I næste uge går det løs med Kultur & Festdage. Fra torsdag den 9. til søndag den 12. juni får du fire dage med historiske byvandringer, ballet i verdensklasse, markedsdage, kunst og koncerter. Programmet er klar, og vi guider dig her i nyhedsbrevet, så du kan planlægge dine festdage.

De kommende uger kan du også fejre Paul McCartneys 80-års fødselsdag med koncert, se det nye børnehus på Ordrupgaard, opleve ung kunst i Byens Hus, dyrke yoga i det fri og få luft under vingerne i MovieHouse. Læs om det hele her.

Rigtig god fornøjelse!

PS: Kan du lide nyhedsbrevet, så send det endelig videre til naboer, venner og familie, som kan tilmelde sig med et klik herunder.

Nye medlemmer kan melde sig til her 

Kulturhuse, museer, biografer, kirker, foreninger, butikker og et hav af gode naboer står klar til at give dig gode oplevelser og masser af lokalt fællesskab. Hele programmet finder du på bl.a. dit bibliotek og på kulturogfestdage.dk – herunder får du inspiration til koncerter, familiearrangementer, oplevelser i det grønne og meget mere.

Programmet for Kultur & Festdage 

Vi mødes i gaderne

Strandvejen, Gentoftegade, Jægersborg Alle og den grønne plæne i Vangede – alle vegne er der lagt op til markedsstemning med musik fra både lokale talenter, danske hitmagere, god jazz og MPG-stjerner. Gentofte Kino rykker ud med popcorn, der er sommerbazar, ballondyr, bluesmusik og meget mere.

Se hvad der sker i handelsgaderne her 

Oplevelser for hele familien Familiefestivalen Sej, Sund og Sikker sætter gang i Øregårdsparken, i år med the one and only Sigurd Barrett og hans show om naturvidenskab. På festivalpladsen venter et hav af sjove aktiviteter. Der er også BørneTour, koncerter, kreative workshops og meget mere.

Se hvad der sker for børn og familier her 

Det skønne grønne Der er fejring af betydningsfulde haver, havevandringer og naturbevaring for dig, der er optaget af haver, landskab og alt det grønne omkring os.

Få overblik over alle de grønne aktiviteter 

Ballet i verdensklasse

Bellevue Teatret giver særpris på en anmelderrost, international danseforestilling om krig, flugt og medmenneskelighed.

Læs om forestillingen og book billetter 

På opdagelse i historien Du kan komme med helt tilbage til oldtiden under Kultur & Festdage og få ny viden om lokale gravhøje, eller du kan gå med på lokalhistoriske byvandringer og høre om historiske bygninger.

Få overblik over historiske oplevelser 

De spiller for dig Det er musikken, der binder sløjferne på det hele, og igen i år er der virkelig mange koncerter at vælge imellem. Bigband, gospel, kormusik, klassisk, dansk pop og et virtuost orkester mellem Hovedbibliotekets bogreoler.

Få overblik over koncerter 

ÅBNER I DAG: BØRNEHUS PÅ ORDRUPGAARD

Ordrupgaard åbner i dag sit nye børnehus, Villapük. Kunstnerduoen Randi & Katrine har genskabt Ordrupgaards herskabsvilla fra 1918 i miniformat som en permanent installation i børnerummet i Zaha Hadids bygning. Du kan også opleve Villapük under Kultur & Festdage.

Læs mere om Villapük her 

FRI ENTRÉ PÅ SØNDAG:

EUROPEAN FORTRESS DAY PÅ GARDERHØJFORTET

Kom gratis på Garderhøjfortet til European Fortress Day på søndag den 5. juni. Tag hele familien med til en hyggelig dag med familierundvisninger og interaktive udstillinger.

Find mere information her 

TILLYKKE, SIR PAUL McCARTNEY! BEATLES FOREVER

Paul McArtneys 80-års dag fejres med stil i Byens Hus den 18. juni. Det sker med anmelderroste Beatles-fortolkninger i verdensklasse, leveret af sangeren Karoline Gro Budtz og guitaristen Søren Bødker Madsen. Glæd dig til en forrygende Beatles Forever-koncert med fortællinger og fortolkninger af The Beatles’ udødelige sangskat.

Book billet til Beatles Forever 

UNG KUNST I BYENS HUS

Sammen med kunstner Viola Faye har en gruppe unge undersøgt, hvordan det er at stå i sig selv og stå ved sig selv, når man samtidig er i tvivl. Se den markante udstilling, der åbnede i går, Byens Hus.

Find mere information på Facebook 

YOGA & KUNST FOR KROP & SIND VED SPEJLSCENEN

Sommens program for Spejlscenen er godt igang. Den 19. juni kl. 10 inviterer Øregaard Museum i samarbejde med Gentofte Hjerteforening til yoga i parken – det handler om sammenhængen mellem natur, krop, kunst og sind. Alle er velkomne, både nybegyndere, let øvede og rutinerede.

Læs mere om Spejlscenens program 

TOP GUN I MOVIEHOUSE

Foto: Paramount Pictures

Flere end 150.000 danske publikummer på åbningsweekenden og jublende anmeldere: Top Gun: Maverick er kommet flyvende fra start – du kan se den i MovieHouse.

Find billetterne her 

Få overblik over kulturarrangementer nær dig Savner du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblik over arrangementer her 

Kontaktinformation

Kulturklub Gentofte Ahlmanns Allé 6 2900 Hellerup

Skriv til Kulturklub Gentofte på kulturklub@gentofte.dk

Kulturklub Gentofte er et samarbejde mellem kulturinstitutioner og -aktører i Gentofte Kommune. Som abonnent på nyhedsbrevet får du overblik over aktuelle kulturoplevelser i Gentofte. Gentofte Kommune administrerer klubben – læs om persondata på gentofte.dk/databeskyttelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev