Solen skinner, temperaturen stiger, kirsebærtræerne og anemonerne blomstrer lidt endnu, og bibliotekerne har spændende ting på programmet både ude og inde.

Vi glæder os til at se jer.

MVH Gentofte Bibliotekerne

Klub Jazz: T.S. Høeg og Verdens 25 bedste jazzplader

Mandag den 9. maj kl. 17.00-18.30 Gentofte Hovedbibliotek

Mød T.S. Høeg, der er forfatter, saxofonist, komponist og orkesterleder. I over tyve år har han været en central skikkelse i den mere eksperimenterende ende af det danske kunstliv. Samtidig har han som underviser på Musikkonservatoriet i København og som forfatter formidlet den musik, han elsker. Det gør han også i sin bog Verdens 25 bedste jazzplader, og i den anledning besøger han denne lytteklub for at fortælle om nogle af jazzmusikkens bedste værker, krydret med anekdoter om møder med jazzlegender fra Miles Davis til Ornette Coleman. Som titlen antyder, kommer vi i denne lytteklub til at høre om nogle af jazzmusikkens bedste værker, krydret med anekdoter om møder med jazzlegender fra Miles Davis til Ornette Coleman. Tilmeld dig Klub Jazz nyhedsbrev ved at skrive til sza@gentofte.dk.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Flere generationer gør Gentofte renere

Tirsdag den 10. maj kl. 15.00-16.30 Dyssegård Bibliotek

Det er sundt at gå, og naturen har brug for hjælp til at få det affald fjernet, folk smider omkring sig. Hvorfor ikke kombinere de to? Hank op i dine børn eller børnebørn og kom forbi biblioteket, hvor du kan låne grej til at samle affald. Spadsér en tur, hvor I kan få vendt verdenssituationen samtidig med, at I hjælper naturen. Når I kommer retur, venter der en lille forfriskning og mulighed for at hygge med en god bog eller et spil på biblioteket.

Gratis. Ingen tilmelding.

Klimacafé

Onsdag den 11. maj kl. 16.30-19.00

Jægersborg Bibliotek

I samarbejde med Jægersborg Bibliotek inviterer borgergruppen Bæredygtigt Byliv Jægersborg til en klimacafé, hvor vi sammen kan skrive høringssvar til Gentofte Kommunes klimatilpasningsplan. Kom og mød andre, der ønsker at gøre en forskel for miljøet og klimaet iGentofte, og deltag i debatter, oplæg og udvikling af gode idéer.

Borgergruppen Bæredygtigt Byliv Jægersborg står for oplæg og udarbejdelsen af konkrete projektidéer som høringssvar til borgermødet om Gentoftes klimatilpasningsplan, der afholdes på Rådhuset 5. maj. Biblioteket byder på lidt vådt og tørt til arrangementet.

Gratis. Ingen tilmelding.

QUIZ QUIZ QUIZ

Onsdag den 11. maj kl. 19.00-21.00 Vangede bibliotek

Vi slår endnu engang dørene op for vores quizaftener, hvor bibliotekets personale er værter. Her dystes om alt mellem himmel og jord. Holdene består af fem deltagere, men har du ikke et hold i forvejen, så meld dig bare til alligevel – vi finder ét til dig. Forfriskninger kan købesi Café Caféen.

Gratis.

Tilmeld dig her 

Magic the Gathering på Gentofte Hovedbibliotek

Torsdag den 12. maj kl. 17.00-20.00 Gentofte Hovedbibliotek

Vi holder hver torsdag Magic-aftener på Gentofte Hovedbibliotek. Om du er en garvet magic-spiller eller først lige er ved at få øjnene op for de magiske og tryllebindende kort, er hip som pap, når Gentofte Hovedbibliotek inviterer til Magic the Gathering-hygge. Her handler det bare om at have nogle sjove spil, uanset om du er erfaren, rusten eller helt nybegynder. Alle formater og spillere er velkomne. Så find dine gamle støvede kort frem fra loftet eller giv debut til dit spritnye commander-deck, som du har brugt måneder på at sammensætte og finjustere. Hvis du bare er nysgerrig på, hvad Magic overhovedet er, er du også meget velkommen til at komme forbi og lære om spillet.

Det er hver torsdag kl. 17.00-20.00, og man dukker bare op.

Læs mere her 

Jazzkoncert: Dynamic

Lørdag den 14. maj kl. 13.00-14.30 Ordrup Bibliotek

Dynamic er et jazzband med hele fire sangere. De stærke solister skaber tætte vokalharmonier bakket op af en svingende rytmegruppe. Dynamic har i en årrække optrådt på den danske jazzscene og i bl.a. Tyskland, Frankrig og USA. De er i flere anmeldelser blevet sammenlignet med vokalgrupper som Manhattan Transfer og Take Six. Repertoiret rummer både originale arrangementer af elskede jazzstandards og nye kompositioner.

Gratis.

Læs mere og tilmeld dig her 

Det sker også på bibliotekerne:

Røde Kors hjælper ukrainske flygtninge på Hovedbiblioteket

Hver mandag og torsdag står Røde Kors-frivillige klar på Gentofte Hovedbibliotek til at hjælpe fordrevne fra Ukraine med forskellige praktiske spørgsmål.

Mandage og torsdage kl. 16.00-18.00 Gentofte Hovedbibliotek

Klimaspot: Få gode klimaråd på dit bibliotek

Hver tirsdag fra 16-18 på Dyssegård Bibliotek Hver onsdag fra 10-12 på Gentoftegade Bibliotek

Gratis. Ingen tilmelding.

Biblioteket anbefaler: Ædru af Jesper Stein

Litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard anbefaler Jesper Steins personlige og sårbare roman om livet på den anden side af alkoholen.

Ædru er en klog bog. Den er velskrevet, (underligt) underholdende og fuld af blændende gode passager. Der er også masser af humor på siderne og håb. Vigtigst af alt, er det en bog, der lyser af HÅB.

Læs Signes anbefaling her 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev