Gentofte Sportspark vejskilt

Her i Gentofte er der mange gode muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug. På for eksempel genbrugsstationen på Ørnegårdsvej 15, hvor du kan komme af med mere end 40 forskellige typer affald og 89% af affaldet bliver genanvendt til nye produkter.

Genbrugsstationen har desuden nedsænkede containere i niveau med vejen, så affaldet ikke skal bæres op, men let kan smides i.

Udover det har genbrugsstationen gjort det meget let at rengøre bil og trailer efter et læs affald til genbrug ved “Pitstoppet” hvor du kan støvsuge og tørre bilen og traileren af. Genbrugsstationen har åbent hver dag til klokken 18.00 – også søndag og helligdage.

Gentofte kommune har også en anden smart løsning – nemlig deres Miljøboks. På hjemmesiden  er det muligt at tilmelde sig, til at få samlet sit farlige affald eller elektronik op lige ved hoveddøren. Efter tilmelding vil der blive leveret en boks som bliver så vil blive afhentet hvert 3. måned. Dette er gratis, og kræver kun at du klikker på linket og tilmelder dig. Dermed behøver du ikke engang at forlade hjemmet for at komme af med affaldet.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Gentofte opstillet batteribokse. Dermed kan du hvis du alligevel skal ned og handle tage batterier og elektronikken med dig og aflevere det på vejen.
Der findes forskellige genbrugsforretninger i Gentofte. Disse tager imod din elektronik der ikke er gået i stykker. De bliver især glad for legetøj, konsoller, lamper og så videre.
Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook findes både salgsider og “Gives-væk-sider” for Gentofte og omegn.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet nedenstående “infografik” for at give fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge.

Elektronisk affald

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev