Krænkende handlinger i folkekirken er uacceptable Fælles erklæring fra landets biskopper og Landsforeningen af Menighedsråd: Vi accepterer ikke krænkende handlinger og seksuel chikane i folkekirken.

BISKOPPENS PINSEHILSEN: ÅNDEN FÅR FÆLLESSKABET TIL AT BLOMSTRE

“Pinsen er festen for Ånden og måske derfor den kirkelige højtid, der står svagest i den folkelige bevidsthed. For hvad er det nu lige med ånd? Det bliver nemt lidt ukonkret, lidt luftigt. Egentlig er det mærkeligt, at vi har det sådan med ånd. For vi er aldrig i tvivl, hvis ånden i noget mangler. Lige så svært det er at beskrive ånd med ord, lige så klart er det, at hvor ånden mangler, bliver livet klaustrofobisk,” skriver biskop Peter Birch i sin hilsen.

Læs Peter Birchs hilsen

FULDT FART PÅ ARBEJDET MED ÆLDRE OG DEMENSRAMTE

“Det er glædeligt, at folkekirken påtager sig opgaven at være kirke for den store gruppe af ældre og demensramte, og mit ønske er, at der bliver sat stadig mere fokus på arbejdet med en gruppe af menigheden, som ikke har tradition for eller magter at gøre opmærksom på sig selv og deres behov,” skriver gerontopædagogisk konsulent Bodil Olesen i denne artikel.

Læs artiklen

ASSIST: UNGE STUDERENDE HJÆLPER ÆLDRE MED PRAKTISKE OPGAVER

I uge 26 vil unge studerende for ellevte gang hjælpe ældre med praktiske opgaver i Grønnevang Sogn i Hillerød. Sidste frist for tilmelding er onsdag d. 8. juni.

Læs mere

NYT OM NAVNE

FREDERIKSVÆRK PROVSTI ”Jeg vil ikke være en provst, som først kommer ind i billedet, når det hele er ved at brase sammen,” siger provst Sophie Juel i dette interview.

Lær Sophie bedre at kende

STENGÅRD KIRKE Mathilde Roer Nielsen vil gerne være en kreativ præst, en præst med spræl i. Men hun har ikke lyst til at låse sig fast i een bestemt rolle.

Mød Mathilde her

MÅLØV KIRKE Agnete Müller Holtegaard er femtegenerationsteolog, og for hende er det vigtigt, at alle føler sig velkomne i kirken.

Læs mere om Agnete

LÆS OGSÅ

PILGRIMSVANDRING VED NATURSKØNNE HORNSHERRED

De tre kirker ved Hornsherred Gerlev, Draaby og Skoven Kirker har i flere år gået pilgrimsvandringer. Og det kan man igen i år i uge 26. 7 dage, 7 pilgrimsvandringer med tid til ro og fordybelse.

Læs mere

PINSEN I DET FRI

2. pinsedag var der fællesgudstjenester blandt mange af stiftets kirker. Det var heller ikke nogen undtagelse i Frederiksværk Provsti, hvor 6 kirker traditionen tro havde slået sig sammen, og lagde op til et festligt udendørs arrangement i Græsted Præstegårdshave. Kirkegænger Elisabeth Matzke Olesen fortæller:

Læs mere

KOMMENDE KURSER OG ARRANGEMENTER

13.-15. juni     Stiftspræstekursus 20. juni           Gå hjem-møde i Helsinge Sognegård 30. august      Gå hjem-møde i Søborg Sognegård LÆS OM ALLE ARRANGEMENTER HER

Følg stiftets liv på Helsingør Stifts Facebook og LinkedIn

Tilmeld dig vores nyhedsbrev