En ny opgørelse fra HOFOR viser, at københavnernes varmeforbrug i vintermånederne er knapt syv procent lavere end samme måneder for et år siden. Forsyningsselskabet opfordrer københavnerne til at holde fast i de gode energivaner.

Villakvarter i København.png
Villakvarter i København., foto: HOFOR

Mange københavnere har sandsynligvis haft godt gang i de uldne sokker, sweateren og tæppet de seneste tre vintermåneder.
 

En ny opgørelse fra HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, viser, at københavnerne i gennemsnit har brugt knapt syv procent mindre varme i december, januar og februar sammenlignet med sidste år.

Det fortæller områdechef for Fjernvarme i HOFOR John Halkjær Christensen:

“Københavnerne har lyttet til det gode råd om at skrue ned for varmen. Vi kan nu se, at der er skruet en til halvanden grad ned i hele byen, og det er godt gået,” siger han.

19 grader er ikke helt skævt

HOFOR har siden september opfordret de cirka 665.000 fjernvarmekunder til at skrue varmen ned på 19 grader både derhjemme og på arbejdspladsen.

“For hver grad man skruer ned, sparer man fem procent på varmeregningen. Men for at sikre et godt indeklima skal man ikke komme ned under 19 grader. Husk også god udluftning – gerne med gennemtræk,” forklarer John Halkjær Christensen.

Vigtigt at fortsætte med at spare

Selvom københavnerne godt kan være stolte af, at de har brugt markant mindre varme, så minder John Halkjær Christensen om, at varmesæsonen – og energikrisen – ikke er slut endnu.
 

“Varmesæsonen slutter først i midten af maj, og derfor er der masser af energi og penge at spare den kommende tid. Næste varmesæson kan også give udfordringer, så vi opfordrer københavnerne til at holde fast i de gode vaner og lidt lavere temperaturer,” siger områdechefen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev