Dine lokale museer og biblioteker åbnede 21. april. Og den 6. maj kan biografer og teatre slå dørene op. Du skal huske coronapas og mundbind, når du skal afsted – og der er masser at se frem til.

Få inspiration i nyhedsbrevet – her er både Oscar-film, surrealisme, strygere, filmkassikere, forældrelitteratur og til sidst en god oversigt over lokale parker, hvor du kan gå tur, mens du tænker på din seneste eller næste kulturoplevelse.

Vil du have overblikket over alt, der sker? Så klik ind på gentofte.dk/arrangementer

God fornøjelse!

BELLEVUE TEATRET SLÅR DØRENE OP

Dit lokale teater slår dørene op på vid gab lørdag den 8. maj kl. 16 til koncert med Den Danske Strygekvartet – måske Danmarks bedste klassiske orkester.

Strygekvartetten byder på en rejse i historisk dansemusik med blandt andet Schuberts kvartet i G-dur, D.887 – et legendarisk og afsindig svært kammermusikværk, som sjældent bliver spillet.

Køb billet til koncerten

Det er også nu, du skal booke billetter til Cykelmyggen Egon, der fejrer 10 år på scenen med et kæmpe skud positiv energi. Der er forestillinger fra den 20. maj til 13. juni, og der er rift om pladserne, for teatret spiller med god afstand og begrænset kapacitet.

Køb billetter til hele familien

MOVIEHOUSE ÅBNER:

OSCARVINDERE OG PREMIEREFILM

Mads Mikkelsen, Michael Obel og Thomas Vinterberg ved premierearrangement sidste år

Oscarvindere og nyheder fylder MovieHouse Hellerup, som åbner 6. maj. Se eller gense Thomas Vinterbergs Oscarvinder Druk og Anders Thomas Jensens begavede kommedie Retfærdighedens Ryttere.

Der er premiere på oscarvinderne Minari om en koreansk familie i USA og Promising Young Woman om en ung kvinde, der ikke vil finde sig i dumme mænd, indtil den dag hun møder kærligheden.

Find hele programmet og book dine MovieHouse-billetter.

GENTOFTE KINO:

GENTOFTE INTERNATIONAL FILMFESTIVAL GIFF-70

Gentofte Kino hylder 70mm – verdens største filmformat

Gentofte International Film Festival finder sted den 21.-22.-23. maj 2021 og byder på store filmoplevelser. 70 mm-formatet er det bedste analoge filmformat med en helt enestående autenticitet og dybde i billedet.

Se eller gense store filmklassikere som Mit Afrika og Alle tiders race og oplev storfilmene The Hateful Eight, Dunkirk, Interstellar og Joker på ægte 70mm film.

Læs meget mere om festivalen og køb billetter her.

Kickstart filmkærligheden hos børnene med klassiske børnefilm: Gentofte Kino og Gentoftegade Bibliotek samarbejder om en klassikerserie – første film er med Cirkeline.

Find billetterne her.

DANSK SURREALISME PÅ ØREGAARD MUSEUM

Udsnit. Foto: Ole Haupt

Alt er tegn

Øregaard Museum slår dørene op for den omfangsrige udstilling Alt er tegn med maleri, keramik og grafik af multikunstneren Vilhelm Bjerke Petersen (1909-57), en kunstnerisk pioner og ægte visionær.

Han var den eneste dansker indskrevet på Bauhaus nogensinde og det var ham, der som den første præsenterede danskerne for surrealismen i en udstilling i 1935 med bl.a. Meret Oppenheim, Salvador Dali og René Magritte.

Læs meget mere om udstillingen og museet her.

GENTOFTE BIBLIOTEKERNE I ØREGÅRDSPARKEN: FORÆLDREROLLEN I NY LITTERATUR

Tag ungerne med! Mens de leger eller sover i barnevogn, kan du tale med om litteratur og forældreskab. Den 5. maj handler det om to af den aktuelle trends hovedværker,

Olga Ravns Mit arbejde (2020) og Rasmus Nikolajsens Barnevognshaiku (2020).

Gentofte Hovedbiblioteks litteraturformidler, Christine Fur Fischer, er vært og indleder snakken. Det foregår den 5. maj kl. 16-17 ved legepladsen i Øregårdsparken.

Tilmeld dig arrangementet og find mere info her.

Større indendørs arrangementer finder først sted efter den 17. maj. Følg med på genbib.dk/arrangementer

FÅ VIDENSKAB OG HISTORIE I KROPPEN:

GARDERHØJFORTET OG EXPERIMENTARIUM ER KLAR

Experimentarium og Garderhøjfortet er også åbnet og klar til at give hele familien sjove oplevelser med historie og videnskab.

Find al info om dit besøg her:

Besøg Experimentarium

Besøg Garderhøjfortet

Få overblik over kulturarrangementer nær dig

Kulturen i Gentofte er ved at komme godt i gang. Mangler du overblik over arrangementer og events? Gentofte Kommunes arrangementskalender er din indgang til oplevelser med kunst, kultur og meget mere.

Få overblikket lige her på gentofte.dk/arrangementer

Hvad med at være med til Alsang 4. maj? Find mere info her…

Brug for et nyt sted at gå en tur?

På Gentofte Kommunes nye site får du godt overblik over Gentoftes fine, grønne områder.

Kom godt afsted her.

Kontaktinformation

Kulturklub Gentofte
Ahlmanns Allé 6
2900 Hellerup

Skriv til Kulturklub Gentofte på kulturklub@gentofte.dk

Kulturklub Gentofte er et samarbejde mellem kulturinstitutioner og -aktører i Gentofte Kommune. Som abonnent på nyhedsbrevet får du adgang til rabatter og overblik over aktuelle kulturoplevelser i Gentotfte. Gentofte Kommune administrerer klubben – læs om persondata på gentofte.dk/databeskyttelse.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev