PETER HANSEN. JEG MALER DET, JEG SER 18 MAJ – 4 SEPT.

Med hele 68 værker præsenterer vi fynbomaleren Peter Hansen som en fremragende kolorist og fortæller.

Peter Hansen (1868-1928) blev født i Faaborg og vekslede sin tid mellem den fynske fødeby om sommeren og området omkring Enghave Plads i København om vinteren. Dagliglivet var hans foretrukne motiv, om det så var legende børn, arbejderne på bænken eller folkelivet i Italien. Han var dog aldrig ude i et socialt ærinde. Tværtimod skildrede han blot udsnit af virkeligheden baseret på en fascination af lys og farver, og han formåede som få at indfange øjeblikket.

”… jeg maler simpelthen det jeg ser, kan man overhovedet andet…”, skrev kunstneren engang om sit arbejde. Og netop ’det han så’ formåede Peter Hansen at male med lysende friskhed, så flere af hans værker i dag har opnået en nærmest ikonisk status.

LÆS MERE OM UDSTILLINGEN

Tryk på billedet og se formidlingsinspektør Rikke Zinck fortælle om Peter Hansens maleri Søster græder. Kunstnerens døtre.

Se med når formidlingsinspektør Rikke Zinck fortæller om den kommende udstilling med udgangspunkt i maleriet Søster græder. Kunstnerens døtre. Her ser vi kunstnerens to børn Bimse og Grete i lejligheden på Vesterbro, hvor Peter Hansen boede sammen med sin familie om vinteren.

Tryk på billedet for at se forfilmen til Downton Abbey – En Ny Æra.

FILMANBEFALING

Kan du heller ikke se dig mæt i tidsepoken, kan vi anbefale Downton Abbey – En Ny Æra. Året er 1927, men filmen tager sit afsæt langt væk fra København og Faaborg. Handlingen foregår blandt adelen i England og ved den franske Riviera. Nyd en film hvor solen skinner, og humoren slår gnister på den eleganteste vis.

Downton Abbey – En Ny Æra har premiere i MovieHouse i Hellerup torsdag d. 19. maj.

Allerede d. 17. maj inviterer Moviehouse til et særligt arrangement, hvor der bydes på rosé, sydfranske lækkerier og naturligvis en herlig film.

KØB BILLET

LÆS MERE

INSTAGRAM

FACEBOOK

 

Peter Hansen, Legende børn på Enghave Plads. 1907-1908. Faaborg Museum.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev