Vinterferien synger på sidste vers, og vi vil derfor gerne fortælle om nogle af de mange særarrangementer, som vi har planlagt de næste par måneder!

Allerede på onsdag den 23. februar viser vi Coen-brødrenes mesterværk Fargo fra 1996. I hovedrollen ses Frances McDormand, som vandt en Oscar for rollen som den elskelige, højgravide og gennemsnu politikommissær Marge Gunderson. På rollelisten finder vi bl.a. også William H. Macy, Steve Buscemi og den svenske skuespiller Peter Stormare.

Den 13. marts er der gak og løjer med Groucho, Chico og Harpo, når vi viser Marx Brothers-klassikeren Halløj i operaen! Denne visning introduceres af filmkritiker, filmhistoriker, forfatter og oversætter Poul Malmkjær.

I anledning af Dan Turèlls fødselsdag den 19. marts 2022 – hvor den landskendte forfatter ville være fyldt 76 år – inviterer vi til en særvisning af instruktør Sune Lund-Sørensens filmatisering af hans første kriminalroman Mord i mørket. Vi får besøg af kulturjournalist Niels Frid-Nielsen, når han kommer og fortæller om sine oplevelser og venskab med Dan Turèll bl.a. om tilblivelsen af den nu legendariske bog; Vangede billeder. Det foregår onsdag den 16. marts.

Vi har også planlagt en særvisning af en af de allerstørste film i historien, nemlig David Leans udødelige klassiker Doktor Zivago med Omar Sharif og Julie Christie i hovedrollerne. Biografdirektør Sune Lind Thomsen holder oplæg om filmen fra scenen, og i pausen serverer vi en lækker clubsandwich. Sæt kryds i kalenderen søndag den 20. marts.

Den 28. marts har vi et helt særligt arrangement på plakaten, nemlig et live talkshow med Amalie Dollerup og Anne Louise Hassing. Bag om Badehotellet – Et talkshow ud over det sædvanlige er et talkshow, hvor man som publikum ikke bare får lov til at komme med bag kulisserne på Danmarks største TV-succes, men også får en unik mulighed for at møde menneskerne bag personerne i serien.

Derudover er der også forpremiere på Rose, børnefilmen Mor Muh & Krage i samarbejde med Gentoftegade Bibliotek, og Operakino med Tyrken i Italien.

Kig forbi Gentofte Kino, vi glæder os til at tage imod jer!

Særarrangementer i Gentofte Kino

Filmklassikeren: Fargo

Frances McDormand fik en Oscar for rollen som den elskelige, højgravide og gennemsnu politikommissær Marge Gunderson i Coen-brødrenes fabelagtige tungen-i-kinden-thriller, der udspiller sig i øde omgivelser blandt fåmælte skandinaviske indvandrere i et sneklædt Minnesota. En vaskeægte kultperle, som siden er blevet til en afholdt tv-serie. Bilsælgeren Jerry Lundegaard (William H. Macy) er kommet i økonomisk uføre på grund af nogle lyssky transaktioner. Han hyrer derfor et par slette fyre til at kidnappe sin kone og opkræve løsesum af hendes velstående far. Det fører undervejs til nogle groteske mord, som den evigt grovsultne sporhund Mrs. Gunderson med stoisk ro går i gang med at opklare. Som altid hos Coen-brødrene er underholdningsknappen drejet på max, og de sorthumoristiske indslag står i kø, mens handlingen skriderfrem.

Onsdag den 23. februar kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Halløj i operaen – Med oplæg af Poul Malmkjær, samt marzipanbrød fra Anthon Berg

Groucho, Chico og Harpo tager i “Halløj i operaen” gas på det bedre borgerskab med en farce, hvor Groucho endnu en gang lader sine uforskammetheder gå ud over Margaret Dumont, som spiller den stenrige mrs. Claypool. Da Groucho erfarer, at der er urimeligt mange penge i opera, udnytter han et ungt elskende pars ufrivillige adskillelse til egen fordel. På en sejllads over Atlanten fyrer Groucho godt og grundigt op under sin skatkiste (mrs. Claypool), men til sin overraskelse er der blinde passagerer i kuffertenog forviklingerne står snart i kø for at snuble over hinanden.

Denne særvisning introduceres af filmkritiker, filmhistoriker, forfatter og oversætter Poul Malmkjær.

Søndag den 13. marts kl. 16.00 Billetpris: 120 kr. inkl. oplæg og marzipanbrød

Køb billetter

Mord i mørket – Med oplæg af kulturjournalist Niels Frid-Nielsen

I anledning af Dan Turèlls fødselsdag den 19. marts 2022 – hvor den landskendte forfatter ville være fyldt 76 år – inviterer Gentofte Kino til særvisning af instruktør Sune Lund-Sørensens filmatisering af hans første kriminalroman ‘Mord i mørket’. Filmen handler om den navnløse Vesterbro-journalist, der optræder som detektiv i bedste i Raymond Chandler-stil.

Efterforskningen af nogle mord i værtshus- og narkomiljøet bringer detektiven på sporet af en vidtforgrenet gangstervirksomhed, men også på kant med både politiet og hans redaktør.

Filmen har rockstjernen Michael Falch i en Bodil-vindende hovedrolle.

En solid kriminalfilm, konstaterede det meste af pressen i 1986 – og man frydede sig over, at en dansk film nu kunne levere lige så barske slagsmål som de amerikanske.

Inden filmen vil kulturjurnalist og forfatter Niels Frid-Nielsen fortælle om hans oplevelser og venskab med Dan Turèll, der rækker helt tilbage til tilblivelsen af den nu legendariske bog; Vangede billeder.

Onsdag den 16. marts kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

Doktor Zivago – Se eller gense den enestående klassiker med Omar Sharif og Julie Christie i hovedrollerne.

Vibyder velkommen til en af de allerstørste film i historien, nemlig David Leans udødelige klassiker ‘Doktor Zivago’.

‘Doktor Zivago’ foregår i Moskva under Første Verdenskrig og de store omvæltninger i Rusland i perioden 1905-21, hvor den russiske revolution og den efterfølgende borgerkrig dominerer hverdagen. Omar Sharif spiller den medicinstuderende Yuri Zivago, der gifter sig med Tonya, datteren af de plejeforældre, som han voksede op hos. Flere gange støder Zivago ind i den smukke unge kvinde, Lara, som han forelsker sig i. De kommer for alvor tæt på hinanden, da Lara assisterer Zivago som sygeplejerske i felten under krigen. Den stormfulde romance mellem de to elskende går stærkt og sammen med den tumultagtige politiske situation, skal deres liv vise sig at tage en skæbnesvanger drejning.

‘Doktor Zivago’ fik premiere i 1965, og modtog fem Oscarstatuetter.

Biografdirektør Sune Lind Thomsen holder oplæg om filmen fra scenen, og i pausen serverer vi en lækker clubsandwich.

Søndag den 20. marts kl. 16.30 Billetpris: 175 kr. inkl. oplæg og clubsandwich

Køb billetter

Bag om Badehotellet – Et talkshow ud over det sædvanlige

Mød Amalie Dollerup og Anne Louise Hassing i Gentofte Kino, når vi byder velkommen til “Bag om Badehotellet – Et talkshow ud over det sædvanlige”!

Mere end 1,7 million danskere sidder uge efter uge klistret til skærmen for at følge løjerne på badehotellet ved Vesterhavet. Serien havde første gang premiere i december 2013 og sæson 9 får premiere i foråret 2022.

”Bag om Badehotellet” er et talkshow, hvor man som publikum ikke bare får lov til at komme med bag kulisserne på Danmarks største TV-succes, men også får en unik mulighed for at møde menneskerne bag personerne i serien. Vi får lov til at komme helt tæt på skuespillerne Amalie Dollerup og Anne Louise Hassing, der gladeligt deler ud af røverhistorier fra vandkanten gennem nu 9 sæsoner.

Gennem sjove spørgsmål, en løssluppen stemning og en ramme hvor alt kan ske, får publikum en munter spændende og oplevelsesrig aften, hvor vi får lov til at høre om Anne Louises og Amalies vej fra drømmen om skuespillerlivet til, hvor de er i dag.

Vi kender og elsker alle de fantastiske personligheder fra Badehotellet, men hvordan er man som skuespiller med til at udforme sådan en karakter? Hvor meget kommer fra manuskriptforfatterne, og hvor meget byder man selv ind med? Har man som skuespiller selv noget at skulle have sagt i forhold til rollens udvikling og historie?

Begynder man at have et venskabeligt forhold til ens karakter, og hvordan er det, når optagelserne slutter? Er det muligt ”bare” at lægge karakteren væk, eller går der noget tid, før man får rystet den af sig?

Det hele krydres med billeder, videoklip og lækre sange, der betyder noget for Anne Louise og Amalie, og giver stemningen af et ægte amerikansk talkshow.

Det hele styres af den unge talkshowsvært Lukas Birch, der tidligere har lavet talkshows med blandt andet Ulf Pilgaard og Mette Blomsterberg.

Mandag den 28. marts kl. 20.00 Billetpris: 310 kr.

Køb billetter

Rose – Forpremiere i samarbejde med Biografklub Danmark

Gentofte Kino inviterer til forpremiere på ‘Rose’– en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast.

