Det viser sig imidlertid, at Barts udnævnelse som sherif er et led i den grådige jernbaneudvikler Hedley Lamarrs korrupte plan om at gøre Rock Ridge ubeboelig. Instruktør Mel Brooks spiller selv en lille rolle i filmen som skeløjet, sexistisk guvernør.
Oplev Mel Brooks’ forrygende western-parodi på det store lærred i Gentofte Kino.
Søndag den 26. februar kl. 16.30
Køb billetter her
Fuglekrigen i Kanøfleskoven



Fuglekrigen i Kanøfleskoven (1990) vises i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek.
Om det righoldige fugleliv i en stor skov. Idyllen i skoven er hele tiden truet af den grumme rovfugl Fagin, men de to små fugle Oliver og Olivia vil bekæmpe ham. De andre fugle er uvillige til at hjælpe, både den gnavne ugle, der ligner W.C. Fields, gråspurven Betty og den musikalske måge Armstrong. Til gengæld får de hjælp fra musene Ingolf og Frederik, som forfremmes til fugle.
Lørdag den 25. februar kl. 10.00
Køb billetter her
Rumrejsen år 2001



Rumrejsen år 2001 (1968) står som en af filmhistoriens mest citerede sci-fi-mesterværker; en hypervisuel rejse gennem tid, rum og menneskehedens udvikling. Filmen blev banebrydende med sin brug af specialeffekter og realistiske skildring af verdensrummet, der aldrig før var blevet set på biograflærredet.
Året er 2001. En flere millioner år gammel monolit bliver opdaget lige under månens overflade, og en gruppe astronauter får hjælp af AI-maskinen HAL-9000 til at udforske nærmere. Rumrejsen går til Jupiter for at finde den mystiske monolits ophav, men på rejsen bliver astronauterne konfronteret med sin egen eksistens i mødet med supermaskinens intelligens og verdensrummets uendelighed.
Oplev Stanley Kubricks epokegørende rumodyssè på det store lærred i Gentofte Kino.
Fredag den 10. marts kl. 20.00
Køb billetter her
Se flere kommende særarrangementer her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev