Stem på biblioteket, nye bogbørser, jazzklub, mikroforlag, exofiktion, Otto Leisner, koncert …

Kommunal- og regionsrådsvalget er lige rundt om hjørnet, og 8. november kl. 19.00-20.30 inviterer Gentofte Kommune traditionen tro alle interesserede til valgdebat i Rådhushallen. Dørene åbnes kl. 18.30, hvor der er valgcafe og mulighed for at møde de opstillede partier.
Husk i øvrigt at du frem til 12. november kan brevstemme på bibliotekerne i den betjente åbningstid. Læs mere HER.
Vi glæder os til at se jer på bibliotekerne.
MVH Gentofte Bibliotekerne
Indvielse: Nye bogbørser i Gentofte
Tirsdag den 9. november kl. 16.00-16.45
Vangede Station
Kig forbi til taler og en god bog, når borgmester Michael Fenger og antikvarboghandler H.H. Børthy indvier den nye bogbørs på p-pladsen ved Vangede Station.
Gentofte Kommune har siden 2013 haft fem populære bogskabe til deling af gode, brugte bøger, og nu kommer der tre nye i kommunen.
Læs mere HER
Gentofte Jazzklub: Jazzens guldalder i Danmark
Mandag d. 15. november kl. 17.00-18.30Gentofte HovedbibliotekDa jazzen kom til Danmark i 1920’erne, opstod der i de følgende årtier en gylden periode på den danske musikscene. En periode, som efterfølgende har fået tilnavnet dansk jazz’ “guldalder”.
Inspireret af navne som Count Basie og Duke Ellington begyndte unge jazzmusikere at gå nye veje, og der dukkede nye navne op som Svend Asmussen, Børge Roger Henrichsen og Leo Mathisen.
Gratis. Læs mere og tilmeld dig HER
Mikrofest med oplæsning & musik
Tirsdag d. 16. november kl. 16.50-19.00Gentoftegade Bibliotek
Mikroforlagene stormer frem i disse år, og derfor har vi inviteret onlineboghandlen Mikrofest og to forfattere fra mikroforlagene. Jonas Villumsen og Lars Emil Foder er begge forfattere og sanger/sangskrivere. De spiller hver især nogle af deres sange, og læser op fra deres værker. Christel Sunesen fra Mikrofest fortæller om de 39 mikroforlag, som er med i deres fællesskab, om hvad der driver forlagene, og hvilke bøger du skal læse?
Gratis. Læs mere og tilmeld dig HER
Ind i mørket med Knud Romer
Onsdag den 17. november kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek
Den danske forfatter Knud Romer er ved at blive blind. Grøn stær har ædt synet på hans højre øje, og synet på det venstre er stærkt nedsat. Hvordan taler vi sammen, når vi ikke kan se hinanden? Og hvordan lytter vi, når vi ikke danner os et forhåndsindtryk af den, vi taler med? Det undersøger Knud Romer denne aften, hvor vi slukker al lyset og byder en hemmelig gæst velkommen i mørket. I løbet af samtalen bliver publikum (måske) opmærksomme på, hvem gæsten er.
Entré: 95 kr. Læs mere og køb billet HER
Foredrag: Umberto Ecos Rosens navn i filosofisk kontekst
Torsdag den 18. november kl. 17.00-18.30Dyssegård BibliotekUmberto Ecos romaner er som dybe, krinkelkrogede labyrinter, som fængsler læserne fra første til sidste side. Med udgangspunkt i klip fra filmatiseringen af Rosens navn fra 1986, anlægger aftenens foredragsholder, forfatter og lektor i historie, matematik og filosofi, Nikolaj Pilgaard Petersen, en idéhistorisk og filosofisk vinkel, herunder Aristoteles’ og Platons tænkning i relation til det enkelte menneskes liv og eksistens.
Gratis. Læs mere og tilmeld dig HER
Debat: Skal vi skrive kolonihistorien om?
Torsdag d. 18. november kl. 18.30-20.00 Gentofte Hovedbibliotek
Har Danmark et fremmedgjort forhold til sin kolonifortid, og hvordan kommer vores koloniale fortid til udtryk i dag?
Vær med, når historiker Louise Sebro og debattør og jurist Mary Consolata Namagambe debatterer dette, og svarer på spørgsmål fra publikum. Gentofte Lokalarkiv er vært og giver eksempler på synlig og usynlig kolonihistorie i Gentofte.
Entré: 35 kr. Læs mere og køb billet HER
Undskyld på japansk – krig og fred i solens rige
Torsdag d. 18. november kl. 18.30-20.30Jægersborg BibliotekKom til foredrag med forfatter og foredragsholder Asger Røjle Christensen om det moderne Japans håndtering af sin krigshistorie fra Anden Verdenskrig og problemerne i forholdet mellem Japan og dets nabolande, der bestemt ikke er blevet færre i de senere år.
Gratis. Læs mere og tilmeld dig HER
Bogcafé i Ordrup
Torsdag d. 18. november kl. 19.00-20.30Ordrup Bibliotek
Få inspiration til efterårets læsning, når Gentofte Bibliotekerne inviterer til bogcafé. Med en personlig indfaldsvinkel præsenterer bibliotekets læseglade personale et bredt udvalg af deres største læseoplevelser i år.
Gratis. Læs mere og tilmeldig dig HER 
Foredrag om Otto Leisner: Tv-monopolets gentleman
Lørdag d. 20. november kl. 11.00-13.00 Ordrup Bibliotek
Kom til en munter og nostalgisk formiddag, hvor forfatter og journalist Brian Iskov fortæller om Otto Leisner. Manden, der hele sit liv kæmpede for at skabe respekt omkring folkeligheden.Foredraget bliver akkompagneret af en pianist, og du kan se klip fra en række klassiske Leisner tv-øjeblikke. Brian Iskov er forfatter til biografien Otto Leisner – tv-monopolets gentleman.
Gratis. Læs mere og tilmeld dig HER
Exofiktion: Christina Hesselholdt, Jesper Wung-Sung og Rakel Haslund-Gjerrild
Lørdag d. 20. november kl. 10.00-12.00 Gentofte Hovedbibliotek
Exofiktion er et modsvar til den autofiktives indadvendte blik. Nu vender flere forfattere blikket udad mod en virkelig person og sætter historien i en fiktiv ramme. I flere nyere danske udgivelser digter forfatterne videre på forskellige kunstneres liv og kaster især lys på de mennesker, der omgiver dem.
Mød forfatterne Jesper Wung-Sung, Christina Hesselholdt og Rakel Haslund-Gjerrild og hør om værkerne Kvinde set fra ryggen, Vivian og Adam i paradis. Dagens moderator er Klaus Rothstein.
Entré: 65 kr. Læs mere og køb billet HER
Koncert: Hexis // Telos // TRWLR
Lørdag d. 20. november kl. 21.00-23.00Gentofte Hovedbibliotek
Hexis har spillet mere end 700 koncerter fra Færøerne til New Zealand og fra Cuba til Mongoliet. Deres særlige lyd kombinerer energien fra hardcore black metal, sludge og doom, og intensiteten gør det umuligt at holde legemet i ro. Telos bevæger sig i det samme musikalske univers, men med mere komplekse rytmer og halsbrækkende temposkift, mens TRWLR spiller blackened metal med fokus på kolde, dystre riff og dissonante brøl.Gratis. Tilmelding HER
Online-alternativer til arrangementer
Siden februar måned har Gentofte Hovedbibliotek tjekket skrivepulsen på over et halvt hundrede forfattere. Vi fortsætter succesen i november og december måned, hvor Hovedbibliotekets litteraturkonsulent Signe Pallisgaard hver fredag, oftest kl. 11.00, interviewer en forfatter.
Du kan se samtalerne live på Gentofte Hovedbiblioteks Facebookside Du behøver ikke at have en Facebookprofil for at se med. Alle samtalerne findes også på Gentofte Bibliotekernes hjemmeside.
Forfatterkvarteret: november måned: Fredag den 5: Christian Jungersen kl. 13.00 Håkan Nesser kl. 17.15 Fredag den 12: Anne-Marie Vedsø Olesen Fredag den 19: Ritt Bjerregaard Fredag den 26: Pelle Hvenegaard
Forfatterkvarteret: december måned: Fredag den 3: Manu Sareen Fredag den 10: Bente Klarlund Pedersen Fredag den 17: Morten Søndergaard
Kontaktinformation
Gentofte Bibliotekerne
Ahlmanns Allé 6, 2900 Hellerup│Tlf.: 3998 5800│bibklub@gentofte.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev