Glæd dig til denne november aften, hvor Jægersborg Kirke får besøg af Amadeusensemblet, der består af 15 blæsere og en kontrabas. Temaet for koncerten er danse og suiter fra forskellige lande og tider.

Ensemblet indleder med et par satser af Niels W. Gades Holbergiana-suite, som han skrev i 1884 til fejringen af 200-året for Ludvig Holbergs fødsel.

Det går videre med Jean Sibelius’ Karelia-suite, som Sibelius skrev i 1893 med indtryk fra naturen og den folkelige historie i Karelen i det sydøstlige Finland.

Derefter spiller ensemblet seks kontradanse, som Beethoven skrev til ballerne i Wien. Kontradanse er oprindeligt nogle folkelige danse, hvor de dansende står i rækker over for hinanden eller i en kreds. Beethoven har senere brugt temaerne fra dansene andre steder, f.eks. i den 3. symfoni.

Tilslut spiller ensemblet Ricard Strauss’ Rosenkavalersuite. Suiten er et sammendrag af temaer fra hans populære opera Rosenkavaleren fra 1911. Suiten blev først opført af New York Philharmonic i 1944, og man mener, at det er orkestrets dirigent Artur Rodzinski, der er manden bag suiten.

Det sker søndag 26. november 2023 kl. 16:00 – 17:00.

Gratis entré.

Kilde

Amadeusensemblet – pressefoto

Tilmeld dig vores nyhedsbrev