Om filmen: Stemningen er høj og forventningerne er store, da en busfuld glade nordjyder forlader Aalborg på deres livs rejse til Paris. I bussen sidder også Inger (Sofie Gråbøl), søsteren Ellen (Lene Maria Christensen), svogeren Vagn (Anders W. Berthelsen) og forude ligger der en hel uge og venter på dem med god mad, Eiffeltårnet, Seinen og alt hvad den franske hovedstad ellers kan byde på.

De er dog knapt nået frem til den jyske motorvej, før Inger (Sofie Gråbøl) højlydt erklærer at hun er skizofren og snart har hun sat hele selskabet på den anden ende. Luften bliver tyk af fordomme og den gode stemning i bussen daler hastigt.

Man skal dog ikke skue hunden på hårene. For allerede efter få timer i Paris kommer nordjydernes talenter til kort og det viser sig, at Inger er den eneste som både mestrer sproget, det franske spisekort og de gode manerer i en grad, der får overbevist selskabets værste pessimister.

‘Rose’ er ikke bare en stærkt underholdende og hjertevarm fortælling, men det er også en film der får os til at glæde os over alle livets og individets nuancer, hvis vi bare tør åbne vores øjne.

Filmen som er baseret på filminstruktør Niels Arden Oplevs egen familie tæller udover Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen også Søren Malling, Peter Gantzler, Karen-Lise Mynster, Christiane G. Koch, Illyès Salah og Jean-Pierre Lorit blandt de medvirkende.

Tirsdag den 22. februar kl. 20.00 Billetpris: 100 kr.

Køb billetter

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek

Mor Muh & Krage – Tag børnene med i biografen

Det her er historien om, hvordan Mor Muh & Krage blev venner. Mor Muh er en temmelig usædvanlig ko. Hun vil ikke nøjes med bare at stå og tygge drøv. Næh, hun vil dykke, danse ballet og lave alt muligt andet som virker sjovt. Da hun møder Krage, er lykken total. Det hele bliver jo meget sjovere, når man er to. Men der er en hage. Krage vil ikke være ven med en ko, især ikke når det er en underlig ko. Krage er en ret temperamentsfuld fugl, der har sine klare meninger om, hvad der er rigtigt og forkert. En underlig ko er der helt sikkert ikke noget almindeligt ved. Men alligevel kan han ikke lade være med at tage en tur forbi bondegården i tide og utide. For når man er sammen med Mor Muh, er livet et eventyr.

Mor Muh & Krage er baseret på de svenske børnebøger af Jujja og Thomas Wieslander. Karaktererne stiftede man første gang bekendtskab med i slutningen af 80’erne, hvor man kunne følge de to umage venner i en radioføljeton. Herefter er der lavet bøger, cd-romspil, lydbøger, cd’er samt teaterforestillinger over historierne om Mor Muh & Krage. Det er første gang, at Mor Muh & Krage nu viser sig på det store lærred. Det er Sven Nordqvist, der står bag animationen i Mor Muh & Krage nøjagtig som i bøgerne.

I Gentoftegade Bibliotek vil der i forbindelse med hver filmvisning være udstillinger, aktiviteter og konkurrencer, der læner sig op af filmenes univers.

Lørdag den 5. marts kl. 10.00 Billetpris: 45 kr.

Køb billetter

Operakino

Operakino: Tyrken i Italien

Søndag den 6. marts kl. 10.00 inviterer Gentofte Kino indenfor til komisk operakino med Rossinis Tyrken i Italien

Tyrken i Italien / Il turco in Italia er en opera buffa i to akter af Gioacchino Rossini. Man har aldrig været i tvivl om, at Rossini må have moret sig kosteligt, da han lavede operaen (i et lyntempo og med genbrug) – og både de medvirkende og instruktører gennem tiderne har muntret sig i forbindelse med arbejdet med Tyrken i Italien.

Donna Fiorilla er træt af sin ældre kedelige ægtemand, så det slår gnister, da hun møder den tyrkiske prins og playboy Selim, der er på visit i Italien. Selim tilbyder Fiorillas mand at betale så meget, at denne kan have to koner i stedet for Fiorilla, for sådan handler man i Tyrkiet. Et tilbud der måske var værd at overveje?

Roberto Andó har instrueret og Diego Fasolis dirigerer. Med: Erwin Schrott som Selim, Rosa Feola som Donna Fiorilla, Giulio Mastrototaro som Don Geronio og Antonino Siragusa som Don Narciso.

Søndag den 6. marts kl. 10.00 Billetpris: 185 kr.

Køb billetter

Print ugens program

Se alle forestillinger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev